Wanneer je een eigen huis koopt of huurt kom je er snel achter dat een huis niet zomaar een thuis is. Je huis moet je personaliseren, je kunt je huis zo stylen en inrichten dat het voor jou echt je eigen plekje is. Een plek waar je binnen kunt stappen en volledig tot rust kunt komen. Maar een huis moet ook gezellig zijn om mensen in te ontvangen, waar je samen met een vriend of een filmpje kunt kijken, maar hoe doe je dit? Voor mensen die dit nog nooit hebben gedaan kan dit soms lastig zijn, hieronder staan enkele tips.

Welke meubels zet je neer

woonkamer-blauwe-kussens

Meubels geven vaak een bepaald beeld aan jouw huis. Heb je een dode hoek of een groter huis met een grote muur waarvan je niet weet hoe je deze kunt opvullen? Dan is een grote kast of een boekenkast een goede oplossing. Hier kun je verschillende boeken inzetten die je gelezen hebt of nog wilt lezen. Daarnaast is een boekenkast enorm goed voor de akoestiek in jouw kamer. Door de vele boeken wordt veel geluid gedempt en hoor je bijna geen echo meer in de kamer waar je deze plaatst. Heb je geen boeken? Ga dan gerust naar een kringloop of een markt. Hier vind je meestal veel boeken of zelfs hele collecties aan boeken waar je een hele plank mee kunt vullen.

Zitgedeelte

wit-interieur-woonkamer

Het zitgedeelte is de plek waar het echt gezellig is. Dit is de plek waar je met je vrienden en familie gaat zitten om gewoon gezellig te kletsen of om tv te kijken. Uiteraard heb je een bank om lekker op te zitten, maar wat kun je verder kwijt in je kamer? Naast de bank kun je gerust een kastje zetten met een lampje of plant erop. Voor de bank kun je een salontafel neerzetten om jouw glazen op de zetten. Ook is dit een goede oplossing wanneer je vaak eet voor de tv, je kunt dan de salontafel gebruiken als eettafel. Je kunt deze tafel ook nog aankleden met kaarsjes, een aantal tijdschriften of een dekentje. Dit geeft meestal warmte en straalt dus gezelligheid uit. Zorg ervoor dat er in de rest van je woonkamer genoeg indirecte verlichting is. Dit zijn lampen die richting de muur schijnen en zo licht in je kamer verspreiden.

Leave a Comment