Heb je overgordijnen nodig? Overgordijnen zijn geschikt voor diverse kamers, zoals de woonkamer of slaapkamer. Neem bijvoorbeeld de slaapkamer: deze kamer moet je rust bieden, maar ook privacy. Een rustige kamer kan heel goed gecreëerd worden met rustige gordijnen. Er is dan voor overgordijnen ook heel veel keuze in stoffen, diktes, functies et cetera. Waar moet je op letten bij het kopen van overgordijnen voor in de slaapkamer? Je leest het in dit blog.

Voor welke stof ga jij?

blauwe-gordijnen

De stof maakt voor de kamer niet veel uit, maar moet wel bij jouw eigen smaak passen. Wil jij graag een glimmende of matte stof? Grof of fijngeweven? En welke kleur past bij jouw interieur? In een slaapkamer kun je rust creëren door voor een rustige tint te gaan of de gordijnen in dezelfde kleur als je muren te nemen. Ook de dikte van de stof speelt een belangrijke rol in een slaapkamer, daar wil je ten slotte privacy, maar ook licht buiten de kamer proberen te houden. Met dunne gordijnen houd je dit helaas niet tegen.

Wil je een plooi?

Plooien in gordijnen zijn wel belangrijk, doordat ze daardoor wat mooier vallen. Vooral als de gordijnen dik zijn is dit mooi. Je kunt gaan voor een enkele of dubbele plooi, maar veel mensen kiezen voor een vlinderplooi voor een luxueuze uitstraling. Daarbij vallen de gordijnen ook mooi!

Maak het extra donker in de kamer

verduisterende-gordijnen

Houd je van een donkere slaapkamer? Kies dan voor verduisterende overgordijnen. Deze overgordijnen houden heel veel daglicht buiten de slaapkamer. Heb je nachtdiensten of moet je kind nog een middagdutje doen, dan is een verduisterend overgordijn een uitkomst!

Bestel overgordijnen online

Weet je nog niet wat je wilt? Laat je dan online inspireren, bijvoorbeeld via Instagram of Pinterest. Je kunt ook gericht aankopen doen via de website van Raamdecoratie.com. Zij beschikken namelijk over een ruim assortiment met gordijnen voor jouw slaapkamer. Vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van Raamdecoratie.

Leave a Comment