Niet zo ver van huis deze zomer? Het maakt niet zo veel uit waar je bent, het gaat er vooral om op welke manier je jezelf weet te vermaken. Ook voor de thuisblijvers zijn er voldoende vormen van ontspanning te bedenken, als je maar een beetje creatief denkt. Vakantiegenot is niet echt aan een locatie gebonden, maar gaat vooral om het hebben van plezier en het ervaren van een gevoel van totale ontspanning. Nog mooier is het als je daar ook nog een sportief tintje aan kunt geven, zodat je het lichaam in goede conditie houdt.

1. Spring er op los

trampoline-tuin

Een zeer populaire bezigheid voor jong en oud is het springen op een trampoline. Een mooie mix van onbezorgd genieten en tegelijk sportief bezig zijn. Door te springen train je de spieren en blijft je conditie op peil, maar bovenal is het natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Heb je voldoende ruimte in je eigen tuin, dan kun je kiezen voor een ingegraven exemplaar, maar natuurlijk kun je ook een model op poten neerzetten. Bij onvoldoende ruimte op eigen terrein kan een losse trampoline ook eenvoudig in de openbare ruimte worden geplaatst. Let er dan wel op dat je de trampoline niet onbeheerd achterlaat, want dat is meestal niet toegestaan.

2. Samen sporten

Het springen op een trampoline is een soloactiviteit, maar wellicht wil je juist samen met je partner of met een goede bekende kunnen sporten. In dat geval is een duo-sport, zoals tennis of badminton, aan te bevelen. Maar voor dergelijke sporten heb je ook heel wat ruimte nodig. Wil je het wat kleinschaliger aanpakken, dan is een pingpongtafel misschien een slimmer idee. Die passen vrijwel in elke woning en bovendien kun je ze vaak inklappen als je ze niet gebruikt. De regels van het spel zijn simpel en het levert veel plezier op.

3. Voor kleinbehuisden

brown foosball table closeup photography

Ook als je niet al te veel ruimte hebt, zijn er natuurlijk nog volop mogelijkheden. We eens aan een tafelvoetbalspel gedacht? Het tafelvoetbalspel lijkt de laatste jaren aan een ware revival te zijn begonnen. Ook op de werkvloer is het razend populair, zelfs volslagen onbekenden spelen vaak een potje tafelvoetbal met elkaar. Dat is veelzeggend over het sociale karakter van dit spel en natuurlijk kun je het thuis ook gewoon met je eigen familie gaan spelen.

Leave a Comment