Vaderdag staat voor de deur en ik weet zeker dat de meesten van jullie al hebben bedacht om iets speciaals voor hem te doen. Sommigen hebben dure cadeaus gekocht en anderen weten het misschien nog niet. Er zijn zoveel manieren waarop je hem een speciaal gevoel kunt geven, want er is maar weinig moeite voor nodig om onze oude man te laten glimlachen. Hij is de beste en hij is ons steun en toeverlaat. Laten we morgen zijn dag vieren. Laten we vieren hoeveel geluk we hebben!

1. Organiseer een verrassingsfeestje

Plan een verrassingsfeest met je familie, de vrienden van je vader en hun families. Zet een barbecue grill in de achtertuin. Haal drankjes en kaarten. Laat de vaders in een kamer zitten en plezier maken. Misschien kan iedereen later op de avond zijn verhalen met de vaders delen, de speciale momenten die jullie hadden, de grappige anekdotes. Wie zou dit niet geweldig vinden!

2. Maak een couponboek

couponboekje

Ik weet zeker dat je vader dit geweldig zal vinden. Maak een couponboek voor hem met coupons als, “Een auto wasje”, “Een klusvrije dag”, “Ontbijt op bed”, “Een dag met mijn dochter”, “Een dag met mijn vrienden” of wat je maar leuk en lief vindt. Vertel hem de regels van het couponboek en tot wanneer hij het kan gebruiken. En vertel hem dat hij die dag alles mag vragen. Leg hem in de watten. Hij zal het geweldig vinden!

3. Recreëer je meest speciale herinneringen met hem.

Iedereen heeft ervaringen met zijn vader die hij nooit kan vergeten. Een hilarisch voorval of iets dat jullie allebei tot tranen toe bewoog. Het kan het moment zijn waarop je een heel serieus gesprek met hem had dat jullie beiden zoveel dichter bij elkaar bracht. Of een moment waarop hij je advies gaf over een fase in je leven. Alles wat van grote betekenis is. Recreëer die ervaring. Haal de mooie herinneringen naar boven. Laat ze om je heen stromen. Het zal je vader zeker een geweldig gevoel geven.

4. Verras je oude man door een picknick voor hem te plannen.

luxe-picknick

Doe vandaag alsof je niet eens weet dat het morgen vaderdag is. Wees vergeetachtig, maar niet zo erg dat het dramatisch overkomt. Bepaal een plek waar jij en je gezin je vader mee naartoe kunnen nemen voor een picknick. Boek een resort waar je lekker kunt luieren. Of plan een wandeling. Plan iets dat je vaders idee van plezier is. Omdat het morgen zondag is, hoef je hem niet weg te kapen van zijn werk. Maar maak hem wakker en vraag hem om zich klaar te maken en met je mee te gaan. Rijd hem naar de picknickplek en verras hem. Ik durf te wedden dat hij het geweldig zal vinden!

5. Geef hem een vrije dag.

Het beste cadeau dat we onze vaders kunnen geven is een dag vrij van zijn hectische schema. Bel zijn baas en neem een dag vrij voor hem! Ik weet zeker dat hij dat zou willen doen. En als je vader de baas is, vraag hem dan om een dagje thuis te blijven. Hij is de koning van het huis… laat hem zich ook zo voelen. Breng hem ontbijt op bed, doe al zijn klusjes. Laat hem lekker luieren. Laat hem gewoon wat tv kijken als hij dat wil.

6. Geef hem cadeaus die zijn hobby aanmoedigen.

vader-kinderen-vissen

Als je vader van schrijven houdt, geef hem dan een mooi dagboek en een pen. Moedig hem aan om zijn gedachten op te schrijven. Als hij van schilderen houdt, geef hem dan een schilderkit. Als hij van vissen houdt, geef hem dan een gepersonaliseerde vishengel. Herinner hem eraan dat hij een hobby heeft waar hij van houdt en dat hij tijd moet vrijmaken voor zijn passie.

7. Hang ingelijste foto’s of citaten op in zijn slaapkamer.

Dit is een van mijn favoriete ideeën. Lijst foto’s in uit zijn kindertijd. Of lijst jouw jeugdfoto’s met hem in. Je kunt ook foto’s inlijsten die je met hem hebt gemaakt van elk jaar sinds jullie geboorte. Lijst mooie citaten of berichten in die zeggen hoeveel je van hem houdt. Hang dit allemaal op in zijn slaapkamer voordat hij wakker wordt. Hij zal zich rot schrikken als hij ‘s ochtends zijn ogen opent. En misschien een beetje met tranen in zijn ogen.

8. Speel videospelletjes met hem of help met koken.

Flying Shark oldschool gaming

Dit is iets waar hij zeker van zal genieten. Geef hem je tijd. Speel videospelletjes met hem. Of lees met hem, kook met hem. Of luister gewoon naar muziek… het soort dat hij leuk vindt. Je kunt een verzameling maken van zijn favoriete liedjes en die afspelen. Dans een beetje met hem. Deel wat er in je leven speelt. Hij zou het fijn vinden om er deel van uit te maken. Hij zou het fijn vinden om jouw tijd te hebben. Hij zou je graag wat beter leren kennen.

9. Haal de oude albums tevoorschijn en bekijk de foto’s.

Als je vader niet het type is dat van feestjes houdt, neem dan wat rustige tijd met hem. Haal de oude albums en videobanden tevoorschijn en speel ze af. Ik weet zeker dat het jullie terug in de tijd zal brengen en die mooie herinneringen zullen ervoor zorgen dat jullie wat dichter bij elkaar komen. Misschien zul je lachen, misschien zul je huilen of gewoon in gedachten verzonken zijn. Jullie zullen waarschijnlijk geen woorden nodig hebben om te communiceren.

10. Schrijf een brief en stort je hart uit.

Dit is een van de eenvoudigste manieren om je vader zich speciaal te laten voelen. Als jij het kind bent dat zich niet op zijn gemak voelt om zijn gevoelens te delen of als je niet thuis woont, schrijf dan een brief voor hem. Stort je gevoelens voor hem uit. We vertellen hem niet vaak hoeveel we van hem houden. Dit is het moment. Vertel hem dat je hem waardeert. Vertel hem waarom hij belangrijk is. Vertel hem waarom je zo gelukkig bent dat je hem hebt. Hij zal het absoluut geweldig vinden. Hij zal je brief voor altijd bewaren.

11. Gepersonaliseerde cadeaus doen altijd wonderen.

top dad tshirt

Gepersonaliseerde cadeaus kunnen een genot zijn. Ze geven iemand een speciaal gevoel. Je hebt er moeite voor gedaan en over nagedacht en wie vindt dat niet leuk? Geef hem een grote bierpul met iets erop geschreven of een koffiemok met een foto van jou en hem. Of een gepersonaliseerd kussen, een T-shirt, wat hij maar leuk vindt. Het zal werken als magie!

12. Laat een professionele fotosessie maken om die speciale momenten die je met je vader deelt vast te leggen!

Dit is cool. Je kunt een geweldige fotosessie houden met je hele familie! Bel een professionele fotograaf om deze dag nog groter te maken! Je zult een heleboel herinneringen hebben die je later in je leven opnieuw zult beleven. En geloof me, ook al klik je duizend foto’s met je vader, ze zullen altijd minder lijken als hij er niet meer is. Leg al je speciale momenten vast en bewaar ze!

13. Maak zijn favoriete gerechten voor hem.

Verwen hem met zijn favoriete gerechten, van zijn ontbijt tot zijn avondeten. Het is niet erg om de hele dag in de keuken te staan. En het zal een leuke dag worden. Maak zijn favoriete toetje voor hem…dek de tafel voor hem. Zet alle gerechten klaar en kijk naar zijn verbaasde uitdrukkingen!

14. Geef hem een cadeaupakket…vul het met al zijn favoriete artikelen.

Ik weet zeker dat je een lijst hebt met dingen waar je vader van houdt. Geef hem een geschenkmand. Verzamel alle dingen… hij zal het geweldig vinden. Je kunt zijn favoriete wijn kopen, een stropdas, een overhemd, zijn favoriete luchtje, manchetknopen, een boek, alles waar hij van houdt. Eerlijk gezegd, meer dan de spullen, zal hij het leuk vinden dat je weet wat hij leuk vindt en wat niet. En ‘s avonds ga je tevreden naar bed met hoe je je vaderdag hebt gevierd.

15. Maak een mooi plakboek voor hem.

plakboek gezin

Iedereen houdt van plakboeken. Maak een thematisch plakboek voor hem, noteer je herinneringen en voeg er foto’s aan toe. Schrijf mooie citaten of gedichten voor hem. Je kunt zelfs berichten van je familieleden verzamelen en het nog mooier maken. Je vader zal er zeker een paar uur in verdwalen. En hij zal het altijd veilig bewaren en het zal hem herinneren aan een geweldige vaderdag die hij heeft gehad.

16. Handgemaakte kaarten zijn de makkelijkste en mooiste manier om je gevoelens voor hem over te brengen.

Dit is het eenvoudigste en mooiste gebaar van allemaal. Haal die knutselpapiertjes, kleurstiften, kleine spulletjes die je voor zulke gelegenheden hebt verzameld, tevoorschijn. Ga aan de slag met het maken van een kaart die je vader prachtig zal vinden. Schrijf er een mooie boodschap in en kopieer die niet van internet. Schrijf het zelf…dan voelt hij zich nog specialer. Schrijf een gedicht over hem of misschien waarom je zo ongelooflijk gelukkig bent dat je hem hebt.

17. Gebruik scrabble tegels voor een ingelijste foto of maak daar een onderzetter mee.

Met scrabble tegels kun je leuke dingen maken. Je kunt er een onderzetter mee maken of ze op een foto plakken die je inlijst. Je kunt er ook een naamplaatje mee maken. Wat je ook doet, het zal er heel mooi uitzien!

18. Bak een taart met vaderdag thema of kleine cupcakes met een thema.

vader-made-in-1983-cupcakes

Dit is een van de schattigste gebaren. Bak een speciale taart voor hem… misschien een superman-taart, of een taart met de tekst “Ik hou van je, pap”. Je kunt ook kleine cupcakes bakken met een vaderdagthema. Ze zijn schattig en gemakkelijk te maken. Hij zal blij zijn met de moeite die je doet om zijn dag speciaal te maken. Vaak zijn de kleine gebaren alles wat we nodig hebben om een band specialer te maken.

Vier de dag en koester je tijd met je vader!

Leave a Comment