In april 2023 vertrok Dick van der Lecq bij DDB Amsterdam met de boodschap: ‘Ik ga deze zomer eerst even helemaal terug naar de fabrieksinstellingen. Na deze reset kijk ik wat er op mijn pad komt, en waar het hart het hardst van gaat kloppen.’ Zo gezegd, zo gedaan. Na een lange carrière als directeur van reclamebureaus, ook geroemd als roaster van vakgenoten, besluit hij het roer radicaal om te gooien en met twee initiatieven voor zichzelf te beginnen: BoardSupporter en Lecq Photography.

BoardSupporter
Hoe zit dat precies? Van der Lecq: ‘Na de aankondiging van mijn vertrek bij DDB kreeg ik al snel aanvragen van CEO’s van jonge reclamebedrijven, of ik ze wilde adviseren en coachen. Gelukkig wilden ze tot na de zomer wachten. Het voelt als een gat in de markt. Er zijn zoveel nieuwe bureaus met veel talent en ambitie, maar met nog beperkte ondernemerservaring. Ze zijn zoals iedereen in transitie, en worstelen met belangrijke vraagstukken. Over rendementsverbetering, new…

Lees verder bij www.marketingtribune.nl

Leave a Comment