De meeste mensen vinden verhuizen een hoop gedoe. Inpakken, organiseren, vervoeren, proberen je vrienden om te kopen zodat ze je komen helpen – het hele proces kan ontmoedigend lijken, maar als je deze tips en trucs gebruikt, kan een dagje verhuizen een stuk minder stressvol zijn. Veel plezier met het pakken!

1. Houd AL je vloeistoffen gescheiden

Schoonmaakbenodigdheden, vaatwasbenodigdheden, wat het ook is, als het vloeibaar is, doe het dan in een aparte plastic bak. Als het tijdens het vervoeren valt of morst zal al het andere in de doos ook nat worden. Jakkie.

2. Ruim spullen op

Nu je al je spullen aan het sorteren bent, is het een perfect moment om te bekijken wat er eigenlijk wel weg kan! Doe je best om zoveel mogelijk op te ruimen, zodat je verhuizing iets gemakkelijker verloopt en je nieuwe huis wat minder rommelig wordt.

Met behulp van Kubox kan je jouw spullen ook netjes opslaan tussenin een verhuizing. Ze hebben namelijk diverse vestigingen in het land. Daarnaast hebben ze een groot assortiment verhuismateriaal en kan je jouw spullen bij jou thuis laten ophalen! Zoe hoef je niet eerst nog het vervoer te regelen naar de opslagplaats. Dus bijvoorbeeld een opslagruimte bezorgd in Den Haag is ideaal wanneer je in Den Haag woonachtig bent.

3. Maak een schema zodat je niet overweldigd raakt

Maak een goede planning! Vergeet niet om bijvoorbeeld je koelkast 24-48 uur voor de verhuisdag te ontdooien en hem schoon en droog te maken. Anders gaat het stinken en lekken!

4. Maak, voordat je de stekker uit het stopcontact haalt, foto’s van je elektronica

Maak voordat je ze loskoppelt en in een doos stopt een foto met je telefoon of met een camera van de snoeren aan de achterkant van je televisie en andere elektronica. Zo kun je gemakkelijk weer alles aansluiten! Dit bespaart je veel tijd en moeite.

5. Hang hangende kleding in vuilniszakken

kleding-rek

Houd je kleding op de hanger, maar dan wel ingepakt. Wanneer je dan bij je nieuwe huis aankomt, hoef je alleen maar de vuilniszakken te verwijderen. Vergeet niet om te labelen, zodat je weet welke spullen van wie zijn!

6. Pak een doos in voor de eerste nacht

De meeste mensen denken er niet aan om dit te doen en moeten dan aan het einde van de verhuisdag door verschillende dozen spitten om hun pyjama of het koffiezetapparaat te kunnen vinden. Pak een doos in voor de eerste nacht met al je toiletartikelen, wat kleding en alles wat je de volgende ochtend nodig hebt. Je kunt dan denken aan spullen zoals servies en bestek of je föhn. Mocht je teveel spullen hebben om in je nieuwe huis te plaatsen, dan kan je altijd nog een kubox huren. Met een Kubox kan je namelijk simpelweg je spullen tijdelijk opslaan in een opslagruimte en hoef je ook niet je spullen te vervoeren aangezien het opgehaald kan worden.

7. Verpak je borden goed

Omdat ze al de vorm van een bord hebben, zijn wegwerpborden van karton geweldig om je echte borden mee in te pakken. Leg ze voordat je het allemaal inpakt tussen elk bord op de stapel. Bovendien kun je nadat je eindelijk je laatste doos hebt uitgepakt genieten van een afhaalmaaltijd op de wegwerpborden.

8. Wikkel je lades – met alles erin – in plastic

Gebruik plasticfolie om de lades van ladekasten afgesloten te houden wanneer de bewegende vrachtwagen ze dreigt om te laten vallen. Bovendien kun je zo de inhoud erin laten zitten, omdat er niks kan uitvallen en dit scheelt je weer tijd met het inruimen van je kasten!

9. Gebruik wijnkisten om je glaswerk in op te bergen

wijnglazen

Er zal ongetwijfeld een café, een wijnmakerij of zelfs een supermarkt in de buurt zijn, waar je lege wijnkisten kunt scoren. Wikkel je glaswerk in wat kranten en gebruik ook proppen papier als opvulling om het glas mee te beschermen.

10. Combineer geen items uit verschillende kamers

Stop de items van iedere kamer in een aparte doos. Het bespaart je veel tijd en nadenken als je eindelijk weer kunt gaan uitpakken.

11. Maak een mand met verpakkingsbenodigdheden

Voorkom dat je verpakkingsmateriaal kwijtraakt of door je huis/appartement moet rennen omdat je de schaar in de ene kamer en de tape in de andere hebt achtergelaten. Koop een doos of een mand waar je benodigdheden in kunt opbergen en die je steeds met je mee kunt nemen naar een andere kamer. Dit kan je veel tijd en moeite besparen.

12. Sieraden verpakken

Gebruik eierdozen om je sieraden gemakkelijk in te vervoeren. Plak ze dicht zodat er niets uitvalt! Gebruik ook wc-papierrollen voor het verpakken van kettingen of losse armbanden. Steek gewoon een uiteinde door de rol en maak de sluiting vast.

13. Houd schroeven en bouten goed georganiseerd

green Ryobi hand drill near white and red box

Als je voor je verhuizing meubels moet demonteren, vergeet dan niet om alle losse schroeven en bouten georganiseerd te houden! Stop ze in plastic zakjes en label ze zodat je weet voor welk meubelstuk ze zijn bedoeld en je ook niets verliest.

14. Snijd gaten in de zijkanten van de dozen om ze gemakkelijk op te kunnen tillen

Gebruik een stanleymes om aan weerszijden van de zwaardere dozen driehoekige gaten te snijden, zodat je geïmproviseerde handvatten hebt om de dozen gemakkelijker op te kunnen tillen!

15. Gebruik opbergbakken voor seizoensgebonden artikelen

Als je je seizoensgebonden-/vakantieartikelen nog niet in plastic bakken hebt opgeborgen, is dit het juiste moment om dat te gaan doen. Op die manier kun je, zodra je over bent, de plastic bakken eenvoudig naar je kast of kelder verplaatsen, zonder dat je de inhoud hoeft uit te pakken.

16. Gebruik zachte items als opvulling

verhuis-doos-hond-verhuizen

Je hebt minder verpakkingsmateriaal nodig dan je denkt! Allerlei zachte items in huis kunnen worden gebruikt om andere items veilig en efficiënt mee in te pakken. Handdoeken, sokken, lakens en andere zachte dingen kunnen dienen als geweldig en gratis verpakkingsmateriaal. Het is ook nog eens milieuvriendelijk!

17. Gebruik etiketten met verschillende kleuren

Zwart-witte labels zijn als je moe bent van het uitpakken moeilijk te onderscheiden. Gebruik in plaats daarvan kleurrijke labels – je kunt ze met de hand beschrijven of gewoon laten afdrukken – en het bedenken van een kleurcoderingssysteem voor je dozen kan het gemakkelijk maken om per kamer uit te gaan pakken.

18. Gebruik een elastiek om je voordeur open te houden

Wanneer je je dozen daadwerkelijk naar de vrachtwagen of het busje gaat sjouwen, loop je constant heen en weer. Wikkel een rubberen band of een stuk elastiek om de deurknop en bevestig dit aan iets zodat de deur open blijft staan. Dit zorgt ervoor dat je deur niet per ongeluk dichtslaat en je zonder sleutel buiten staat!

19. Bespaar geld en gebruik gratis verhuisdozen

Bespaar wat geld en ga op zoek naar dozen, die je gratis kunt verzamelen. De beste plaatsen om te zoeken? In supermarkten, in kledingwinkels of bij bouwmarkten.

20. Pak het busje in met behulp van een handleiding

Zoek visuele handleidingen op voor het inpakken van je busje of vrachtwagen. Dit kan je tijd, ruimte en moeite besparen.

Leave a Comment