Het starten van een onderneming in de horeca is helaas niet voor iedereen weggelegd. En toch duiken er elk jaar in het hele land weer duizenden nieuwe restaurants op met een grote verscheidenheid aan verschillende restaurant- en foodbusinessconcepten. Met zoveel hevige concurrentie is het geen wonder dat de overgrote meerderheid van de nieuwe restaurants hun deuren binnen het eerste jaar weer voor het publiek moeten sluiten.

Het is zeker niet gemakkelijk om een restaurant te starten en dit ook succesvol te maken. Bedrijfseigenaren, die erkennen waar ze mee te maken hebben en zichzelf opleiden, kunnen echter op de vele andere restaurants, die strijden om de aandacht van de klant, een voorsprong krijgen. Dus je moet echt de tijd nemen om de belangrijkste stappen voor het starten van een horecabedrijf onder de knie te krijgen.

Hier zijn vijf eenvoudige zaken, die je bij het openen van een restaurant moet onthouden. Houd er rekening mee dat het feit dat ze eenvoudig zijn, niet betekent dat ze niet effectief zijn. Het zijn vaak de simpele dingen die we doen, die de grootste impact op ons leven hebben.

1. Beheers het bereiden van eten op een ambachtelijke wijze

avondeten-luxe

Je kunt geen nieuw restaurant openen zonder het eten door en door te kennen. Je hebt misschien de beste uitrusting voor een restaurant of een neus voor het bedrijfsleven, maar als je niet weet hoe je goed eten moet maken, maakt dat allemaal niet uit. Zelfs als je de beste chef-kok van de stad inhuurt, moet je nog steeds weten hoe je voedsel moet inkopen, bereiden en bewaren om ervoor te zorgen dat je je klanten alleen maar producten van de beste kwaliteit serveert.

2. Weet hoe je een bedrijf runt

Je vindt het misschien niet interessant, maar je zult toch zaken als HR, boekhouding en financiën moeten beheren en een hele reeks saaie administratieve taken moeten uitvoeren. Zelfs als je iemand inhuurt om dit voor je te doen, moet je nog steeds goed in de basis thuis zijn, zodat je weet wat er aan de hand is. Daarnaast moet je de beste investeringen kunnen doen om op kosten te kunnen besparen zonder op kwaliteit in te leveren. Je kunt het beste in hoogwaardige apparatuur voor zwaar gebruik investeren zoals Maxima horeca apparatuur.

3. Zorg goed voor je personeel

restaurant-keuken

Jouw medewerkers, van de chef-kok tot de afwassers, zijn de levensader van jouw bedrijf. Zonder hen zou er niet eens een restaurant bestaan, dat zijn deuren voor jouw klanten kan openen. Mensen werken beter als je laat zien, dat je hen ook echt waardeert. Welke extraatjes en voordelen kun je je werknemers bieden om hen te laten weten dat je in hun groei en welzijn investeert? Laat je personeel zien dat je hen niet alleen voor hun werk waardeert maar ook voor de bijdragen die zij aan jouw bedrijf leveren door hen te vragen om hun ideeën te delen en een manier te vinden om deze uit te voeren. Het aanschaffen van goede kwaliteit apparatuur zoals bijvoorbeeld een goede grillplaat zorgt er ook voor dat het personeel met meer plezier het eten kan bereiden.

4. Maak reclame

Mensen komen niet naar je restaurant, als je daar gewoon maar zit te wachten tot ze komen. Je moet ze laten weten dat je er bent en ze een geweldige ervaring kunnen bieden. De meeste klanten zullen je online opzoeken voordat ze een fysiek bezoek aan je restaurant brengen. Daarom is het belangrijk voor je om een solide aanwezigheid op het web te hebben. Dat omvat een eenvoudige maar aantrekkelijke website, die alle informatie biedt die elke potentiële klant wil weten, zoals locatie, telefoonnummer, menu en boekingsinformatie. Je moet ook actief zijn op de social media, beoordelingswebsites en de lokale advertentiediensten.

5. Zorg goed voor je klanten

restaurant-bangkok-thailand

De snelste manier om als restaurant succesvol te kunnen zijn, is door je klanten die geweldige ervaring te bieden, die ze ook verwachten. Loyaliteit bij terugkerende klanten ontwikkelen, is belangrijker dan nieuwe klanten aantrekken, die nooit meer terugkomen. Consistentie is hier echt het belangrijkste. Als je ze consequent heerlijk eten, een geweldige service en een geweldige sfeer aanbiedt, zullen ze zeker voor meer blijven terugkomen.

Leave a Comment