Hoewel ze voor sommige mensen misschien leuk zijn, maken regenachtige dagen het moeilijk om van je buitenleven te genieten. Als je dure terrasmeubels hebt of andere tuinmeubelen die bescherming nodig hebben tegen de regen, dan is dit artikel speciaal voor jou.

Veel mensen brengen graag tijd door in hun tuin. Het kan een rustige ontsnapping zijn aan de stress van het leven of een plek om wat broodnodige beweging te krijgen. Je kunt zelfs vrienden en familie uitnodigen voor een barbecue op je terras!

Maar wat gebeurt er als het regent? Als je geen voorzorgsmaatregelen neemt, dan kunnen je meubels uiteindelijk door water beschadigd raken.

Dit artikel gaat over hoe je tuinmeubelen kunt beschermen tegen regen met verschillende methoden die gemakkelijk en betaalbaar zijn!

Er zijn verschillende manieren waarop je je tuinmeubelen tegen de regen kunt beschermen. Van sommige heb je misschien al gehoord, terwijl andere nieuw voor je zullen zijn. Maar wat voor soort meubels er ook buiten staan, er is vast iets wat helpt!

1. Koop tuinmeubelen die tegen water kunnen

Flow Square straight sooty

Bron: latour-lith.nl

Er zijn tegenwoordig tuinmeubelen te koop die wel tegen een buitje kunnen. Je kan ze vinden op het internet als all weather loungeset. Dit soort tuinmeubelen zijn gemaakt van speciaal materiaal dat goed tegen water kan.

2. Gebruik hoezen

Een manier waarop je je Latour tuinmeubelen veilig kunt houden van waterschade, is door een tuinmeubel hoes te gebruiken. Een tuinmeubel hoes is een soort zeil dat je over je buitenmeubels legt om ze tegen de regen te beschermen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten en stijlen op de markt. Sommige hoezen zijn voorzien van ritssluitingen of klittenband, zodat je meubels veilig blijven totdat het stopt met regenen.

Dit houdt je tuinmeubelen niet alleen droog, maar verlengt ook de levensduur. Het is nooit goed als je zitkussens doorweekt zijn en na verloop van tijd gaan rotten! Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk een paar hoezen voor je buitenmeubels haalt.

3. Gebruik een waterafstotende spray

Een van de populairste manieren om tuinmeubelen tegen regen te beschermen is door middel van waterafstotende sprays. Deze kunnen worden gebruikt op zowel stoffen als houten stukken, waaronder rieten meubelen.

Bij de duurdere merken kun je het vaak rechtstreeks op je voorwerpen spuiten in plaats van het met een doek of spons aan te brengen, waardoor je minder afval hebt en op al die moeilijk bereikbare plekken kunt komen! Dit type spray is ook relatief gemakkelijk te vinden en aan te schaffen.

4. Bescherm buitenmeubilair met een beschermende was

tuintafel-betonlook-houten-poten

Als je geen sprays of zeil wilt gebruiken, maar toch je buitenmeubilair wilt beschermen tegen regen, overweeg dan het gebruik van producten als beschermende was.

Deze kunnen rechtstreeks op het oppervlak van elk houtstuk worden aangebracht, waardoor ze een extra beschermingslaag krijgen die vocht langer op afstand houdt dan andere methoden! Je moet er wel rekening mee houden dat deze methode meer inspanning van je vraagt.

5. Gebruik plastic tafelhoezen

Als je geen meubelhoezen hebt, overweeg dan om in plaats daarvan plastic tafelhoezen te gebruiken. Deze zijn een trendy optie onder degenen die zich graag vermaken tijdens de warmere maanden van het jaar, en je kunt ze ook gebruiken voor andere evenementen zoals zwembadfeestjes!

Het beste aan het gebruik hiervan is dat ze wegwerpbaar zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het later schoonmaken ervan.

6. Opbergen van je tuinmeubilair

tuin-terras-overkapping

Een van de beste manieren om je buitenmeubilair tegen regen te beschermen is door het gewoon op te bergen als je het niet gebruikt. Veel mensen houden hun stukken graag het hele jaar buiten, maar dit kan leiden tot waterschade en andere problemen.

Door elk seizoen de tijd te nemen (wanneer nodig) om alles een paar maanden op te bergen, en ze dan de volgende lente of zomer weer tevoorschijn te halen, weet je zeker dat ze in prima conditie zijn, zelfs als er een onverwachte storm is!


Hoe voorkom je dat er water op de tuinmeubel hoezen blijft zitten?

Dit kun je doen door meubelhoezen te gebruiken waar flappen of vouwen in zitten. Dit zorgt ervoor dat het water wegstroomt en niet onder de hoes.

Je kunt ook meubelhoezen van ademende stoffen zoals canvas en nylon gebruiken om het ophopen van water verder te minimaliseren. Dit is een van de beste manieren om terrasmeubels tegen regen te beschermen.

Hoe lang gaat een terrasmeubel hoes mee?

In het algemeen moet je verwachten dat je er minstens een of twee seizoenen gebruik van kunt maken. Sommige hoezen zijn duurzamer dan andere. Dus als je iets wilt dat langer meegaat, kun je het beste zoeken naar meubelhoezen van duurzamere materialen zoals vinyl.

Hoe breng je waterafstotende spray aan op stoffen terrasmeubelen?

Je kunt een tuinslang of gieter met het juiste mondstuk gebruiken om dit soort producten aan te brengen. Spuit gelijkmatig over je voorwerpen tot ze bedekt zijn, en laat ze dan drogen voordat je ze gebruikt.

Het beste zou zijn om te overwegen duurdere merken te kopen die expliciet voor stoffen zijn gemaakt om een betere dekking en algehele bescherming te garanderen.

Hoe lang duurt het voordat deze coatings/sprays enz. drogen?

Meestal duurt het 15-30 minuten voordat je je meubels op je terras of andere buitenruimte kunt zetten.

hoe je buitenmeubels tegen regen kunt beschermen is eenvoudig met een van deze methoden! Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je terrasset veilig te houden in alle soorten weersomstandigheden, kies dan een of meer die het beste werken voor jou en je levensstijl.

Zo bespaar je jezelf geld aan reparatierekeningen, terwijl je toch geniet van je tijd buiten met familie en vrienden als het eindelijk weer eens lekker buiten is – wat voor soort neerslag er ook valt.

Leave a Comment