Of je nu een e-mail verstuurt via je computer, even je bankrekening checkt met je smartphone of inlogt op je social media via je tablet, je wilt altijd dat dit op de meest beveiligde manier gebeurt. Om te voorkomen dat hackers gaan lopen met je inloggegevens en misschien wel zelfs financiële informatie, is het belangrijk dat je altijd de juiste veiligheidsmaatregelen treft.

Dit geldt ook zeker en vast als je een game speelt. Of je je nu waagt aan League of Legends van Riot Games, de online roulette van Unibet, of FIFA van EA Sports, je wilt altijd dat je game-ervaring altijd vlot en veilig verloopt. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je investeert in de juiste accessoires (moderne game computer, uiterst snelle compressor, etc.), maar ook in een sterk beveiligingssysteem. Om ervoor te zorgen dat je steeds op een veilige manier kunt gamen, geven we je hier drie tips mee die je in het achterhoofd moet houden de volgende keer dat je plaatst neemt in je game-stoel.

Houd jouw apparaten up-to-date

Als je veilig wilt gamen is het niet alleen belangrijk dat je de software up-to-date houdt zoals in dit artikel besproken wordt, maar ook dat je je apparaten regelmatig update. Niet alleen je computer, tablets of smartphone, maar ook je gameconsoles. Het is belangrijk dat je die meldingen omtrent nieuwe updates niet direct weg klikt. Een software-update zorgt namelijk voor extra computerfuncties en voor een sterkere beveiliging. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de nieuwste versie van een bepaald besturingssysteem voor een betere beveiliging zorgt dan zijn voorganger. Daarom is het dus van cruciaal belang dat je de updates regelmatig uitvoert.

Tweestapsverificatie zorgt voor een nog betere beveiliging

Om je in-game gegevens op de beste manier te beschermen, is het noodzakelijk om een sterk wachtwoord te kiezen dat bestaat uit verschillende letter, cijfers en speciale tekens. Toch raden wij ook aan om een tweestapsverificatie of 2FA aan jouw account te koppelen. Met deze verificatie wordt het namelijk nog moeilijker om toegang te krijgen tot jouw gegevens. Stel je voor dat de hackers toch je wachtwoord kunnen raden, dan moeten ze nog steeds voorbij de tweestapsverificatie om te kunnen inloggen. Zo’n dubbele beveiliging kan op verschillende manieren ingesteld worden. Zo kun je bijvoorbeeld een applicatie met een tijdgebonden code of bevestigingsknop gebruiken zoals Microsoft Authenticator. Je kunt ook opteren voor het ontvangen van een sms-code die gelinkt is aan het telefoonnummer dat je ingesteld hebt bij het aanmaken van je spelaccount. De meest beveiligde 2FA is die waarbij een beroep gedaan wordt op biometrische kenmerken zoals een vingerafdruk, gezichts- of irisherkenning.

Met online reviews maak je de best keuze

Uit onderzoek is gebleken dat 77% van de consumenten een review leest voordat er een aankoop gebeurt en dit geldt ook zeker voor gamers. Dankzij de beoordelingen van medespelers kun je namelijk checken of een game betrouwbaar is of de consoles die je wilt kopen optimaal beveiligd zijn. Als je graag online gamet, dan kun je dankzij de online reviews de meest solide online game-aanbieder uitkiezen. Dit is omdat die beoordelingen gaan over het spelaanbod, het verloop van de spellen en de beveiliging van de games én de website. Zo weet je ook direct of het spelaanbod bij je wensen past en of je tijdens het gamen op een sterke beveiliging kunt rekenen.

Leave a Comment