Tijdens de zomer denk je waarschijnlijk aan allerlei manieren om je dagen buiten in de zon (en in de schaduw) door te brengen. Wij zijn er om je te helpen om jouw buitenruimte net zo fantastisch als jouw binnenruimte te maken.

1. Voeg een pergola toe

Wanneer je op een warme dag buiten bent, wil je waarschijnlijk niets liever dan je gewoon ontspannen en genieten van jouw omgeving. Het toevoegen van een pergola is de beste manier om dit te bereiken.

Er zijn veel soorten pergola’s, van metalen tot weelderige houten. De meest luxueuze zijn echter die, die worden ondersteund door marmeren kolommen. Aangezien je dit waarschijnlijk niet alleen zult kunnen bouwen, moet je een architect raadplegen om hun mening te krijgen over welk ontwerp er het beste in jouw tuin past en welk materiaal je nodig zou hebben. Hetzelfde geldt voor een composiet vlonder

Wat het dak van de nieuwe structuur betreft, heb je genoeg opties. Bepaal eerst het type: laat je het open of toch maar gesloten? Nu, het materiaal. Er is hout, glas, kunststof, metaal, beton en textiel beschikbaar. Natuurlijk hoef je je niet tot slechts één materiaal te beperken. Je kunt een open constructie van hout maken en deze vervolgens met een mooie stof, die een geweldige print heeft om de uitstraling van de ruimte te vergroten, bedekken. Het mooie van deze zonweringen is dat ze kunnen worden opgetrokken en dat je dan kunt genieten van de zon wanneer je dat maar wilt.

Ja, de constructie zelf is natuurlijk ook belangrijk, maar wat de pergola een luxe uitstraling geeft, is de manier waarop deze is gedecoreerd. Je kunt dus kiezen voor een comfortabele modulaire bank, die je op elk gewenst moment en voor elke gelegenheid kunt verplaatsen. Als je van plan bent om weelderige huisfeesten te gaan organiseren, voeg dan nog wat meer meubelstukken toe, zoals fauteuils en zachte vloerkussens. Als je echter alleen maar wilt ontsnappen aan deze hectische wereld, neem dan een enorm hemelbed en breng je dagen door zonder aan iets anders te denken dan aan jezelf. Krijg voldoende kussens, in alle maten, texturen en patronen. Denk aan het ophangen van weelderige, dikke gordijnen aan de zijkanten. Vergeet bovendien de verlichting niet. Een verlichting in de vloer maakt het veilig voor dagelijks gebruik. Voeg echter ook wat lichtsnoeren toe, als je een romantische sfeer wilt. Een andere manier om deze ruimte uniek te maken, is door lampjes in weckpotten te plaatsen, wat je zelf kunt maken als je een kunstzinnig persoon bent.

2. Voeg water toe

 

Als je voldoende ruimte hebt, hoef je je luxe tuin niet te beperken tot het hebben van alleen een pergola. Natuurlijk ga je op een strandvakantie, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om je eigen kleine oase in je achtertuin vol met waterpartijen te bouwen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is er een breed scala aan waterfuncties, die je kunt installeren en bouwen. Uiteraard gaan de meeste mensen voor een zwembad in hun tuin. Je kunt er echter een schepje bovenop doen en een bubbelbad aan toevoegen of zelfs voor een volledige spa gaan. Je kunt het zelfs omheinen als je altijd nieuwsgierige buren hebt, die naar je kijken.

Een extravagante fontein is altijd een welkome aanvulling op een achtertuin. Omdat er veel ontwerpen en opties beschikbaar zijn, moet je je fantasie de vrije loop laten. Ja, stromend water is verbazingwekkend rustgevend als je probeert te ontstressen. Denk er dus over na om een stroompje of zelfs watervallen aan jouw ontspanningsruimte toe te voegen. Als je nog meer water prefereert, kun je ook een vijver overwegen. Praat met professionals om te bekijken hoe dit kan worden bereikt.

3. Vuur

Oké, misschien ben je geen echt watermens. Een vuurplaats kan het brandpunt van jouw achtertuin worden, omdat je er een comfortabele zithoek omheen kunt zetten. Dit is geweldig voor het roosteren van marshmallows en het vertellen van verhalen over je dag. Je kunt er zelfs maaltijden op bereiden. Als je echter zin hebt om een volledige buitenkeuken te hebben, ga er dan voor. Zorg er wel voor dat je alle veiligheidsprocedures volgt om te voorkomen dat je een brand veroorzaakt.

4. Rustgevend groen

Je moet in gedachten houden dat, hoe weelderig en buitensporig je ook je achtertuin met constructies en toegevoegde functies maakt, het allemaal tevergeefs zal zijn als je groen niet op peil is. Afhankelijk van of je buren hebt of niet, kun je je hele tuin omsluiten met hoge struiken. Plant grote bomen die je veel schaduw kunnen geven en maak een grote aangewezen hoek voor bloemen of eetbare planten.

Onderhoud staat hier echt centraal. Als je achtertuin enorm is en je een tuinman hebt, die ervoor kan zorgen, dan is dat geweldig! Ze kennen alle trucjes voor het hebben van een weelderige buitenruimte. Als je echter groene vingers hebt en graag voor jouw planten en bloemen zorgt, dan heb je wel hoogwaardige apparatuur nodig. Zorg ervoor dat jouw bomen en struiken regelmatig worden gesnoeid en hiervoor heb je een snoeischaar en een hoogsnoeier van een goede kwaliteit nodig. Zorg voor een eersteklas maaier en sprinklers om jouw gazon er prachtig uit te laten zien. Je kunt zelfs nadenken over het bouwen van een schattig klein schuurtje, waar je al je gereedschap kunt opbergen.

5. Decoratie

Nu je groen er rijkelijk uitziet, kun je de rest van de ruimte gaan versieren. Denk aan het toevoegen van bijvoorbeeld grote tuinkussens.

Je kunt een klein pad aanleggen dat naar de functies leidt, die je hebt geïnstalleerd, zodat je niet op het gras hoeft te lopen. Zorg ervoor dat er voldoende licht rondom het pad is om ongelukken te voorkomen. Versier de rest van de tuin met rotsen, schattige bankjes, misschien zelfs een boog bedekt met bloemen en wijnstokken.

Dit is het eigenlijk wel. Je kunt niet echt fout gaan bij het inrichten van je tuin. Zorg ervoor dat het netjes en opgeruimd is, want dat is het belangrijkste aspect van een luxueuze tuin. Het toevoegen van comfortabele zitplaatsen en rustgevende functies zal het allemaal alleen maar naar een nieuw niveau van grandioos brengen.

Leave a Comment