Er bestaat geen twijfel over dat het heerlijk is om na een lange winter weer zomerschoenen te kunnen dragen. Bekijk snel deze vijf essentiële tips voor het dragen van zomerschoenen.

Open schoenen laten de voeten ademen (en een fijne pedicurebehandeling laat ze glanzen) en de enorme verscheidenheid aan platte schoenen, sandalen, sleehakken en meer maken het gemakkelijk om je look regelmatig te veranderen. Maar bij het dragen van zomerschoenen kun je ook tegen problemen aanlopen – alles van pijnlijke blaren tot stinkvoeten kun je, zodra het warme weer aanbreekt, ervaren. Maar als je bij het dragen van een paar mooie zomerschoenen van de Herenschoenen winkel met een aantal zaken rekening houdt, kun je de ergste van deze problemen voorkomen. Bekijk deze vijf essentiële tips voor het dragen van zomerschoenen om je voeten de hele zomer lang comfortabel te houden:

1. Bereid je voeten voor op sandalen

Als je direct overstapt van het dragen van dichte schoenen met sokken naar het dagelijks dragen van sandalen, zullen je voeten waarschijnlijk een opdonder krijgen. Tegen het einde van de winter zijn de onderkant van de voeten van veel vrouwen, na maandenlang door sokken beschermd te zijn geweest, zacht en zelfs een beetje delicaat. Als de zomer ten einde loopt, is de huid op de hielen misschien wat dikker en ruwer geworden. Dat komt omdat je voeten zich aanpassen aan de sandalen en andere zomerse schoenen, waardoor je huid voor wat extra bescherming wat dikker wordt. Help je huid wat dikker te worden door bijvoorbeeld thuis, voordat de zomer begint, rond te lopen zonder sokken. Laat je voeten wennen aan het soort schoenen dat je gaat dragen door sandalen (en schoenen met sleehakken en ballerina’s, die je zonder sokken draagt) af te wisselen met schoenen waarin je wel sokken draagt.

2. Bewaar slippers voor het strand

flip-flops

Teenslippers zijn een leuk zomers item, maar het is niet goed voor je voeten als je ze de hele dag draagt of er lange stukken op moet wandelen. Dat gezegd hebbende kun je je slippers natuurlijk wel aan op het strand of bij het zwembad, maar draag verder voor een beetje meer ondersteuning en veiligheid liever sandalen. Zoek naar modellen met verstelbare bandjes om de hiel, zodat ze comfortabel aan je voeten blijven zitten.

3. Voorkom blaren

Blaren zijn super pijnlijk, dus is belangrijk om te voorkomen dat je ze krijgt. Behalve dat je je nieuwe schoenen moet inlopen om het krijgen van een blaar te voorkomen, kun je ook vaseline of een vette andere balsem rond je hielen en op andere plekken, waar je blaren kunt krijgen, gebruiken om zo de huid beter te beschermen. Breng het gedurende de dag een paar keer opnieuw aan. Nog een tip? Draag nieuwe schoenen thuis om ze alvast in te lopen en gebruik een gaasje om gebieden, die ongemakkelijk aanvoelen, te beschermen.

4. Voorkom het ontstaan van geurtjes

sandalen-strand

Als je schoenen zonder sokken draagt zoals bij platte schoenen of canvas loafers is de kans groter, vooral als ze helemaal dicht zijn, dat je schoenen op een gegeven moment gaan stinken. Er zijn sokken, die speciaal zijn gemaakt om in platte schoenen te kunnen dragen, dus doe dat ook als het even kan. Ren anders naar de winkel en koop wat inlegzolen die in elk paar schoenen kunnen worden geschoven en wat bakpoeder. Dit neemt de geur op en je schoenen en voeten ruiken zo veel frisser.

5. Controleer de zolen

De zolen van de schoenen mogen niet te hard of juist te flexibel zijn. Probeer ze bij de teen en bij de hiel vast te houden en er dan op te duwen, in een poging om de schoen te buigen. Ze moeten in het balgebied (de voorkant bij de bal van de voet) en dus niet op een willekeurig punt halverwege iets buigen. We weten dat de zolen van de Floris van Bommel schoenen in ieder geval perfect zijn en lang meegaan!

Als je een sandaal probeert te buigen, moet deze weerstand bieden en niet buigzaam zijn. Kies voor extra ondersteuning voor sandalen met een dikke zool.

Leave a Comment