De zon laat zich steeds vaker en steeds langer zien. Temperaturen zitten weer in de lift en de zomerkleding komt uit de kast. Maar zit je een beetje strak in je vel? Heb je een beetje getraind tijdens de donkere maanden of is dat er niet echt van gekomen? Misschien kijk je nu in de spiegel en wil je toch een eindsprintje inzetten om nog een paar pondjes kwijt te raken en de boel wat strakker te krijgen. Geen nood, met een paar slimme tips kun je ook nu nog een flinke stap maken richting een summer body. En dan hebben we het echt niet over die gefotoshopte droomlichamen die je in glossy’s ziet. Je hoeft echt niet elke dag in de gewichten te hangen en jezelf af te beulen op de crosstrainer. Ook is het helemaal niet nodig om jezelf uit te hongeren om maar af te vallen. Wees tevreden met de vooruitgang die je boekt en trots op die paar pondjes die je helemaal zelf hebt verloren. Uiteraard kun je de natuur een beetje helpen met natuurlijke vetverbranders. Hierdoor stimuleer je de verbranding waardoor je nóg sneller vet kwijtraakt. Een welbekend supplement is raspberry keytone. Veel modellen, acteurs en sporters zweren bij de vetverbrandende eigenschappen van frambozen die in geconcentreerde vorm zijn verwerkt in raspberry keytone. In dit artikel geven we je 5 tips om effectief te werken aan een summer body.

fitness-instructeur

1. Elk pondje, gaat door het mondje

Helaas, het cliché is waar. De hoeveelheid calorieën je dagelijks binnenkrijgt zijn wel degelijk van invloed op je gewicht. Grofweg kunnen we stellen dat het een goed idee is om ongeveer 20% minder calorieën binnen te krijgen dan je dagelijks verbrand. Zo overdrijf je het niet en raak je toch vet kwijt zonder honger te lijden.

2. Eet groente en eiwitten

Haal je energie uit groente en eiwitten, hierdoor val je af en groeit je spiermassa. Eet meer groente en vlees, vis en eieren dan je eerst deed, maar laat aardappelen, pasta en rijst staan. Daar zitten namelijk koolhydraten en zetmeel in die je dik maken.

3. Slaap je slank

Zorg dat je goed en genoeg slaapt. Dit stimuleert je spijsvertering en zorgt ervoor dat je meer energie hebt om te sporten. Plan ook regelmatig een momentje voor jezelf in. Mediteer, wandel, lees een boek. Op deze manier gun je ook je hoofd rust en laad je je weer op voor de volgende sportactiviteit.

4. Versnel resultaten door te sprinten

Joggen en langdurige cardiotrainingen zijn goed voor je conditie maar helpen niet echt mee aan een strak lijf. Trainen met gewichten en bijvoorbeeld heuvelop sprinten wel! Daarmee verbrand je veel meer en je bouwt er spiermassa mee op.

5. Wees niet te streng

Als je een paar pondjes bent afgevallen of als je een paar weken je trainingsschema hebt volgehouden is het belangrijk om dat te vieren. Koop iets moois voor jezelf of ga lekker naar de sauna. Door jezelf een beetje te belonen hou je het beter vol.

Leave a Comment