Een vakantietrip door Zuid-Frankrijk in een klassieke Mercedes-Benz SL ‘Pagode’, op ontdekkingsreis over bochtige kustwegen en in romantische dorpjes; het klinkt als de perfecte korte vakantie. Of wellicht gaat de voorkeur uit naar cruisen langs cipressenlanen in een SL uit de jaren ‘70, langs wijngaarden en olijfboomplantages, alvorens te genieten van de Toscaanse keuken? Het is allemaal helemaal ClassyLife. Mercedes-Benz biedt vanaf nu, in samenwerking met de gespecialiseerde touroperator Nostalgic uit München, de mogelijkheid aan om zelf tochten te maken in een klassieke Mercedes-Benz SL (W 113 en R 107). Het nieuwe ‘Classic Car Travel’ programma is het geesteskind van Daimler Business Innovation en er zijn routes uitgezet in Zuid Frankrijk en Toscane. Mooi!>>

Detailseite_Mythos_MB

Een vakantietrip door Zuid-Frankrijk in een klassieke Mercedes-Benz SL ‘Pagode’, op ontdekkingsreis over bochtige kustwegen en in romantische dorpjes; het klinkt als de perfecte korte vakantie. Of wellicht gaat de voorkeur uit naar cruisen langs cipressenlanen in een SL uit de jaren ‘70, langs wijngaarden en olijfboomplantages, alvorens te genieten van de Toscaanse keuken? Het is allemaal helemaal ClassyLife!

Nostalgic_Nizza_Reise_Mercedes

Mercedes-Benz biedt vanaf nu, in samenwerking met de gespecialiseerde touroperator Nostalgic uit München, de mogelijkheid aan om zelf tochten te maken in een klassieke Mercedes-Benz SL (W 113 en R 107). Het nieuwe ‘Classic Car Travel’ programma is het geesteskind van Daimler Business Innovation. Dit is het multifunctionele, internationale innovatielab van Daimler AG dat als doel heeft de basisactiviteit van het produceren van auto’s te combineren met creatieve oplossingen en nieuwe zakelijke concepten. De ontwikkeling en start van uiteenlopende projecten gedurende de afgelopen jaren hebben geleid tot succesvolle zakelijke concepten, waaronder car2go en moovel. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart. Business Innovation heeft teams over de hele wereld.

“Veel mensen dromen ervan hun vakantie door te brengen in de vorm van een roadtrip in een klassieke sportauto als de SL, maar worden tegengehouden door de aanschaf en het onderhoud van zo’n klassieke auto. Met ‘Classic Car Travel’ kan iedereen nu genieten van de ervaring van het rijden in een klassieker, langs enkele van Europa’s mooiste routes, zonder daadwerkelijk een klassieke auto te hoeven bezitten,” aldus projectmanager Thomas Eisenbarth van Daimler Business Innovation. Tien Mercedes-Benz SL-modellen – variërend van de W 113 (1963 – 1971) tot de R 107 (1971 – 1989) – staan bij aanvang van het nieuwe reisprogramma gereed. Gedurende de trips wordt er van auto gewisseld, zodat gasten verschillende model- en motorvarianten kunnen ervaren.

Detailseite_Highlights_Toscana

Zorgvuldig gekozen routes en totaalservice
“Wij bieden al sinds 2003 klassiekertochten aan en zijn verheugd nu te kunnen samenwerken met Mercedes-Benz om de beleving van het rijden in een klassieke SL voor een groot liefhebberspubliek mogelijk te maken,” aldus Gert Pichler, een van de oprichters van Nostalgic GmbH. “We hebben zorgvuldig routes uitgekozen die afwijken van de gebruikelijke wegen en die de deelnemers door prachtige omgevingen voeren. De accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden bieden onze gasten de mogelijkheid de regio op authentieke wijze te ervaren.” De totaalservice omvat een introductie van de auto, een routeboek met gedetailleerde routebeschrijving, accommodatie en ontbijt in vermaarde hotels, evenals een Engelstalige gids en een serviceteam in een back-up auto. De eerste tochten, voor kleine groepen tot 18 personen, vinden plaats in Frankrijk en Italië. Elke roadtrip kost € 1.975,- per persoon, bij een gedeelde tweepersoonskamer. In dit bedrag zijn inbegrepen: transfers naar het vliegveld en terug, een Mercedes-Benz SL klassieker om zelf in te rijden, een volledige verzekering voor bestuurder en passagier, brandstof, accommodatie en ontbijt in het hotel, entreegelden en begeleide bezoeken aan bezienswaardigheden, een gids en serviceteam, een routeboek en een welkomstgeschenk.

Meer informatie is te vinden op: www.mercedes-benz.com/classiccartravel

 

 

Leave a Comment