Met de zomer in aantocht, is het voor hobby tuinders weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en de tuin zomerproof te maken. Tijdens de wintermaanden heb je waarschijnlijk weinig aandacht aan de tuin besteed. Het zal even duren, maar de resultaten zullen echt verbluffend zijn. Is jouw tuin al zomerproof en zorg je er wel voor dat je genoeg schaduw hebt gecreëerd met bijvoorbeeld Solero Parasols? Of wil je graag wat hulp van ons? Hier zijn vijf eenvoudige manieren om jouw tuin zomerproof te maken!

Creëer je eigen tulpentuin

gekleurde-tulpen

Nederlandse tulpens zijn gewoon geweldig. Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar Nederland om dit natuurwonder te kunnen bewonderen. Een bezoek aan de ‘Keukenhof’ kan je dan ook echt inspireren.

Nederlandse tulpen zijn perfect om het voorjaar en de zomer te vieren. Die prachtige kleuren en de schoonheid zijn de ingrediënten die je nodig hebt om de perfecte zomertuin te maken. 2021 wordt een kleurrijke zomer!

Budget

geld-investeren

Wanneer jij de tuin zomerproof wil maken, moet het budget jouw belangrijkste zorg zijn. Het budget bepaalt welke stappen je kunt zetten om een mooi plekje in je tuin te creëren. Begin dus met het berekenen van een budget. Hoeveel kun je uitgeven? Houd er rekening mee dat de kosten hoger kunnen zijn dan verwacht. Houd daarom binnen jouw budget altijd voldoende ruimte, zodat je ook nog budget overhoudt voor bijvoorbeeld een Solero Fratello, een van de mooiste zweefparasols die wij voor je hebben kunnen vinden.

Huur een professionele tuinman in

man in black t-shirt and blue denim jeans holding shovel

Helaas hebben we niet allemaal groene vingers. Je hoeft je niet te schamen om een professionele tuinman in te huren. Samen kunnen jullie dan een mooi ontwerp bedenken. Je wordt dan ook geïnformeerd hoeveel dit idee je gaat kosten. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Heb je maar weinig tijd om de tuin zelf te onderhouden? Een tuinman kan deze taak voor je overnemen. Dan is jouw enige taak om van jouw prachtige tuin te genieten. Het had erger kunnen zijn, toch?

Planten en uitdunnen

planten-ophangen-tuin

De lente en de zomer zijn uitstekende seizoenen om kruiden te verbouwen en nieuwe groenten te planten. Al die zonneschijn heeft een positief effect op je planten. Houd er rekening mee dat planten beschutting nodig hebben als de hitte het hevigst is. Overweeg om een lichte schaduwdoek te kopen om je planten te beschermen.

Wil je meer zaailingen planten? Of is het nodig om jouw oude kruiden en groenten uit te dunnen? Houd er dan rekening mee dat je dit het beste kunt doen als de zon minder warm is en de planten veel minder stress hebben. De vroege ochtenden of de late middagen zijn geweldig om te planten en uit te dunnen.

Investeer in een druppelsysteem

Veel mensen kiezen voor een sproeisysteem om hun planten water te geven. Hierdoor gaat er echter veel water verloren. Een druppelsysteem is de manier om controle te houden over de rekening voor het water. Hij voert op grondniveau water door jouw tuin. Druppelbewateringssystemen zijn daarom veel efficiënter dan sprinklersystemen. Je gebruikt minder water en jouw planten worden beter gehydrateerd.

Leave a Comment