Inmiddels leven we alweer een tijd in het nieuwe ‘normaal’. Er is niets nieuws meer aan het thuiswerken, de anderhalve meter samenleving en social distancing. De meeste van ons zijn afgelopen zomer thuisgebleven en ook zijn de jaarlijkse herfstvakanties gelaten voor wat ze zijn. Op vakantie gaan naar het buitenland wordt namelijk nog altijd afgeraden. Om dit jaar toch nog van een welverdiende vakantie te genieten, hoef je Nederland helemaal niet te verlaten. Ons land kent namelijk prachtige streken waar je echt even los kunt weken van de sleur van het dagelijkse reilen en zijlen. Het opzoeken van de natuur voor een klein stukje vakantiegevoel is nu dus the way to go!

Mijd drukte, bezoek de natuur

veluwe-natuur

Voorzichtigheid is nog altijd geboden. De pandemie is nog niet voorbij, dus meid drukke plekken waar je kunt. Dit geldt ook voor de Nederlandse bossen en natuurgebieden. Het is je vast niet ontgaan, maar het najaar is in volle gang. Nederlandse bossen en natuurgebieden betoveren je met hun bijzondere herfstkleuren, paddenstoelen en eikeltjes. Door je hier te begeven ben je écht verwijderd van je ‘keukentafel-kantoor’ en dat komt jouw vakantiegevoel ten goede.

Ontdek de Veluwe pere-bike

koppel-relatie-fietsen

We raden je aan om dus de rust en rijkdom van de natuur op te zoeken tijdens je vakantie, maar blijf alert op té drukke plekken. Populaire bosgebieden willen nog wel eens te druk worden op mooie dagen. Verblijf bijvoorbeeld op de veluwe in een van de vele hotels. Vanuit daar kun je dit betoverende gebied ontdekken. Huur bijvoorbeeld een e-bike en trotseer een van de mooie fietsroutes door de bossen en heides. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen elektrische fiets mee te nemen, zeker als je over een elektrische trekkingfiets beschikt is dit ideaal. De zwaarste fietsroutes leg je dan moeiteloos af én je krijgt alles mee van je omgeving. Ideaal toch?

Genoeg te doen en te zien voor iedereen

zwarte-fiets

Je kunt ook wandelend het gebied ontdekken, maar al fietsend op een e-bike kom je een stuk verder. Bezoek de verschillende uitkijktorens verspreid over het gebied, spot de Veluwse Big five, breng een bezoek aan paleis het Loo of aan een van de vele musea in het gebied. Op de e-bike trap je er zo heen. Past fietsen niet helemaal jouw idee van een relaxte vakantie in eigen land? Ook dan is er op de Veluwe genoeg te doen voor je. Boek bijvoorbeeld een huifkartocht. Een gids neemt je mee naar de mooiste plekjes van de Veluwe en kan je alles over de natuur en de dieren vertellen. Om helemaal tot rust te komen in deze prachtige omgeving kun je zelfs een bezoek brengen aan het sauna en wellness resort de Veluwse Bron. Dan kom je gegarandeerd geheel tot rust.

Of je voor een actieve fietsvakantie kiest of het wat rustiger aan doet, tijdens je vakantie op de Veluwe kan het allemaal!

Leave a Comment