De duurste auto’s ter wereld zijn zo veel meer dan alleen een manier om je te vervoeren. Deze rollende kunstwerken vatten de prioriteiten van de rijken samen en in dat universum hebben excentriek zijn en kunnen pochen voorrang op praktisch en efficiënt. Een autoverzekering vergelijken lijkt ons een goed idee, mocht je zo’n bak als hieronder rijden!

1. Zenvo ST1 (€ 1.1M)

zenvo

De eerste op onze lijst is een absolute krachtpatser. Hij werd ontwikkeld in Zealand, Denemarken en de Zenvo creëert een absoluut obscene hoeveelheid vermogen door een 6,8-liter V8 te combineren met zowel een supercharger als een turbocharger. Hoeveel is obsceen dan precies? Wat denk je van 1104pk en 1.054ft-lb, dat allemaal naar de achterwielen van de auto wordt gestuwd.

2. Ferrari LaFerrari (€ 1.3M)

ferrari

Er zijn maar weinig auto’s op de weg die opvallender zijn en nog minder auto’s die sneller accelereren. Met een droog gewicht van minder dan 2.800 pond, versnelt deze monsterachtige prestatieauto van 0 tot 100km/u in minder dan 3 seconden en het zal in minder dan 7 seconden oplopen naar 200km/u. De maximum snelheid is 324km/u.

3. Pagani Huayra (€ 1.3M)

pagani-huayra

De Huayra is om zijn vreemd klinkende naam al net zo beroemd als om zijn geweldige uitvoering. Vernoemd naar de God van de Wind van de Inca’s, beschikt de Huayra (uitgesproken Why-Rah) over een AMG 6,2-liter V12 met twee turbochargers, wat resulteert in 620pk en een enorme 740lb-ft.

4. Aston Martin One-77 (€ 1.3M)

aston-martin

Onder de geventileerde kap schuilt een natuurlijk afgezogen V12 die 7,3 liter verplaatst, wat veel is. Het produceert 750pk en 553lb-ft, wat ook heel veel is. Die getallen maken de One-77 de snelste Aston Martin ooit gemaakt, want onder de juiste omstandigheden kan deze Bond-auto 330km/u halen. Na een stop doet hij 0 tot 100km/u in 3,5 seconden.

5. Koenigsegg One:1 (€ 1.8M)

koenigsegg

Je kunt voor € 1,8 miljoen veel kopen – een heel mooi huis, ongeveer 80 Mazda MX-5’s of de Zweedse ‘mega auto’ die hierboven staat afgebeeld. Een logische denker zou waarschijnlijk een betere manier kunnen bedenken om zijn spaargeld te besteden, maar mega auto’s worden niet gemaakt voor de logica. Omdat ze nu eenmaal mega zijn. En na het lezen van wat de auto kan, is die € 1,8 miljoen misschien wel een koopje.

6. Ferrari F60 America (€ 2.3M)

ferrari-f60

Deze superauto is mechanisch identiek aan de F12, maar de Berlinetta is om te beginnen niet bepaald een Fiat Panda. Zijn 6,2-liter V12 levert 740 glorieuze pk’s, genoeg om de auto in slechts 3,1 seconden naar 100km/u te stuwen. De uiterst zeldzame vlag herinnert aan het op maat gemaakte verleden van Ferrari, terwijl het bedrijf in de jaren vijftig en zestig ook verschillende regio specifieke sportauto’s bouwde.

7. Mansory Vivere Bugatti Veyron (€ 3.0M)

bugatti

Deze lijst zou zeker niet compleet zijn zonder een versie van de machtige Bugatti Veyron. We richten hier onze aandacht op de Mansory Vivere-editie omdat het niet alleen één van de snelste auto’s ter wereld is, maar ook één van de duurste.

8. W Motors Lykan Hypersport (€ 3.0M)

lykan-hypersport

Misschien herinner je je de Lykan Hypersport wel van zijn hoofdrol in de kaskraker Furious 7, waar de Libanese superauto niet door één, niet door twee, maar door drie wolkenkrabbers in Dubai crasht. In een franchise vol met hoogwaardige exoten en eenmalige aangepaste creaties, is het feit dat de Hypersport zoveel aandacht kreeg, een bewijs van zijn aantrekkingskracht.

9. Lamborghini Veneno (€ 4.1M)

lamborghini

De auto is vanuit elke hoek absoluut prachtig en tot op de dag van vandaag zijn we er niet van overtuigd dat het geen buitenaards ruimteschip is dat onze planeet bezoekt voor een eventuele overname. Het lijkt gewoon niet echt. Het enige wat opmerkelijker is dan de look is de prijs – maar liefst een slordige € 4,1 miljoen.

10. Koenigsegg CCXR Trevita (€ 4.4M)

koenigsegg-trevita

Onder de glanzende afwerking ligt een 4,8-liter, dual-supercharged V8 met een totaal vermogen van 1.004pk en 797 lb-ft, wat betekent dat het weinig tot geen moeite zou moeten hebben om op de snelweg in te kunnen halen. De specificaties van deze auto zijn – zowel qua prestaties als prijs – op dit moment bijna komisch en er zijn er slechts drie van gemaakt.

Leave a Comment