We snappen het: een bord spaghetti naar binnen slurpen is een stuk gezelliger op de bank. En zonder snacks is een Netflixsessie gewoon niet hetzelfde. Maar vaak komt het met een prijs: een bank met vlekken die je er met geen enkel geweld uitkrijgt. Toch kun je, als je er tijdig bij bent, zelfs de lastigste vlekken laten verdwijnen of oplichten. We geven tips die écht werken – en vertellen wat een passende rechtsbijstandverzekering voor je kan doen.

Koffie- of rodewijnvlekken

bank-hond

Scheut koffie of rode wijn over je stoffen bank? Kom dan zo snel mogelijk in actie.

Stap 1: Verwijder eventuele vaste bestanddelen met een lepel. Werk van binnen naar buiten toe.

Stap 2: Maak daarna meteen een schone, witte, katoenen handdoek nat. Gebruik koud water en wring de handdoek helemaal uit. Leg deze plat op de vlek neer.

Stap 3: Laat de handdoek even liggen zonder deze op te tillen. Wacht tot de handdoek helemaal droog is. Zo geef je deze de tijd om de vloeistof helemaal te absorberen. Raakt de handdoek verzadigd met koffie of wijn? Vervang deze dan en begin weer bij stap 2 tot de handdoek niet meer kleurt.

Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je nooit wrijft of boent over je stoffen bank. Daarmee maak je de stofvezel kapot en krijgt je bank een pluizig plekje.

Goed om te weten: Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van deskundige juridische hulp bij conflicten. Bijvoorbeeld als je een bankstel of ander meubel hebt besteld, maar het met vlekken of mankementen wordt geleverd en de winkel weigert het aankoopbedrag te retourneren. Een rechtsbijstandverzekering geeft je in een dergelijke situatie juridisch advies en helpt je zoveel mogelijk uit de brand bij juridische geschillen.

Vette vingers

Vette chipsvlekken op je stoffen bank verwijderen doe je in twee stappen:

Stap 1: Dep wat afwasmiddel op de verse vlek. Laat dit even intrekken.

Stap 2: Dep het afwasmiddel er voorzichtig af met een schone, vochtige doek.

Lege blaas

hond-bank

Het kan gebeuren dat Minoes de poes of Brunode hond per ongeluk de blaas leegt op je stoffen bank. Zo krijg je je meubel weer fris:

Stap 1: Pak een paar vellen keukenpapier en dep daarmee voorzichtig over de vloeistof zodat deze zoveel mogelijk wordt geabsorbeerd.

Stap 2: Maak een sopje van Biotex en behandel de vlek daarmee. Ook hier geldt: voorzichtig deppen; wrijven of boenen is echt uit den boze.

Stap 3: Dep het sopje droog met een schone handdoek en spray er tot slot een verdunde azijnoplossing overheen. Zo elimineer je eventuele geurtjes.

Kauwgom

Gebruik een vriesspray of kauwgombevriezer om de kauwgomvlek te ‘bevriezen’. Krab daarna de kauwgom eraf. Werkt dit niet? Dan moet je de bank waarschijnlijk professioneel laten reinigen.

Balpen

Ben je met een pen uitgeschoten over je leren bank? Pak dan een schone, witte doek en drenk deze in 70% alcohol. Dep met de gedrenkte doek over de penstrepen en zie de strepen voor je ogen verdwijnen.

Leave a Comment