Vooral voor curvy vrouwen is het soms niet eenvoudig om de juiste outfit te vinden die goed past, comfortabel is en tegelijkertijd het figuur flatteert. Als trendy vrouw wil je geen concessies doen. In dit artikel kun je zien welke stijlen flatterend zijn voor vrouwen in diverse vormen en maten, welke kleuren en patronen er bijzonder goed uitzien en welke outfit-tips de puntjes op de i doen zetten.

kleding-rek

1. De klassieker: zwart

Donkere kleuren – vooral zwart – zijn erg flatterend. Ze maken optisch slanker en helpen probleemgebieden verbergen. Wie graag de nadruk legt op mooie rondingen, kan het best gaan voor een lage V-hals of een riem gebruiken voor een geaccentueerde taille. Tip: vermijd een te donkere uitstraling en combineer bijvoorbeeld een effen zwarte outfit met een kleurrijke handtas of een sjaal met patroon.

2. High waist jeans voor lange benen

Eindeloze benen en een smalle taille: niet elke vrouw heeft het geluk om gezegend te zijn met deze kenmerken. Met de trendy High waist jeans kun je echter visueel je benen verlengen en de nadruk leggen op de taille. Vooral vrouwen met rondingen stralen vaak in de mooiste high waist jeans die zorgen zo voor een mooi en flatterend silhouet. Om de juiste pasvorm te vinden bij de aankoop van jeans, moet je op voorhand exacte maten nemen, dan is een perfect zittende jeans gegarandeerd. Tip: Combineer voor het wow-effect de hoge taille jeans met sexy hoge hakken en je hebt een outfit gemaakt die geschikt is voor een feestje!

3. Blousejurken in midi-lengte

Niets is waarschijnlijk hipper dit jaar dan blousejurken in midi lengte. Of het nu zomers is in combinatie met een spijkerjasje of met panty’s en laarzen voor de ideale lente- of herfstlook – midi-jurken zijn allrounders en passen bij elke vrouw. Vooral met lengtestrepen of bloemmotieven creëer je mooie elegante en meisjesachtige looks. Tip: door de combinatie met een chique blazer wordt daarnaast de ideale kantoorlook gecreëerd!

4. Wikkeljurken

Jurken zijn over het algemeen een goede keuze voor o.a. curvy vrouwen. Door de licht vallende stoffen komt ieder figuur optimaal naar voren. Wikkeljurken hebben nog een ander voordeel: de binding in de taille en het samenkomen dat daaruit voortvloeit, leidt de aandacht naar het – meestal smalle – midden van het lichaam en vormt een evenwichtig silhouet. De V-hals maakt het lichaam optisch een paar centimeter langer.

5. De ideale patronen: strepen, stippen & Co.

Patronen zorgen ook voor flatterende outfits, ongeacht jouw lichaamsvorm. De enige belangrijke punten zijn de volgende:

Vermijd kleinschalige patronen: Patronen met kleine bloemen, kleine prints of gedetailleerd borduurwerk worden meestal gedragen en zorgen voor een onrustige uitstraling.

Geen patroonmix: ook hier bestaat het risico dat de vele patronen leiden tot een wilde verwisseling, wat nogal ongunstig is voor het figuur.

Vertrouw bij patronen vooral op flatterende verticale strepen, grote polkadots of dierenprints. Maar pas op: gebruik de patronen met zorg en combineer vooral rustige, eenkleurige stukken met elkaar.

De laatste en misschien wel belangrijkste tip is: voel je mooi ongeacht jouw shape. Ieder is mooi op zijn of haar eigen wijze! Wanneer jij je goed voelt in jouw lichaam en dit uitstraalt, kun je elke outfit aan.

Leave a Comment