Dankzij de vele handige apps van nu is het leven een stuk makkelijker geworden. Je hebt nog maar één apparaat nodig om bijvoorbeeld te navigeren, vreemde talen te leren en om bij te houden hoe ver je gerend hebt. De meeste van die apps ken je waarschijnlijk wel of heb je zelfs al op je telefoon staan. Maar ken je deze al, interessante en nuttige apps gekozen door Startselect?>>

Dankzij de vele handige apps van nu is het leven een stuk makkelijker geworden. Je hebt nog maar één apparaat nodig om bijvoorbeeld te navigeren, vreemde talen te leren en om bij te houden hoe ver je gerend hebt. De meeste van die apps ken je waarschijnlijk wel of heb je zelfs al op je telefoon staan. Maar ken je deze al, vijf interessante en nuttige apps gekozen door Startselect?

Paperless
De wereld wordt steeds hectischer en het wordt steeds lastiger om alles op een rijtje te houden. We maken lijstjes, die we vervolgens weer verliezen of vergeten, waardoor we alsnog de helft van de boodschappen vergeten. Met Paperless breng je moeiteloos wat meer structuur aan in je leven. Creëer aantekeningen, lijstjes en checklists op je telefoon en deel alles eenvoudig tussen je verschillende apparaten of met anderen via mail. De simpliciteit van de app is de kracht ervan: geen onnodige functies of settings om uit te vogelen, gewoon downloaden en organiseren maar.

Pushbullet
Bestanden delen tussen verschillende apparaten kan voor behoorlijk wat frustraties zorgen, zeker wanneer deze niet compatible zijn. Dankzij Pushbullet behoort jezelf bestanden doormailen tot de verleden tijd, want met deze app verbind je probleemloos al je apparaten. Met de desktop-app ontvang je de notificaties van je telefoon op je computer en kun je via je desktop gebruik maken van WhatsApp, Facebook, etc. en kun je zien wanneer je gebeld wordt. Het enige nadeel is dat Pushbullet groep chats niet lijkt te ondersteunen, maar voor persoonlijke gesprekken is het ideaal.

iScanner
Iedereen die ooit iets heeft geprobeerd te scannen, kent de ellende die het met zich meebrengt. Van vastgelopen scanapparaten tot scheve scans, het verloopt nooit helemaal vlekkeloos. iScanner biedt een uitkomst: met de app kun je eenvoudig documenten inscannen door een foto te maken met je smartphone of tablet. De app detecteert automatisch de randen van het papier en verscherpt, verlicht en draait het gescande document voor de best mogelijke kwaliteit, waarna je het document eenvoudig opslaat als pdf of jpg of verstuurd naar je Dropbox, Google Drive of mailaccount.

Workflow
Workflow helpt je om de mogelijkheden van je smartphone en tablet volledig te benutten. Met de app plak je verschillende acties aan elkaar, zodat je die met één tik kan uitvoeren. Je kan je eigen workflows samenstellen, waarin je bijvoorbeeld een foto maakt en die direct deelt op Instagram of één waarmee je automatisch berekent hoe laat je thuis bent en deze info per sms verstuurt aan je partner. Daarnaast is er een hele galerij met workflows beschikbaar, die je eenvoudig kunt downloaden. Doordat je verschillende acties aan elkaar vastmaakt, is een bijna oneindig aantal functies te bedenken. De app ziet er vrolijk uit en is eenvoudig te bedienen.

1Password
Tegenwoordig heb je bijna overal een account voor nodig en bij elke account hoort een uniek wachtwoord, wat bijna onmogelijk is om bij te houden. Met 1Password beheer je eenvoudig al je wachtwoorden, gebruikersnamen en andere inloginformatie en bescherm je deze met één wachtwoord of je vingerafdruk. Bovendien genereert de app ook compleet willekeurige wachtwoorden en om op een account in te loggen hoef je alleen het beeldscherm van je telefoon aan te raken. Makkelijker kan niet!

Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store en/of Google Play. Nog een handige tip? Met de digitale iTunes kaart en Google Play card van Startselect hoef je geen creditcard meer aan je accounts te koppelen om je tegoed op te waarderen. Je selecteert je code, betaalt en met één klik wordt het tegoed van de code aan je account toegevoegd. Simpel!

Leave a Comment