Wanneer je een gezellig plekje in je tuin creëert, zul je nog meer van het buiten zijn kunnen genieten. In dit artikel bespreken we zes tips om jouw plannen ook echt werkelijkheid te laten worden.

Een gevoel van ruimte is zelfs in een kleine tuin belangrijk. Door een witte pergola neer te zetten, manden in de tuin op te hangen en wat comfortabele stoelen en bakken vol met planten neer te zetten, kan een rustige hoek in een gezellige knusse plek worden getransformeerd. Vergeet ook de ramen niet die in de tuin zichtbaar zijn, ook daar kan meer sfeer en gemak toegevoegd aan worden door plisses op te hangen.

Iedereen is gesteld op privacy in zijn tuin en dit is al helemaal het geval als de tuin aan een druk bezocht pad of aan een weg ligt. Bekijk ook de doorgang waar je doorheen gaat als je naar de achtertuin gaat. Met een beetje fantasie, groen en eventueel een schutting, kun je een verborgen paradijsje van je tuin maken.

Er is iets heel aantrekkelijks aan het idee dat je je kunt ontsnappen op een charmante, rustige plek in jouw eigen tuin. Dit moet een plek zijn waar je terwijl je omringd bent door de prachtige flora, fauna en geuren van je eigen tuin kunt gaan zitten om je te ontspannen, te genieten van een boek, een kopje koffie te drinken of om de ochtendkrant te lezen.

Terwijl je al deze dingen vanuit een tuinstoel, die in het midden van je achtertuin staat kunt ervaren, kan de ervaring aanzienlijk worden verbeterd als er ook echt rust is en je in de tuin kunt zitten zonder last van anderen te hebben.

Of je nu een grote, uitgebreide beschutte plek maakt of bijvoorbeeld een eenvoudige, maar gezellige schutting neerzet, je zult de tijd die je lekker buiten kunt doorbrengen zeker waarderen. Dus, aangezien het je hoofddoel is om van je beschutte plekje in de tuin een serene plek voor ontspanning te maken, moet je je idee goed uitwerken en voldoende de tijd nemen voor de uitwerking ervan.

Zes ideeën voor het creëren van een beschut plekje in de tuin

gezellige-witte-tuin

1. In bibliotheken en in boekhandels vind je honderden boeken die zijn gewijd aan het onderwerp: het ontwerpen van je tuin. Er zijn ook veel tuinbladen die prachtige privétuinen belichten. Het bestuderen van de foto’s in deze boeken en tijdschriften is een geweldige manier om ideeën te ontwikkelen over hoe je van jouw eigen tuin een heerlijk beschut plekje kunt maken.

2. Als iets je aanspreekt maak er dan notities van. Houd bij het bladeren door tijdschriften in gedachten dat één foto meer zegt dan duizend woorden, dus verzamel foto’s die jouw interesse wekken, je persoonlijkheid weerspiegelen en je gevoel tot uiting laten komen.

3. Als je eenmaal een duidelijk idee hebt ontwikkeld over de algehele uitstraling en het gevoel dat je wilt dat je beschutte tuin krijgt, kun je deze op een fantasierijke manier bij het kiezen van de spullen voor in je tuin gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een buitenzonwering. Houd goed in gedachten dat hoe kleiner de plaats is, hoe belangrijker een goed ontwerp want een kleine ruimte kan bijna in één oogopslag worden bekeken en de aandacht voor detail of de verwaarlozing ervan is onmiddellijk zichtbaar.

4. Het toevoegen van een prieel of een pergola aan je tuin biedt privacy en intimiteit, geeft het structuur en vorm, voegt de illusie van ruimte toe en verandert het in een meer afgelegen en beschut plekje. Kies je planten verstandig. Hangende planten, klimplanten of planten die je kunt draperen zijn uitstekende manieren om randen te verzachten en vloeiende, natuurlijke ruimtes te creëren. Het gebruik van potten is ook belangrijk, omdat ze leven en kleur brengen in hoeken die anders kaal zouden blijven. En als potten die je alleen neerzet geen impact lijken te hebben, probeer ze dan te groeperen.

5. Vergeet ook niet de vloer van het bijzondere plekje in de tuin. Als je tegels of stenen hebt, zijn er een aantal planten die je in de kieren en spleten kunt planten die je zullen helpen om een verouderde, minder strakke uitstraling te bereiken.

6. Voeg wat meubels toe aan het beschutte plekje in de tuin. De meubels die je kiest zullen afhangen van waarvoor je je speciale plekje in de tuin wilt gaan gebruiken. Als je van plan bent om er alleen of samen met je partner lekker te gaan zitten kunnen comfortabele stoelen natuurlijk niet ontbreken. Als je van plan bent om de ruimte te gebruiken om familieleden of een paar vrienden uit te nodigen, bespaart ingebouwd meubilair ruimte en helpt het voorkomen dat een klein gebied er rommelig uitziet. Meubels die gemakkelijk kunnen worden verplaatst, zoals een stoel van canvas zijn zeer effectief en kunnen snel en gemakkelijk worden opgeklapt en opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.

Ten slotte zal het toevoegen van enkele speciale accenten, zoals een windorgel of een fonteintje, de dingen niet alleen visueel aantrekkelijker maken maar ook therapeutisch werken en jouw beschutte plekje in de tuin veranderen in jouw favoriete plek om tijd door te brengen!

Leave a Comment