De mode voor mannen is altijd al trendy geweest, maar de aandacht voor de fijnere details wordt door de meeste mannen vaak over het hoofd gezien. Alhoewel de meeste mannen weten dat ze met goede en smaakvolle kleding er nog niet zijn, worden accessoires voor mannen vaak genegeerd.

Dit is jammer, aangezien accessoires onze outfit en stijl gemakkelijk kunnen maken of breken. Wij hebben hieronder de top 15 beste accessoires op een rijtje gezet, die elke man zou echt zou moeten bezitten en dragen.

Omdat de mode cyclisch is, geldt het gegeven advies al heel lang en zal het in de toekomst waarschijnlijk ook voor onbepaalde tijd gelden. Onderschat nooit de kracht van het dragen van goede modeaccessoires voor mannen.

1. Armbanden

touw-armband-wildenbergwear

Bron: Wildenbergwear.nl

Onlangs zijn armbanden voor mannen in de modewereld enorm populair geworden. Leren koord armbanden zijn erg populair en zien er goed uit. Vermijd leren cuff armbanden omdat die er nogal gedateerd uitzien. Wanneer je voor iets casuals wilt gaan, dan is een mannen armband touw (zie hierboven) een goede keuze.

2. Brillen

ray-ban-zonnebril

Een goede bril kan een outfit echt naar een hoger niveau tillen. Als je geen bril op sterkte nodig hebt, blijf dan bij een zonnebril omdat een bril zonder sterkte er vreemd uitziet. Houd rekening met de vorm van je gezicht wanneer je een bril draagt. Rondere gezichten zien er beter uit bij een meer rechthoekige bril en gezichten met scherpe kenmerken, zoals bijvoorbeeld een sterke kaaklijn, kunnen gemakkelijker een ronde bril dragen.

3. Sjaals

Sjaals zijn echt geweldig, maar alleen als het weer het vereist. Een zware sjaal in de hitte is volkomen ongepast. Sjaals zijn een geweldige accessoire en kunnen gemakkelijk helpen om een vleugje kleur aan je outfit te geven of om gewaagde stukken te beteugelen. Je kunt je sjaal op verschillende manieren knopen.

4. Stropdassen

Besnard - pak

Credits: Besnard

De meeste mensen denken dat stropdassen alleen voor kantoor geschikt zijn. Stropdassen kunnen echter gemakkelijk in een casual setting worden gedragen. Bewaar de conservatieve zijden stropdassen voor zakelijke bijeenkomsten. Experimenteer met ruwere texturen of interessante patronen bij je vrijetijdskleding.

Gebreide wollen stropdassen zijn altijd een interessante keuze als je je netjes wilt kleden, maar toch plezier wilt hebben met wat je draagt.

5. Hoeden

Hoeden kunnen vaak erg moeilijk zijn om goed te dragen. Vermijd nonchalante hoeden van wol of vilt, zoals de klassieke fedora of de trilby. De botsing van formaliteiten is ongemakkelijk en heeft nu voor de drager een slechte connotatie. Bewaar de wollen hoed voor als je een pak draagt.

Voor bij de vrijetijdskleding zijn beanies, honkbalpetten of bucket hats meer geschikt. Bewaar hoeden met een echte rand, zoals de panama, voor als je een kraag draagt. Strohoeden zijn geweldig omdat ze licht van gewicht zijn en de hoed meer casual maken.

6. Dasspelden

Tegenwoordig hebben dasspelden niet hun oorspronkelijke doel om de das aan het overhemd vastgemaakt te houden. In plaats daarvan zijn deze dasspelden puur voor de mode. Houd de clip conservatief in een formele setting, kies voor goud- of zilverkleurig en heb plezier bij het nonchalanter dragen van een stropdas. Casual dasspelden worden in verschillende stijlen gemaakt.

7. Kettingen

ketting-man-trend

Kettingen voor mannen lijken in en uit de mode te gaan. Als je een ketting wilt dragen, houd de hanger dan wat ingetogen. Dit geldt trouwens ook voor ringen. Zorg dat ze niet storend en opzichtig zijn. Leren koorden kunnen voor een casual look geweldig staan.

8. Ringen

Over het algemeen moet een ring redelijk ingetogen zijn. Grote juwelen, echt of nep, zien er vaak opzichtig uit en leiden uiteindelijk van de rest van de outfit af. Gladde ringen zijn meestal het beste. Wees niet bang om exotische materialen te proberen.

De ringen voor mannen hoeven zeker niet beperkt te blijven tot het dragen van een trouwring en ook niet tot goud of zilver.

9. Riemen

Riemen zijn enigszins eenvoudig, maar helpen echt om je outfit te combineren. Bij een meer formele gelegenheid zorg je dat je riem en de schoenen matchen. In een informele setting kun je ervoor kiezen om verschillende tinten te dragen. In feite kan het matchen van een riem en schoenen bij een casual outfit er vreemd uitzien.

10. Tassen

leren-tas

Vergeet bij het kiezen van een tas nooit dat het primaire doel is om je spullen in te bewaren. Voor een geklede of strakkere look kies je voor leer. Gebruik alleen een koffertje voor de meer formele vergaderingen.

11. Portemonnees

Eerst en vooral: portemonnees worden gebruikt om geld in te bewaren. Mode is een secundair doel. Blijf bij één soort leer. Dikke of volumineuze portemonnees zijn prima voor casual gebruik, maar slanke portemonnees zijn het beste voor meer formele kleding. De meest populaire kleuren zijn zwart, bruin en ossenbloed. Sommigen vinden het leuk om al hun leer te matchen, hoewel dat natuurlijk een stilistische keuze is.

12. Manchetknopen

Manchetknopen gaan hand in hand met Franse manchetshirts. Franse manchetten zijn van nature erg formeel. De keuze van het ontwerp is natuurlijk geheel aan de drager. Vermijd gewoon opzichtige ontwerpen, zoals grote edelstenen. Je kunt het formele van de Franse manchetknopen wat afzwakken door gekleurde manchetknopen met een zijden knoop te gebruiken.

13. Handschoenen

leren-heren-handschoenen

Over het algemeen zijn de beste handschoenen gemaakt van leer of wol. De kleur is de keuze van de drager, maar draag alleen geen donkerbruin met zwart. Leren handschoenen kunnen variëren van casual tot formeel, terwijl wol alleen casual is.

14. Schoeisel

Hoewel schoeisel geen echt accessoire is, is het misschien wel één van de belangrijkste kledingstukken van een outfit voor mannen.

Schoenstijlen zijn ongelooflijk gevarieerd. Leer is het beste voor iedereen, behalve voor de meest casual outfits. Sandalen zijn zeer casual of voor op het strand en moeten zonder sokken worden gedragen.

15. Horloges

horloge-water

Bijna elke man draagt een horloge. De meesten vinden het leuk om als het leer is hun horlogebandje op hun riem afte stemmen. Stoffen banden zijn meer casual en metalen banden moeten goud- of zilverkleurig zijn.

Houd het horloge enigszins eenvoudig en vermijd skeleton horloges, tenzij het horloge van zeer goede kwaliteit is en van een interessant uurwerk is voorzien.

1 reactie

Leave a Comment