Kijk je ‘s avonds wel eens slechte tv of scroll je op je mobiele telefoon om de tijd te doden?

Er zijn eigenlijk heel veel dingen die je kunt doen als je je ‘s avonds verveelt, behalve naar een scherm staren.

Uit dit onderzoek blijkt dat we bijna 18 uur per week verspillen aan hersenloos scrollen op sociale media.

Meer aandacht besteden aan onze avondroutines kan dus echt een verschil maken voor je algehele geluk en welzijn.

Aan het eind van de dag is het laatste wat je wilt doen echter nog een beslissing nemen.

Tegen die tijd is je mentale kracht op en zelfs het bedenken van een leuke activiteit kan dan al teveel zijn.

Daarom is de onderstaande lijst zo handig. Er zijn verschillende activiteiten zodat je gemakkelijk de perfecte activiteit voor jouw stemming kunt vinden.


Leuke dingen om ‘s avonds met vrienden te doen

vrienden-lachen-high-five

Elke avond alleen zijn kan saai worden. Als je op zoek bent naar iets leuks om met vrienden te doen, zijn hier een paar ideeën.


1) Organiseer een thema filmavond

Wat is er leuker dan een favoriete film en snacks delen met je beste vrienden? Als je het nog leuker wilt maken, organiseer dan een thema filmavond.

Kies hiervoor van tevoren een filmgenre, decennium of acteur/actrice. Laat iedereen zich dan verkleden en snacks meenemen die bij het thema passen.

Als je bijvoorbeeld een film uit de jaren 90 kijkt, neem dan snacks uit de kindertijd mee.

Aan de andere kant, als je voor een meer verfijnd thema gaat, zoals Franse films uit de jaren ’60, kun je Croque Monsieurs en chique cocktails maken.

2) Organiseer een spelletjesavond

Vrienden + leuke spelletjes + snacks = een top avond.

Om het interessanter te maken, kun je een draai geven aan klassieke spellen en ze op verschillende manieren spelen.

3) Stel een speurtocht samen

Stel een lijst samen met voorwerpen die jij en je vrienden kunnen vinden tijdens een wandeling door je buurt.

Neem een paar makkelijk te vinden voorwerpen op, zoals een blad of een steen, en een paar die uitdagender zijn. Je kunt bijvoorbeeld een specifiek merk en model van een auto of een bepaald soort bloem opnemen.

Om het wat spannender te maken, kun je een lijst met uitdagingen maken in plaats van voorwerpen. Je uitdaging kan bijvoorbeeld zijn om met een vreemde op de foto te gaan of iets vreemds eten dat je nog nooit hebt geprobeerd.

4) Organiseer een virtuele boekenclub

Sociale afstand is op veel plaatsen de nieuwe norm, maar dat betekent niet dat je niet nog steeds plezier kunt hebben met je vrienden.

Je kunt een virtuele boekenclub organiseren. Spreek eerst af welk boek je gaat lezen. Laat iedereen dan elke week een hoofdstuk doornemen.

Wanneer jullie samenkomen voor jullie videochat, kunnen jullie bespreken wat jullie gelezen hebben en elkaar vragen stellen.

5) Doe een thema fotoshoot

Verzamel je vrienden voor een thema fotoshoot.

Bedenk van tevoren een lijst met ideeën en laat iedereen zijn favoriet kiezen.

Enkele voorbeelden zijn:

 • jaren ’90
 • beach party
 • formele kleding
 • sprookje

Afhankelijk van je budget kun je een fotograaf inhuren of zelf aan de slag gaan. Hoe dan ook, zorg voor veel leuke foto’s zodat je je avond nooit meer vergeet.

6) Organiseer een smaaktest feestje

Nodig je vrienden uit voor een leuke avond vol smaaktests. Je kunt verschillende etenswaren of drankjes uitproberen om te zien welke je het lekkerst vindt.

Om het overzichtelijker te maken, kun je alles van tevoren in categorieën indelen.

Je kunt bijvoorbeeld een categorie hebben voor hartige hapjes, zoete hapjes en drankjes. Dan kan iedereen beslissen wat hij of zij meeneemt dat in die categorieën past.

Als het tijd is voor de smaaktest, geef elk item dan een score van 1-10. Aan het eind van de avond zul je zien welke hapjes de favorieten van het publiek waren.

7) Doe samen een kunstproject

Kunst met vrienden is een geweldige manier om een avond door te brengen. Kies eerst een project dat je in één avond kunt doen. Laat dan iedereen zijn benodigdheden verzamelen en aan de slag gaan.

Na afloop heb je mooie herinneringen en nieuwe kunstwerken voor thuis.

8) Organiseer een kampvuur avond

Nodig je vrienden uit voor een kampvuur – perfect voor elk moment van het jaar – ja, zelfs in de winter. Rooster marshmallows, speel muziek en geniet van het vuur en het lachen.


Creatieve ideeën als je je ‘s avonds verveelt

vrouwen-bed-verveling

Het is niet omdat je thuis zit dat je avond saai moet zijn. Bekijk deze lijst met leuke dingen om je avonden op te vrolijken.


9) Leer een nieuwe hobby

Ben je het zat om het gevoel te hebben dat je in een sleur zit? Een nieuwe hobby kan de oplossing zijn. Met de overvloed aan instructievideo’s en online cursussen die beschikbaar zijn, is er geen excuus om geen nieuwe dingen te proberen.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Bekijk deze lijst met leuke hobby’s om je creatieve sappen te laten stromen:

 • Tekenen of schilderen
 • Houtbewerking
 • Haken/breien
 • Taart decoreren
 • Kalligrafie
 • Een muziekinstrument bespelen
 • Zelfgemaakt ijs maken
 • Een vreemde taal leren

10) Dansen op je favoriete liedjes

Er gaat niets boven een dansfeest in de keuken! Zet je favoriete muziek op en leef je uit. Dansen is een geweldige manier om je lichaam in beweging te krijgen en je humeur een boost te geven.

11) Herschik je meubels

Voelt je slaapkamer een beetje saai? Probeer je meubels te herschikken om de ruimte een frisse uitstraling te geven.

Dit helpt je niet alleen om de tijd te doden, maar misschien vind je de nieuwe indeling wel zo leuk dat je besluit om hem zo te houden.

Als je het niet ziet zitten om de meubels door de kamer te verplaatsen, kun je een tekening van de ruimte maken en papieren meubels uitknippen om te herschikken.

12) Ga naar een kunstgalerie

Zijn er binnenkort tentoonstellingen in je plaatselijke kunstmuseum? Er eentje bezoeken kan een leuke manier zijn om je verveling te beteugelen. Maar dat is niet je enige optie. Je kunt ook online een galerie bezoeken als je in niemandsland woont of gewoon geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Veel musea hebben virtuele rondleidingen van hun populairste tentoonstellingen waar je vanuit je luie stoel van kunt genieten.

13) Doe een doe-het-zelf project

Was je al van plan om aan een huisverbeteringsproject te beginnen, maar lijk je er nooit de tijd voor te hebben? Er nu aan beginnen is een goed gebruik van je vrije tijd.

Je kunt iets simpels doen als een meubel verven of nieuwe gordijnen ophangen.

Of je kunt beginnen aan die keukenverbouwing waar je al zo lang van droomt.

14) Maak een visiebord

Een visiebord is een verzameling afbeeldingen, citaten en andere dingen die je doelen en dromen vertegenwoordigen.

Het samenstellen ervan kan een leuke manier zijn om in contact te komen met wat je wilt in het leven – en het is een geweldige manier om de tijd te doden op een saaie avond thuis.

Om je visiebord te maken heb je een paar benodigdheden nodig:

 • Een groot stuk posterbord of karton
 • schaar
 • lijm of plakband
 • oude tijdschriften, kranten en uitgeprinte foto’s van internet

Als je alles hebt, blader dan door de tijdschriften en zoek afbeeldingen die je inspireren. Knip ze vervolgens uit en rangschik ze op je posterbord.

15) Gebruik een kleurboek voor volwassenen

Kleurboeken zijn niet alleen voor kinderen. Kleurboeken voor volwassenen worden steeds populairder om te ontspannen. Ze zijn een geweldige optie om tot rust te komen na een lange dag.

Er zijn zoveel mooie kleurboeken voor volwassenen, dus als je het nog niet geprobeerd hebt, is dit een geweldige manier om creatief te worden met een ontspannende activiteit.


Activiteiten voor je geestelijke gezondheid om ‘s avonds te proberen

meditatie-vrouw

Je geestelijke gezondheid is belangrijk. Als je je gestrest of angstig voelt, probeer dan een van deze kalmerende activiteiten om je te helpen ontspannen.


16) Doe ontspannende rek- en strekoefeningen

Neem een pauze van wat je ook aan het doen bent en doe wat rustige stretchoefeningen. Dit kan helpen om alle spanning in je lichaam te verlichten en je geest leeg te maken.

Zoek online naar eenvoudige rekoefeningen die je kunt volgen. Je kunt zelfs een yogales proberen als je je extra zen voelt.

17) Schrijf in een dagboek

Journalling is een geweldige manier om je gedachten en gevoelens kwijt te kunnen. Je kunt schrijven over alles wat je bezighoudt, groot of klein.

18) Luister naar ontspannende muziek

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om te ontspannen, zet dan wat zachte, rustgevende muziek op. Dit kan helpen om je hartslag te vertragen en je geest tot rust te brengen.

19) Oefen diepe ademhaling

Haal een paar keer diep adem en probeer je op elke keer te concentreren. Deze eenvoudige oefening kan je helpen te ontspannen en je meer gecentreerd te voelen.

20) Visualiseer een kalmerende scène

Sluit je ogen en stel jezelf voor in een vredige, serene omgeving.

Misschien ben je op een strand omringd door blauw water en zacht zand. Of in een bos, omringd door hoge bomen en het geluid van tsjilpende vogels.

Sta jezelf toe om je te voelen alsof je op deze plek bent. Vraag jezelf af wat je ziet, ruikt en hoort. Deze oefening kan je helpen om je rustiger en meer ontspannen te voelen.

21) Speel met een stressbal

Als je je bijzonder gespannen voelt, probeer dan een stressbal te pletten. Dit kan helpen om opgebouwde spanning los te laten en je kalmer te voelen.

22) Maak een dankbaarheidslijstje

Het is makkelijk om je op het negatieve te richten als je je down voelt, maar dankbaarheid kan je helpen je perspectief te veranderen en je optimistischer te voelen.

Denk na over alle dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Misschien ben je dankbaar voor je gezondheid, je familie, je baan of je huis.

Wat het ook is, schrijf het op en probeer echt dankbaarheid te voelen voor je favoriete dingen in het leven.

23) Verstuif wat essentiële oliën

Zoek naar recepten met essentiële oliën en probeer een kalmerend/ontspannend mengsel – perfect voor ‘s nachts.


Productieve dingen om te doen als je je verveelt

laptop-macbook-tafel

Als je liever aan iets productiefs werkt, heb je geluk. Je kunt ‘s nachts genoeg dingen doen om je tijd optimaal te benutten.


24) Ruim je kast op

Loopt je kast over van de kleding die je nooit draagt?

Gebruik deze kans om door je spullen te gaan en alles wat je niet nodig hebt weg te doen. Vervolgens kun je deze spullen doneren aan een plaatselijk goed doel of online verkopen.

25) Organiseer je bureau

Is je bureau rommelig en chaotisch? Neem de tijd om alles door te nemen en op de juiste plaats te leggen.

Je zult je veel beter voelen als je ruimte schoon en georganiseerd is.

26) Je avondroutine onder de knie krijgen

Een deel van productief zijn is leren hoe je je tijd effectief kunt beheren. Een manier om dit te doen is door een avondroutine te creëren die voor jou werkt.

Denk na over de dingen die je elke avond moet doen voordat je naar bed gaat.

Misschien moet je bijvoorbeeld douchen, je tanden poetsen en je pyjama aantrekken. Of misschien moet je je lunch inpakken en je kleren klaarleggen.

Wat het ook is, maak een lijst van de dingen die je moet doen en probeer je eraan te houden om alles gedaan te krijgen. Je dag goed afsluiten helpt om morgen goed te beginnen.

27) Meal preppen

Probeer batch cooking als je altijd haast hebt om eten te maken na je werk.

Je kunt van alles klaarmaken, van eenvoudige snacks tot volledige diners. Blijf bij de favorieten van je familie of probeer een nieuw recept.

Wat je ook maakt, kook alles van tevoren en bewaar het in bakjes in je koelkast. Dan hoef je het alleen nog maar op te warmen.

28) Maak een takenlijst voor de volgende dag

Een van de beste manieren om productief te zijn is plannen.

Neem voordat je naar bed gaat een paar minuten de tijd om een takenlijst te maken voor de volgende dag. Zo weet je precies wat je moet doen, zodat je ‘s ochtends meteen aan de slag kunt.

Zorg ervoor dat je lijst realistisch blijft. Vergeet niet om afspraken of deadlines voor die dag toe te voegen.

29) Een blog beginnen

Heb je altijd al een blog willen beginnen, maar nooit de tijd gehad? Gebruik deze kans om eindelijk te beginnen.

Om je te helpen heb ik een gratis online cursus. Je kunt vijf avonden lang elke avond een les volgen en dan heb je het raamwerk voor een succesvolle blog al klaar.

30) Start een bijbaan

Wil je wat extra geld verdienen? Hoewel je meer uren zou kunnen werken in je dagbaan, is het starten van een bijbaan misschien een beter idee.

De avonden zijn het perfecte moment om een van deze bezigheden te proberen:

 • Een blog beginnen
 • Freelance schrijven
 • Grafieken of websites ontwerpen
 • Virtueel assistent werk
 • Online producten verkopen – bekijk deze gratis workshop ‘printables verkopen
 • Adviesdiensten aanbieden

Je moet iets kiezen dat goed past bij je vaardigheden en talenten om succesvol te zijn.

31) Onderzoek je volgende vakantie

Of je nu voor een nacht, een weekend of langer weg wilt, doe wat onderzoek naar waar je naartoe zou willen gaan. Op deze manier kun je genieten van het planningsproces en tijd vrijmaken om de vakantie door te laten gaan.

Niet elke avond hoeft productief te zijn. Soms is het belangrijk om te ontspannen en tot rust te komen.

Hier zijn leuke dingen om ‘s avonds te doen als je je gestrest of overweldigd voelt:

32) Neem een bad

Er gaat niets boven een warm bad om je spieren te ontspannen en je geest tot rust te brengen. Voeg er wat rustgevende aromatherapie of luxe gezichtsmaskers aan toe en je voelt je in een mum van tijd opgefrist.

33) Lees een boek

Als je op zoek bent naar iets rustgevends om te doen, probeer dan eens een goed boek te lezen.

Zorg ervoor dat je iets leuks en luchtigs kiest. Je wilt niet verzanden in een zwaar boek als je probeert te ontspannen.

34) Een film kijken

Kruip lekker op de bank met wat popcorn en geniet van een goede film. Nogmaals, probeer iets leuks en makkelijks te kiezen. Bewaar het drama voor een andere keer.

35) Probeer zelfmassage

Je kunt een video als deze proberen…

Of trakteer jezelf op een voeten massage.

36) Doe wat yoga of meditatie

Yoga en meditatie zijn allebei uitstekende manieren om je lichaam en geest te ontspannen. Als yoga nieuw voor je is, zijn er online veel beginnersvriendelijke tutorials te vinden.

Meditatie is iets wat iedereen kan doen, ongeacht ervaring. Zoek een rustige plek om te zitten of liggen, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.

37) Geniet van een kopje thee

Een kopje thee is de perfecte manier om ‘s avonds te ontspannen. Er zijn zoveel verschillende soorten thee om uit te kiezen, dus je kunt er een vinden die perfect bij je past.

Als je iets chiquers wilt, probeer dan een pot matcha te zetten.

38) Neem een snack

Soms heb je alleen een lekkere snack nodig om jezelf op te vrolijken. Maak dus iets waar je trek in hebt, of probeer een nieuw recept uit.

Pas alleen op dat je niet overdrijft – te veel eten laat op de avond kan leiden tot indigestie.

39) Maak een wandeling

Frisse lucht kan wonderen doen voor je humeur.

Als het mooi weer is, maak dan een wandeling door je buurt. Als het dat niet is, loop dan een rondje in een winkelcentrum of een andere overdekte locatie. Zelfs een wandeling op een loopband kan helpen.

40) Schrijf een ‘Welterusten-lijstje’.

Dit is perfect om te schrijven aan het einde van de dag. Je schrijft gewoon alle dingen op die goed gingen vandaag – groot en klein.

Dit is een geweldige manier om dankbaarheid te oefenen en positief te blijven, vooral op die slechte dagen.


Leuke dingen doen met familieleden

familie-zonsondergang

Thuis met je kinderen of andere familieleden? Probeer deze gezinsvriendelijke activiteiten, zodat jullie allemaal een leuke tijd hebben.


41) Spelletjes spelen

Er is voor elk wat wils: bordspellen, videospellen en kaartspellen. Dus geniet van wat vriendschappelijke competitie en quality time samen.

42) Smores maken

Smores zijn een klassieke traktatie en het beste is dat je geen kampvuur nodig hebt om ze te maken.

Alles wat je nodig hebt is een magnetron en wat crackers, chocolade en marshmallows.

Je doet de chocolade en marshmallow tussen twee crackers en dan ongeveer 10-15 seconden in de magnetron. Houd ze in de gaten, want ze kunnen gemakkelijk verbranden.

43) Bouw een puzzel

Puzzels zijn erg leuk om als gezin aan te werken. Afhankelijk van je niveau kunnen ze zo moeilijk of eenvoudig zijn als je zelf wilt.

44) Bak zelfgemaakte pizza’s

Pizza is altijd een goed idee, vooral als je het zelf mag maken. Je kunt in de winkel gekocht deeg gebruiken of je eigen deeg maken.

Laat vervolgens iedereen zijn toppings kiezen voordat je ze bakt.

45) Maak een fort

Dit is een klassieke kinderactiviteit die nooit verveelt. Verzamel eerst wat dekens en kussens en ga dan creatief aan de slag.

Als je kinderen willen, kunnen ze ‘s nachts in hun fort slapen. Het is dan net kamperen in de woonkamer.

46) Doe een wetenschappelijk experiment

Wetenschapsexperimenten zijn altijd leuk voor kinderen en kunnen ook heel leerzaam zijn.

Je kunt online een paar eenvoudige vinden of je eigen proefjes maken. Gebruik gewoon dingen die je in huis hebt, zodat je niets hoeft te kopen.

47) Organiseer een talentenjacht

Betrek iedereen bij een talentenjacht. Na wat tijd om te plannen, kun je om de beurt optreden. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over de verborgen talenten van je geliefden.

Dit is een uitstekende activiteit voor regenachtige avonden waarop je niet naar buiten kunt.

48) Houd een staarwedstrijd

Je denkt misschien dat dit gek klinkt, maar het kan eigenlijk best uitdagend (en leuk) zijn. Kijk hoe lang je kunt doorgaan zonder te knipperen of te lachen. De eerste die toegeeft verliest.

49) Geef een dansfeest

Zet de muziek harder, zet de meubels naar achteren en dansen maar! Dit is zo leuk en iedereen in het gezin kan meedoen.


Leuke avond date ideeën

romantisch-date-koppel

Je hoeft de deur niet uit voor een speciale (en romantische) avond samen. Hier zijn een paar van de leukste dingen om samen met je partner te doen.


50) Maak een romantisch diner

Steek wat kaarsen aan, zet wat zachte muziek op en geniet samen van een heerlijke maaltijd. Je kunt het extra speciaal maken door het favoriete gerecht van je partner te koken.

51) Geef elkaar massages

Wat is er ontspannender dan een massage? Geef elkaar om de beurt een massage en vergeet de geurkaarsen niet.

Zorg ervoor dat je olie bij de hand hebt om schuren te voorkomen. Je kunt massageolie vinden bij de meeste winkels, of je kunt zelfs je eigen olie maken.

52) Schrijf elkaar kleine liefdesbriefjes

Druk je liefde uit in een handgeschreven brief. Je kunt ook een paar van je favoriete herinneringen samen opschrijven. Wissel ze dan uit en maak een reis door het verleden.

53) Speel waarheid of durf

Dit klassieke spel is een geweldige manier om je partner beter te leren kennen. Je kunt het zo ondeugend of onschuldig maken als je zelf wilt.

54) Doe een speurtocht voor stellen

Ga hier creatief mee om. Verstop aanwijzingen in je huis en kijk of je partner ze allemaal kan vinden. De prijs kan iets simpels zijn, zoals een kus of een knuffel.

55) Maak een kussengevecht

Soms zijn de eenvoudigste dingen het leukst. Kijk wie de ander het vaakst kan raken met een kussen in één minuut. Wissel dan van rol en doe het nog een keer.

56) Twister spelen

Dit is een geweldige manier om dicht bij je partner te komen…letterlijk. Voor je het weet zitten jullie allebei in de knoop. En het kan natuurlijk tot andere dingen leiden 🙂

57) Lees een boek hardop

Samen lezen kan net zo intiem zijn als een film kijken of praten.

Het is de perfecte manier om tot rust te komen na een lange dag. Je kunt om de beurt het boek kiezen dat je leest, zodat je er zeker van bent dat jullie allebei van de tijd genieten.

58) Ga op een virtuele vakantie

Als je niet op vakantie kunt gaan, kun je altijd doen alsof. Doe een beetje onderzoek en kies een plek die jullie allebei graag zouden willen bezoeken.

Kijk dan naar documentaires of bekijk foto’s online om de cultuur te proeven. Je zou zelfs wat traditionele gerechten kunnen maken uit het land dat je “bezoekt”.

59) Doe online relatie quizzen

Dit kan een leuke manier zijn om te zien hoe compatibel je bent met je partner. Je zou wel eens verrast kunnen zijn door de resultaten. Zorg er wel voor dat je ze niet te serieus neemt.

60) Praat over jullie toekomstplannen

Of het nu gaat om vakantie, huisverbetering, pensioen, etc. – samen praten over je dromen kan heel goed voelen.


Dingen om te doen als je je ‘s avonds verveelt in je kamer

game-kamer-wanddecoratie-inrichting-verlichting

Te moe om uit bed te komen maar op zoek naar iets om te doen? Hier zijn wat leuke dingen die je gewoon in bed kunt doen.


61) Een tijdschrift lezen

Er is iets speciaals aan het lezen van een fysiek tijdschrift. Je kunt je in bed oprollen en door de pagina’s bladeren zonder je zorgen te maken over batterijen of een oplader.

62) Houd een terugblik-filmmarathon

Wanneer heb je voor het laatst alle Ninja Turtles films gekeken? Of de Back to the Future trilogie?

Kies een serie films die je je nog goed herinnert uit je kindertijd en houd een marathon. Maak popcorn voordat je naar bed gaat.

63) Maak een bucketlist

Je kunt dromen vanuit je comfortabele bed. Bedenk wat je allemaal wilt doen in je leven. Schrijf ze vervolgens op je bucketlist. Ten slotte begin je te plannen hoe je ze in de toekomst gaat realiseren.

Je kunt zelfs een gezins- of koppel bucketlist maken of een seizoensgebonden bucketlist.

64) Schrijf een brief met de hand

We weten allemaal hoe belangrijk het is om in contact te blijven met vrienden en uitgebreide familieleden. Maar het leven wordt druk en we hebben niet altijd tijd om te telefoneren of koffie te drinken.

Dat is waar handgeschreven brieven om de hoek komen kijken.

Je kunt de tijd nemen om een brief te schrijven aan een vriend(in) om hem of haar te laten weten dat je aan hem of haar denkt en hem of haar bijpraat over je leven.

Ze zullen het gebaar waarderen en jij hebt een goede reden om je creatieve spieren te laten werken.

65) Ruim je ruimte op

Voor sommigen voelt dit misschien niet leuk, maar of je nu van opruimen houdt of niet, je slaapkamer zal veel beter aanvoelen als je het eenmaal hebt gedaan. Je kunt dingen makkelijker terugvinden, wat enorm veel tijd bespaart en stress verlicht.

Plezier in de buitenlucht tegen nachtelijke verveling

Geen zin om binnen te blijven vanavond? Doe dan een van deze dingen.

66) Ga sterren kijken

Ga op een deken in je achtertuin liggen en kijk naar de nachtelijke hemel. Kijk of je sterrenbeelden kunt zien.

Als je je ambitieus voelt, kun je zelfs proberen een vallende ster te vinden.

67) Wees een toerist in je eigen stad

Soms is de beste manier om je stad te zien door de ogen van een toerist.

Ga naar het centrum en loop rond, loop winkels en bedrijven binnen waar je nog nooit bent geweest. Je zult misschien verrast zijn door wat je tegenkomt.

68) Probeer nachtfotografie

Je kunt met je camera leuke effecten krijgen bij weinig licht. Kijk wat voor soort foto’s je kunt maken.

69) Woon een gratis concert bij

Veel steden hebben gratis concerten in de zomer.

Als die van jou er ook zijn, maak dan van de gelegenheid gebruik om van live muziek te genieten. Je weet maar nooit. Misschien hoor je wel je nieuwe favoriete band spelen.

Zo niet, dan kosten gratis dingen je geen geld, dus je bent niet veel kwijt.

70) Ga laat op de avond zwemmen

Als je toegang hebt tot een zwembad, neem dan een duik. Het water zal verfrissend zijn en het is een geweldige manier om wat lichaamsbeweging te krijgen.

Zorg er wel voor dat je voorzichtig bent als je ‘s avonds alleen zwemt.

71) Ga wandelen op het strand

Een frisse neus halen en wandelen op het strand is een geweldige manier om te ontspannen aan het eind van de dag. Alleen of met iemand anders, het kan je helpen om stress los te laten en aanwezig te zijn in het moment.

72) Ga naar een terras

Als het mooi weer is, ga er dan op uit en ga op een terras eten of drinken. Een perfect moment om te socializen met vrienden of familie.

73) Maak een ritje

Rijd een rondje door je buurt of rij ergens naartoe met een mooi uitzicht. Bekijk ook wegen waar je nog niet eerder bent geweest en misschien ontdek je wel iets nieuws.

74) Ga kamperen

Dit kan zo eenvoudig zijn als een tent opzetten in de achtertuin met je kinderen of een weekendje kamperen. Kook boven het kampvuur, speel wat instrumenten of muziek, en maak plezier!

75) Picknick in het park

Neem wat lekkers, wijn en lekkernijen mee en geniet ervan met vrienden of familie. Vergeet niet om ook wat activiteiten mee te nemen – zoals kaarten, een voetbal of een goed boek.

Weg met de verveling in de avond!

Met deze lijst hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je je ‘s avonds verveelt.

Leave a Comment