Huiseigenaren willen vaak de ruimte geheel naar hun eigen smaak inrichten en niets laat de smaak van de huiseigenaar beter zien dan een houten visgraatvloer. Het is een soort vloer die er prachtig uitziet, gemakkelijk schoon te maken is en terecht een blijvende indruk op de gasten achterlaat.

Visgraatvloeren geven een huis dankzij het gebruikte parket een klassieke uitstraling. Vroeger dachten mensen bij een huis met parketvloeren vaak meteen aan het klassieke tijdperk. Maar tegenwoordig wordt het gezien als tijdloos en erg stijlvol en daarom willen huiseigenaren het zo graag in hun huizen laten leggen. Wat is er dan zo speciaal aan deze vloer?

De geschiedenis van visgraatvloeren

houten-visgraatvloer

In de 17e eeuw zag je de parketvloeren overal. Deze vloeren werden gemaakt van latjes hout, die vaak in een visgraatpatroon werden gerangschikt. Het leggen van deze houten latjes gebeurde met de hand, wat een vervelend en traag proces was. Maar hun esthetische waarde in huizen was veel groter dan het ontmoedigende proces.

Traditionele parketvloeren maken in vergelijking met het hout, dat nu wordt gebruikt voor het leggen van visgraatvloeren, gebruik van kleinere massieve houten latjes, maar de overeenkomsten in het ontwerp zijn hetzelfde. Dit is wat het zo klassiek en populair maakt.

Tegenwoordig kun je nog steeds een ouderwetse parketvloer kopen, maar dan met een moderne twist. Met andere woorden, je kiest voor een vooraf ontworpen vloer, die lijkt op de 17e-eeuwse massief handgemaakte parketvloer, maar met een (visgraat)ontwerp naar keuze dat aan al jouw behoeften voor de vloer voldoet.

De voordelen van visgraatvloeren

visgraat-vloer-blokken

De ontwerpen en de patronen van visgraatvloeren, waaruit je kunt kiezen, zijn oneindig. Dus waarom zou jij geen parket laten leggen? Wat maakt het zo populair bij huiseigenaren?

De esthetische aantrekkingskracht is natuurlijk het grootste voordeel. De fysieke uitstraling van dit soort vloer geeft het een voorsprong op andere vloeren omdat het een klassiek en tijdloos patroon naar voren brengt, dat geweldig in alle ruimtes van het huis staat. Dus ja, je kunt jouw huis met behulp van de visgraatpatronen, die passen bij de smaak, de stijl en de uitstraling, een tijdloos en warm uiterlijk geven.

Een ander voordeel van een houten vloer met een visgraatpatroon is dat het gemakkelijk schoon te houden is. Het enige dat er nodig is, is het opvegen van stof en het opdweilen van gemorste vloeistoffen. Dat is alles. Net als andere geconstrueerde vloeren zijn ze ontworpen met kernlagen, die het beschermen tegen het ontstaan van vlekken of het absorberen van gemorste vloeistoffen.

Parket is ook enorm slijtvast. Het gaat, zolang het maar goed door routinematige reiniging wordt onderhouden, ook jarenlang mee. Het is niet ongebruikelijk dat parketvloeren soms wel vijftig jaar liggen. Ze zijn zo duurzaam omdat ze zijn gemaakt van massief hardhout.

Als je wilt dat ruimtes een klassieke stijl en de juiste verhoudingen behouden, met name in lange en smalle gangen, zullen de houten vloeren met een visgraatpatroon dit kunnen bereiken. Het wordt door veel huiseigenaren beschouwd als de ideale vloer omdat het voor een modern, chic en tijdloos gevoel zorgt en hun terug in de tijd naar de 17e eeuw neemt.

Leave a Comment