Ben je als ondernemer veel onderweg, naar je zakelijke relaties toe? Je kunt het vervoer op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je reizen met het openbaar vervoer. Of zelf een (zakelijke) auto aanschaffen. Ook zakelijk leasen is voor veel ondernemers interessant, waarbij je uit veel auto’s kunt kiezen en van verschillende services geniet. In dit artikel ontdek je: is leasen iets voor jou?

Kijk naar jouw situatie

Kijk altijd goed naar jouw situatie als je aan zakelijk leasen denkt. Je hebt namelijk veel mogelijkheden om het leasecontract en de auto naar wens te hebben. Kies het type contract dat bij jouw situatie past. Met full operational lease kies je voor een all-in leasecontract, wat aansluit op de wens van veel ondernemers. Maar ook occasion lease is een mogelijkheid. Verder kijk je naar onder andere het termijn van het leasecontract. Hoe lang verwacht je de auto nodig te hebben? En hoeveel kilometers verwacht je te maken? Denk hier vooraf alvast over na, om het contract goed aan te laten sluiten op je situatie en wensen.

Lease de auto die je nodig hebt

Kijk niet alleen naar het leasecontract en de invulling hiervan, maar ook naar de auto die je nodig hebt. Dit is voor iedere ondernemer weer anders! Wil je bijvoorbeeld in een kleine of in een grote auto rijden? Als het aankomt op grotere auto’s om veel producten of apparatuur in kwijt te kunnen, is natuurlijk ook een bedrijfswagen leasen een optie. Kijk ook naar onder andere het merk van de auto. En op welke brandstof wil je rijden? Je kunt voor benzine of diesel kiezen, maar ook aan een elektrische auto denken. Wellicht vind je het belangrijk dat je in een volledig nieuwe auto rijdt, die is voorzien van allerlei innovaties om het rijcomfort te vergroten. Stel dit voor jezelf vast en bekijk de mogelijkheden die je hebt.

Gebruik handige services

Een van de belangrijke voordelen aan zakelijk leasen, is dat er verschillende services zitten inbegrepen in het leasecontract. Hier hoef je zelf dus geen tijd en aandacht in te stoppen: deze energie kun je beter ergens anders in je bedrijf gebruiken. Zo hoef je niet meer zelf een autoverzekering af te sluiten, om maar iets te noemen. Ook kies je voor een stabiel financieel plaatje. Kom je liever niet zomaar voor onverwachte kosten te staan? Leasen is dan een verstandige optie. Alle bijkomende kosten zoals reparatie, onderhoud, belasting en verzekering zijn al inbegrepen in het leasetarief. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Investeer het grote instapbedrag in iets anders

Bij het leasen van een auto hoef je geen instapbedrag te betalen, zoals wel het geval is bij de aanschaf van een auto. Je hoeft dus niet in een keer een groot bedrag uit te geven. Met name als ondernemer is dat een uitkomst, omdat je immers verschillende uitgaven te doen hebt. Het geld dat je anders kwijt zou zijn aan de aanschaf van een auto, kun je nu juist gebruiken om in iets anders te investeren. Of dat nu een nieuw bedrijfsproduct is, of dat je het juist in een bedrijfsruimte wilt stoppen: het is natuurlijk helemaal aan jou om dat vast te stellen.

Stap over of stop wanneer je wilt

Tot slot heb je de vrijheid om over te stappen of te stoppen met leasen zodra dit binnen je contract is toegestaan. Dit geeft je dus de nodige vrijheid: je bent bijvoorbeeld niet zelf verantwoordelijk voor het verkopen van de auto. Flexibiliteit is voor veel ondernemers belangrijk, wat de keuze voor een zakelijke auto leasen dus aantrekkelijk maakt. Zo kan het zijn dat je graag regelmatig in een nieuwe auto rijdt. Of dat je de auto soms juist een periode niet nodig hebt. Dat is allemaal mogelijk met leasen.

In dit artikel komen de verschillende voordelen van zakelijk leasen aan bod. Zo heb je veel mogelijkheden en kies je voor flexibiliteit. Het kan dus zeker een slimme optie zijn, ook met het oog op de fiscale voordelen.

Leave a Comment