Zit u op kantoor en bent u niet vooruit te branden? Kijk dan eens goed om u heen. Is uw omgeving misschien saai, chaotisch en slecht verlicht? Voel vervolgens hoe u er bij zit op uw bureaustoel. Heeft u een goede zithouding en biedt de stoel de juiste ondersteuning aan uw lijf? Laat het hier niet bij en onderzoek welke zaken uw productiviteit en die van uw collega’s beïnvloeden. Wist u dat u de boel met een aantal eenvoudige kantooraccessoires al enorm verbetert? Lees gauw verder en ontdek welke accessoires u absoluut moet hebben.

Het belang van goede kantoorinrichting

kantoor-vergadering

Vele uren op kantoor doorbrengen kan de prestaties van medewerkers negatief beïnvloeden. Door een uitgekiende inrichting voorkomt u deze problemen. De gehele kantooromgeving heeft namelijk invloed op de productiviteit. Belangrijke aspecten zijn de luchtverversing, de verlichting, de temperatuur en het meubilair. Een inrichting met planten en een goede ventilatie met aanvoer van frisse lucht is belangrijk om personeel optimaal te laten functioneren. Natuurlijk licht en voldoende kunstlicht zijn essentieel voor de concentratie, energie en creativiteit. Daarnaast is het van belang dat de temperatuur in de kantoorruimtes ongeveer tweeëntwintig graden bedraagt. Bij die temperatuur presteren mensen het beste. Denk bij het uitkiezen van kantoormeubilair aan het comfort en de ergonomie. Andere punten om op te letten zijn het kleurgebruik en decoratieve elementen, zoals wandversiering. Hiermee is het mogelijk de creativiteit te bevorderen. Met de onderstaande kantooraccessoires verbetert u de productiviteit al heel gauw. Tip: laat ze bedrukken in uw eigen huisstijl!

1. Pennenhouders

Rondslingerende pennen maken een bureau rommelig. Pennenhouders helpen bij het creëren van een opgeruimde werkplek. Gebruik een simpele houder om uw pennen netjes in op te bergen of een wat groter exemplaar met een memoblok. Ook uitvoeringen met vakjes voor paperclips, punaises en elastiekjes zijn erg handig.

2. Notitieblokken

Waar zouden we zijn zonder gespreksnotities, to-do-lijstjes en een notitieboekje voor het onthouden van creatieve invallen? Gewoonweg zaken opschrijven op een stuk papier is een must om goed te kunnen werken. Zorg dus dat er altijd een voorraadje schrijfblokken, agenda’s en kalenders in de kast ligt.

3. Bureaulampen

Goed licht op de werkplek boost de productie van uw medewerkers. Zorg dat er op iedere werkstek een bureaulamp staat. Ze zijn te krijgen in vele uitvoeringen en veelal verstelbaar. Met name lampen waarbij uw medewerkers zelf eenvoudig de lichtintensiteit kunnen regelen zijn fijn.

4. Mokken

Fijne mokken met uw eigen bedrukking, zoals een logo of slogan, dragen bij aan de gewenste uitstraling op uw kantoor. Medewerkers zullen graag hun warme of koude dranken nuttigen uit een fraaie bedrukte mok. Gebruik ze ook voor het serveren van drankjes aan uw klanten of andere relaties. Doordat ze uw opdruk zien, zullen ze uw bedrijfsnaam beter onthouden.

5. Klokken

Natuurlijk kunnen veel kantoormedewerkers tegenwoordig op hun computer, tablet of smartphone zien hoe laat het is. Toch blijven klokken handig en goed voor de productiviteit, want gelukkig kijken we niet non-stop naar het scherm. Hang ze op in de kantine, in de buurt van de koffieautomaat, in de vergaderzalen en bij de receptie. Dit zijn ideale plekken om mensen op een simpele manier de actuele tijd te tonen.

6. Fotolijstjes

Dankzij een fotolijstje krijgt iedere werkplek een persoonlijk tintje. Medewerkers kunnen er hun leukste foto’s in doen. Kiekjes van dierbaren en mooie gebeurtenissen geven een goed gevoel. Daarnaast kunnen de foto’s mensen stimuleren om bepaalde doelen op het werk te halen. Zo kan een favoriete vakantiefoto iemand laten verlangen naar een volgende reis en inspiratie geven om op het werk goed te presteren. Een goede stemming en doelgerichtheid zijn ontzettend goed voor de productiviteit.

7. Stressballen

Stress en frustratie komen regelmatig voor op de werkvloer. Door in een stressbal te knijpen is de spanning te verminderen. Ook gooien met zo’n bal kan de druk van de ketel halen. Stressballen zijn verkrijgbaar in vele inspirerende vormen, zoals auto’s, varkentjes en harten. Bedruk ze bijvoorbeeld met uw bedrijfsnaam om ze uit te delen als relatiegeschenk en zo uw naamsbekendheid te vergroten.

8. Whiteboard

Geen enkel kantoor kan nog zonder een whiteboard. Deze handige borden zijn onmisbaar tijdens allerlei soorten bijeenkomsten en ook verkrijgbaar met eigen bedrukking. U noteert er bijvoorbeeld de belangrijkste uitkomsten van discussies op. Verder zijn de borden ideaal voor aankondigingen, planningen en lijstjes in de bedrijfskantine of op de werkvloer.

Leave a Comment