Op zoek naar een paar eenvoudige gezellige woonkamer ideeën om de woonkamer gezelliger te maken? Nu de winterslaap in volle gang is, richten we onze aandacht meer dan gewoonlijk op ons huis. Voor de ultieme gezellige inrichting zijn er een aantal sleutelelementen die je daarbij helpen – dat fantastische geknetter van brandende houtblokken, de warme chocolademelk in je handen, de comfortabelste bank en het zachtste kleed met je favoriete film!
Klinkt dromerig, toch? Lees onze tips voor een gezellige woonkamer zodat je van jouw ruimte de perfecte plek kan maken.

1. Ga voor crème kleuren

moderne-woonkamer

Yep, crèmekleurige woonkamers en beige zijn weer helemaal terug. Het zijn de perfecte tinten om zachte, gezellige, maar toch licht gevulde ruimtes te creëren. Boucle is super trendy op dit moment en is perfect voor het toevoegen van extra textuur. Het zorg er ook voor dat je een aantal donkere kleuren toe kan voegen om een contrast te creëren voor een echt eigentijdse look.

2. Voeg een open haard to voor de ultieme gezelligheid

openhaard

Niets is gezelliger, comfortabeler en warmer dan een open haard, dus als je de ruimte en het budget hebt, kan een open haard de perfecte toevoeging zijn om de woonkamer gezelliger te maken. Naast het feit dat ze natuurlijk voor warmte zorgen, worden ze meteen het middelpunt van de kamer en je kunt er een creëren die perfect bij je stijl past.

3. Stapel de houtblokken op

En natuurlijk als je een open haard hebt, heb je houtblokken nodig. Dus stapel ze op in je woonkamer om een rustiek tintje toe te voegen. Weet je wat, zelfs als je geen vuur hebt, kan een stapel houtblokken gewoon een mooi decor zijn op een plank of om een ongebruikte open haard op te vullen.

4. Mix roestige tinten en fluweelachtige texturen

staande-lampen-woonkamer

Door middel van roestige tinten en fluweelachtige texturen kan je de woonkamer al een stuk gezelliger maken. Abstracte kunstwerken in bleke texturen passen bij bijvoorbeeld een bleke vloerkleed en helpen om het geheel in balans te brengen en te voorkomen dat het te donker wordt.

5. Ga voor een gezellige, rustieke stijl in je woonkamer

Je kunt elke woonkamer gezellig maken, wat je stijl ook is. Om te beginnen kun je nooit genoeg kussens hebben, en door een paar schapenvachten toe te voegen, verhoog je de gezelligheid tot een optimaal niveau! Een bakstenen muur bijvoorbeeld zorgt voor karakter en tactiliteit.

6. Breng laagjes aan in je verlichting

witte-woonkamer-luxe

Je hebt je gezellige texturen in de vorm van een fluwelen bank of twee, een tactiel vloerkleed en superzachte kussens, en nu moet je de sfeer bepalen met je verlichting. Nu moet je de sfeer bepalen met verlichting. Die kan je ‘in lagen’ aanbrengen, zoals gebruikelijk met uw hoofdverlichting, en dan nog een laag tafellampen en wandlampen, waarvan sommige onder een hoek kunnen worden geplaatst om belangrijke plekken te verlichten, zoals een leeshoekje. Maak het af met wat kaarslicht, het ultieme ontspannende licht – dat zachte flikkeren is betoverend!

Leave a Comment