In de herfst en winter zijn wij Nederlanders kampioen in binnen zitten. Op zich niet heel erg, als je je weer-app er weer eens bij houdt. Maar we kunnen allemaal best wel wat frisse lucht en daarmee een flinke portie zuurstof gebruiken. En dan komt jouw tuinhuisje of overkapping perfect van pas! Maar hoe maak je die nou klaar voor het najaar?

Let there be light

Letterlijk: lichtjes doen wonderen. Het is rond 6 uur ‘s avonds al donker en dat wordt steeds maar vroeger en vroeger. Het moet wel gezellig blijven in dat tuinhuisje. Zorg daarom dat je leuke lampjes ophangt. Die slingers met peertjes eraan kosten niet veel geld, maar geven wel een heel tof effect. Pas wel op dat ze niet nat worden, want we zitten niet direct te wachten op een vuurwerkshow. Of tenminste, nog niet nu. Over twee maanden kijken we weer verder. 

Letterlijk en figuurlijk warmte

Met temperaturen rond de 5 graden Celsius is het toevoegen van warmte ook geen overbodige luxe. Een vuurtafel is daar perfect voor. Hiermee voeg je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk warmte toe aan je overkapping of tuinhuisje. Een vuurtafel is echt een middelpunt in de ruimte waar iedereen omheen zit. Met een heerlijk drankje, een lekker hapje en een brandende vuurhaard kan de avond niet lang genoeg duren! Zelf ook een vuurtafel in je tuin plaatsen? Bekijk deze website om verschillende toffe modellen te bekijken. 

Is je tuin te klein voor een vuurtafel? Dan zijn terrasverwarmers misschien beter geschikt. Die kan je gewoon aan de wand of het plafond bevestigen. Het ziet er wel wat minder sfeervol uit.. Het is dus het een of het ander. 

The finishing touch(es)

Een tuinhuisje of overkapping is nooit compleet zonder fijne sfeer. Een aantal kussens, wat leuke kleedjes op je loungeset, een kaarsje hier en daar en – als je het echt goed wil aanpakken – een tv of een koelkastje om drankjes koud te kunnen houden. Want als jij een avondje voetbal gaat kijken, wil je je vrienden natuurlijk wel een heerlijk en ijskoud biertje aan kunnen bieden. Toch?!

Leave a Comment