Een sleutel tot het succes van kleine bedrijven is het vinden en aannemen van ‘perfecte’ werknemers – mensen die de idealen van je bedrijf illustreren en langdurige, loyale werknemers worden. Je kan hiervoor een internationaal recruitment bureau inschakelen of zelf een HR team samenstellen die op zoek gaan naar de juiste werknemer.

Door aandacht te besteden aan deze 10 tips, kan je eersteklas medewerkers identificeren en aannemen.

1. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de kandidaat goed past bij je

Je beste werknemers moeten vaardigheden hebben die goed bij hun werk passen. Je kunt bepalen of een kandidaat over de juiste vaardigheden beschikt door middel van open vragen, schriftelijke vragenlijsten, probleemoplossende oefeningen, huiswerkopdrachten en andere uitdagingen die het vermogen van een persoon om een specifieke taak uit te voeren testen. Als een werknemer niet in staat is om het werk te doen waarvoor hij is aangenomen, zal dit een slechte afspiegeling zijn van iedereen die betrokken is bij het wervingsproces en, belangrijker nog, je bedrijf zal negatief worden beïnvloed.

2. Zoek integriteit en een sterke arbeidsethos

Huur eerlijke mensen in met een groot integriteit gevoel. Jarenlange opbouw van de goede reputatie van een bedrijf kan van de ene op de andere dag worden vernietigd door een oneerlijke of onethische werknemer, vooral in het tijdperk van online beoordelingen. Bovendien moeten werknemers een sterke arbeidsethos hebben die de arbeidsethos van anderen kan beïnvloeden en verbeteren. Integriteit en een sterke arbeidsethos vullen elkaar aan op de werkvloer.

3. Huur gemotiveerde mensen in

Werknemers moeten meer motivatie hebben dan alleen het ontvangen van salaris om hun werk zo goed mogelijk te doen. Ze moeten gedrevenheid hebben, interesse hebben in de functie en het bedrijf, en bereid zijn om te presteren boven en buiten hun functieomschrijving. Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om werknemers te motiveren, maar elke werknemer moet ook een bepaalde mate van intrinsieke motivatie hebben.

4. Huur werknemers in met talent

website-laptop-vergadering

Het is belangrijk om getalenteerde medewerkers te vinden en te werven die een natuurlijk vermogen hebben om tijdens het werk door complexe en veranderende situaties te denken. Zij zijn vaak degenen die innovatieve manieren bedenken om de werkprestaties te verbeteren. Leer te vertrouwen op getalenteerde medewerkers om je bedrijf vooruit te helpen. Er zijn maar weinig succesvolle bedrijven die eenmanszaken zijn.

5. Zoek naar uitstekende individuen

Goede medewerkers moeten goed presteren voor de toegewezen taken. Ze pushen zichzelf en anderen om topprestaties te leveren en op hun beurt hoogwaardige producten en diensten aan klanten te leveren. High-performers kunnen ook een inspiratie zijn voor andere werknemers om hogere persoonlijke en zakelijke doelen te stellen en te bereiken.

6. Kies mensen met een goede intuïtie

Aangezien het voor een klein bedrijf moeilijk kan zijn om elke werknemer te micromanagen, moet je ernaar streven werknemers aan te nemen die onafhankelijk kunnen denken en werken. Medewerkers die constant toezicht, begeleiding en monitoring nodig hebben, belemmeren de productie en efficiëntie.

7. Neem medewerkers aan die de regels volgen

finance-business-meeting

Goede medewerkers volgen de regels van acceptabel gedrag met managers, collega’s en klanten. Werknemers die zich niet aan de regels houden, kunnen andere werknemers ‘vergiftigen’ om hetzelfde slechte gedrag te imiteren. Bedrijven mogen geen werknemers tolereren die consequent te laat komen, werk van lage kwaliteit leveren of klanten slecht behandelen.

8. Weet zeker dat de persoon bij jouw cultuur past

Het is belangrijk om medewerkers te vinden die passen bij de cultuur en visie die jouw bedrijf heeft gecreëerd. Stel tijdens een sollicitatiegesprek een kandidaat relevante vragen die je een goed beeld geven van hun persoonlijkheid. Een slechte pasvorm vandaag zorgt morgen voor problemen; een goede pasvorm vandaag zal je kleine bedrijf helpen in de de toekomst.

9. Kies mensen die goed samen kunnen werken met elkaar

Je kleine onderneming moet een goed functionerend team van medewerkers hebben. Ontevreden en ongelukkige werknemers verlagen het moreel en de prestaties van iedereen. Probeer tijdens het sollicitatieproces te bepalen of een potentiële nieuwe medewerker met anderen kan opschieten, een teamspeler is en inspringt wanneer dat nodig is, zelfs als de taak niet in hun functiebeschrijving staat.

10. Neem mensen aan die klaar staan voor de zaak

Medewerkers moeten goodwill-ambassadeurs zijn voor je bedrijf. Het enthousiasme van enthousiaste medewerkers zal overslaan op zowel andere medewerkers als klanten. Gepassioneerde medewerkers hebben plezier in hun werk en brengen hun passie over op anderen.

Leave a Comment