De bewoners van veel oudere appartementen- complexen hebben vaak te maken met slecht geïsoleerde huizen en hoge woonlasten. Toen hun appartementen werden gebouwd, werd er immers nog niet veel gedaan aan isolatie en besparing. De Verenigingen van Eigenaren hebben dan vaak te weinig geld om hun gebouwen echt ingrijpend aan te pakken en leningen daarvoor waren tot dusver niet of nauwelijks te realiseren. De uitgever van het tijdschrift Appartement en Eigenaar was dat een doorn in het oog. Met veel inspanningen en energie wist hij een samenwerkingsverband te realiseren dat voor VvE’s een absolute uitkomst is. Dit duurzaamheidsproject voor appartementen is zojuist van start gegaan.>>

10845650_611200308982124_1786095058257995409_o

De bewoners van veel oudere appartementencomplexen hebben vaak te maken met slecht geïsoleerde huizen en hoge woonlasten. Toen hun appartementen werden gebouwd, werd er immers nog niet veel gedaan aan isolatie en besparing. De Verenigingen van Eigenaren hebben dan vaak te weinig geld om hun gebouwen echt ingrijpend aan te pakken en leningen daarvoor waren tot dusver niet of nauwelijks te realiseren. De uitgever van het tijdschrift Appartement en Eigenaar (www.appartementeneigenaar.nl) was dat een doorn in het oog. Met veel inspanningen en energie wist hij een samenwerkingsverband te realiseren dat voor VvE’s een absolute uitkomst is. Het is een blamage dat alle Nederlandse banken, ook degene die met staatssteun overeind bleven, nee tegen het plan zeiden en dat nu een Franse bank partner is, maar chapeau voor deze Franse betrokkenheid en voor het doorzettingsvermogen van uitgever René ter Veer en zijn mensen. Het duurzaamheidsproject voor appartementen is zojuist van start gegaan.

De gedachte achter het duurzaamheidsplan is dat iedere VvE graag wil investeren in duurzaamheid, maar dat vaak de financiële middelen van de VvE onvoldoende zijn om de meest ideale oplossing te kiezen. In de gekozen aanpak wordt de financiële besparing van de verduurzaming gebruikt voor een kortlopende lening. Elke woning of complex krijgt bovendien aanzienlijke meerwaarde. Daarnaast krijgt de VvE de garantie dat de maandelijkse lasten niet zullen stijgen! Aangezien iedere VvE anders is en de onderhoudssituatie per appartementencomplex verschilt, breng Appertement & Eigenaar eerst de situatie in kaart. Aan het einde van de vrijblijvende scan is exact duidelijk welke duurzame maatregelen er mogelijk zijn en hoe dit project wordt opgepakt en gefinancierd. Dat geeft VvE-bestuurders snel duidelijkheid. Het advies is bovendien kosteloos en vrijblijvend. Download hier de brochure voor meer informatie. Mooi initiatief!

Schermafbeelding 2015-04-16 om 16.34.41

Leave a Comment