Oh, wat was het leven ooit overzichtelijk. Wilde je vlees kopen, dan deed je dat bij de slager. Een stoere man, want dat waren het altijd, mannen, die stond voor de kwaliteit die hij verkocht. Sterker nog, de kans was groot dat hij de lapjes vlees in de vitrine eigenhandig gesneden had, en zelf had bepaald waar hij het vlees had ingekocht. Voor brood ging je naar de bakker, waar vaak ter plekke de broden gebakken werden en de taarten gemaakt. En fruit en groente, dat haalde je verser dan vers bij de groentehandel. Tegenwoordig is dat niet meer zo gemakkelijk. De speciaalzaken verdwijnen meer en meer, en we kopen steeds vaker al onze boodschappen op dezelfde plek, in de supermarkt. Zonde eigenlijk, want als je iets verder zoekt is er een stuk meer keuze dan je zou denken.

De dagelijkse boodschappen doen we het liefst lekker snel

apples and bananas in brown cardboard box

We zijn een beetje verwend geraakt. En we hebben het steeds drukker. De huisvrouw die alle tijd had om iedere dag van winkel tot winkel te gaan om boodschappen te doen, die bestaat niet of nauwelijks meer. En dat betekent dat we steeds vaker kiezen voor gemak. Zeker nu supermarkten steeds groter worden en een uitgebreider assortiment gaan voeren, is het wel zo makkelijk om daar alle dagelijkse boodschappen te halen. Scheelt je een hoop tijd, wel zo prettig.

Toch is er ook een tegenbeweging zichtbaar. Misschien niet per se voor de dagelijkse boodschapjes, die doen we toch graag vooral snel, maar wel voor de momenten waarop we iets speciaals willen koken. In het weekend bijvoorbeeld, als we wat meer de tijd hebben en nemen, en uitgebreid de keuken in willen duiken. Dan kijken we voor de ingrediënten van onze gerechten vaak wel wat verder dan onze neus lang is.

Waar haal je het vlees?

bbq-grill

Zeker als het gaat om producten die een maaltijd echt kunnen maken of breken, zijn we bereid om best wat meer moeite te doen. We halen ons vlees dan bij een goede slager, die we om advies kunnen vragen, en die ons gegarandeerd geen kiloknaller aansmeert. Ook vlees online kopen gebeurt steeds meer.

Online vind je namelijk vlees dat je niet zomaar bij de slager op de hoek aantreft, en al helemaal niet in de supermarkt. Bijzonder vlees, van zeer hoge kwaliteit, perfect voor speciale gelegenheden en bijzondere gerechten. Misschien niet voor iedere dag, maar wel om jezelf zo nu en dan eens echt te verwennen. Een online slager, nog niet zo lang geleden leek het ondenkbaar, maar tegenwoordig kijken we er niet vreemd meer van op!

Leave a Comment