In de aanloop naar de autotentoonstelling in Genève begin maart komt er steeds meer autonieuws op u en ons af. Voor Classylife maken wij dan een keus tussen nieuws over auto’s die echt bij dit magazine passen en over waarschijnlijk minstens even interessante auto’s waarbij dat iets minder het geval is. Lastig, hoor. Want nu bijvoorbeeld is er een nieuwe Toyota Avensis en een vernieuwde Citroën DS 5. Die laatste vinden wij meer bij de stijl en het individualisme van ClassyLife passen, dus die laten wij u hier nu zien. Citroën zet steeds meer in op twee verschillende modellijnen, waarbij het DS programma echt als DS-merk wordt neergezet. Dat ziet u aan deze vernieuwde DS 5. Het is geen compleet nieuw model geworden; vooral de neus is gewijzigd; het interieur werd vernieuwd en verfraaid en de techniek kreeg eveneens een flinke make-over. De nieuwe DS 5 (hij heet dus geen Citroën meer) wordt in juni leverbaar. De fabrikant wil ermee bereiken dat het een zelfstandig merk wordt voor mensen die een auto willen rijden met een eigen karakter en veel luxe.>>

14BB16 JPG

In de aanloop naar de autotentoonstelling in Genève begin maart komt er steeds meer autonieuws op u en ons af. Voor Classylife maken wij dan een keus tussen nieuws over auto’s die echt bij dit magazine passen en over waarschijnlijk minstens even interessante auto’s waarbij dat iets minder het geval is. Lastig, hoor. Want vanmorgen bijvoorbeeld is er nieuws over een nieuwe Toyota Avensis en over de vernieuwde Citroën DS 5. Die laatste vinden wij meer bij de stijl en het individualisme van ClassyLife passen, dus die laten wij u hier nu zien. Citroën zet, zoals meer merken dat doen, steeds meer in op twee verschillende modellijnen, waarbij het DS programma echt ook als DS-merk wordt neergezet. Dat ziet u aan deze vernieuwde DS 5, want de bekende ‘Double Chevron’ heeft daarop plaatsgemaakt voor alleen het DS-logo. Het is geen compleet nieuw model geworden, vooral de neus is gewijzigd; het interieur werd vernieuwd en verfraaid en de techniek kreeg eveneens een flinke make-over.

De nieuwe DS 5 (hij heet dus geen Citroën meer) wordt in juni leverbaar. Wat de fabrikant ermee wil bereiken, is dat het een zelfstandig merk wordt voor mensen die een auto willen rijden met een eigen karakter en veel luxe. Inderdaad, zoals dat vroeger met de Citroën DS 19 het geval was. En zoals het bij Toyota en Lexus is, of bij Nissan en Infiniti; auto’s voor mensen met meer budget en een iets meer ontwikkelde smaak. DS richt zich daarbij nadrukkelijk op liefhebbers van verfijnde luxe, van design, karakter en ‘joie de vivre’. De nieuwe DS 5 wordt geleverd met krachtige motoren van 120 tot 210 pk, benzine en diesel, die volgens de fabrikant opvallend zuinig en schoon zullen zijn. Uiteraard wordt ook de Hybrid4 versie weer leverbaar, de combinatie van een dieselmotor met een elektro motor, vierwielaandrijving en een CO2 emissie van 90 g/km. Dat is beslist een attractieve auto, waarbij wij alleen hopen dat de fabrikant de vering wat minder hard heeft gemaakt dan toen hij nog als Citroën DS 5 door het leven ging. De DS 5 kan straks behoorlijk naar eigen smaak worden uitgevoerd, met bijvoorbeeld keus uit drie soorten leder voor de bekleding, en met keus uit een aantal pakketten op het gebied van comfort en veiligheid. Net als de kleinere DS 3 en de DS 3 Cabrio krijgt de DS 5 de nieuwe lichtsignatuur van het merk, met koplampen met LED en Xenon technieken en scrollende richtingaanwijzers. Een nieuw touch screen kleurenscherm in het dashboard, stoelen met een massagefunctie en elektrische geheugenstand, keyless entry (ook voor de achterportieren), verwarmbare buitenspiegels, een zelfdimmende binnenspiegel, ambiance- en instapverlichting, bi-zone automatische airconditioning, DENON HiFi systeem… er is veel werk gemaakt van verwennerij onderweg. Kortom, een interessante modelvernieuwing. De prijzen zijn nog niet bekend, het DS 5 gamma start nu bij rond 35.000 euro.

14BB17 JPG14BB22 JPG

Leave a Comment