Net als bij sommige andere producten en diensten blijven autobezitters vaak lang bij dezelfde verzekeraar klant. Oók als zij een andere auto kopen of bijvoorbeeld gaan verhuizen. Juist dan is het echter verstandig om eens te kijken bij andere verzekeraars. Want die klantentrouw, of nonchalance, is uiteraard fijn voor de autoverzekeraars maar iets minder fijn voor je eigen portemonnee! Lees verder voor wat nuttige tips die je véél geld kunnen besparen!>>

Net als bij sommige andere producten en diensten blijven autobezitters vaak lang bij dezelfde verzekeraar klant. Oók als zij een andere auto kopen of bijvoorbeeld gaan verhuizen. Juist dan is het echter verstandig om eens te kijken bij andere verzekeraars. Want die klantentrouw, of nonchalance, is uiteraard fijn voor de autoverzekeraars maar iets minder fijn voor je eigen portemonnee!
Vaste lasten

In een onderzoek dat het Nibud op 18 maart jl. presenteerde kwam naar voren dat huishouders gemiddeld tot 55% van het inkomen kwijt zijn aan vaste lasten. De grootste kostenpost is normaal gesproken de huur of hypotheek, maar ook de premie van de autoverzekering kan een grote rol spelen. De afgelopen jaren zijn volgensOverstappen.nl de premies voor autoverzekeringen aan het stijgen en het wordt steeds duidelijker dat veel mensen hier een besparingskans laten liggen.

Premieberekening

De maandelijkse premie van de autoverzekering wordt berekend aan de hand van veel verschillende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan je leeftijd, het aantal schadevrije jaren en natuurlijk de soort dekking en welke auto je hebt. Ook minder directe kenmerken hebben invloed, zoals het adres waar je woont en hoeveel kilometer je per jaar rijdt.
70 Procent van de mensen die een andere auto kopen geeft zonder erover na te denken het nieuwe kenteken door aan de verzekeraar bij wie ze al een contract hebben. Zij kijken dus niet of er andere verzekeraars in de markt zijn die betere voorwaarden of een lagere premie bieden. Ook bij een verhuizing geeft maar liefst 72 procent zonder om zich heen te kijken aan de huidige verzekeraar een adreswijziging door.

Het lijkt vooral een kwestie van gemakzucht te zijn dat mensen ervoor kiezen om bij de bestaande verzekeraar te blijven in plaats van op zoek te gaan naar een goedkopere verzekering. Toch is er alle reden om opnieuw te kijken wat voor jou de beste autoverzekering is. De premie kan zelfs per huisnummer in een straat verschillen! Kleine kans maardat je huidige verzekeraar ook in je nieuwe situatie de beste keuze is. Dus is het echt tijd voor het berekenen van je autoverzekering! Tegenwoordig is dit in no-time geregeld en overstappen is ook niet moeilijk.

Dekking bij leeftijd van auto

Ook als er geen sprake is van het kopen van een andere auto of van een verhuizing kan het lonen om je autoverzekering te vergelijken. Als bestuurder word je ouder, de auto wordt ouder en als je geen schade claimt nemen je schadevrije jaren toe. Toch kijkt 63% van de Nederlanders dus nooit naar een goedkopere autoverzekering. Dat is niet alleen om de bovengenoemde redenen jammer, voor een auto die ouder wordt is ook een steeds minder uitgebreide dekking nodig omdat de auto minder waard wordt. Ook dat kan flink schelen. Het advies vanOverstappen.nl is om auto’s nieuwer dan 4 jaar allrisk te verzekeren, auto’s tussen 4-8 jaar WA beperkt casco en oudere auto’s alleen WA te verzekeren. Kijk, dat zijn toch tips waar je iets aan hebt!

Leave a Comment