Privé vliegen is alleen voor de elite: de beroemdheden, de rijke zakenlui en diplomaten. Het is een associatie die we nog veel horen, maar die eigenlijk al een tijdje behoorlijk achterhaald is. Een privé jet hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Zelf een privé jet kopen, dat is natuurlijk een hele investering. Maar als je een enkele vlucht boekt via een aanbieder als First Class Aviation ben je minder kwijt dan je denkt.

Is privé vliegen wel te betalen voor de gewone man?

Privé jet wit

Privé vliegen is in veel gevallen minder duur dan in eerste instantie door velen wordt gedacht. Een super luxe toestel komt met een super prijskaartje, maar voor een lichte jet die aan alle comforteisen voldoet betaal je enkele duizenden euro’s voor een vlucht. Voor zo’n €1500 per uur ben je van alle gemakken voorzien. Nog steeds niet goedkoop, maar afhankelijk van de vluchtafstand en het aantal passagiers kunnen de kosten best concurrerend zijn met een luxe zitplaats in een standaard lijnvlucht. Vliegt u met zes personen naar Parijs, dan bent u met een privé jet ongeveer hetzelfde kwijt als voor zes tickets a €300 per stuk.

Een droom die uitkomt

Voor veel mensen is het huren van een privé jet als een soort droom die waarschijnlijk nooit uitkomt. We zien nu echter dat voor steeds meer mensen deze droom uitkomt. Niet omdat iedereen opeens heel rijk wordt, maar vooral omdat privé vliegen het imago van elitair kwijt begint te raken. Door een beetje slim te plannen, zoals in het voorbeeld hierboven van de reis naar Parijs, vallen de kosten niet veel hoger uit dan een lijnvlucht. Ook met groepsreizen en empty leg vluchten is een scherpe prijs mogelijk. Bij een emtpy leg vlieg je met een privé jet mee die eigenlijk leeg zou vliegen. Je kunt dan niet zelf precies bepalen wanneer en vanaf welke locatie je vliegt, maar als je plannen hierop aan te passen zijn kan je een flink bedrag besparen.

Besparen op tijd en drukte

prive-jet-interieur-bruin-beige

Naast het financiële plaatje en de luxe uitstraling en voorzieningen van een privé jet kleven er ook een aantal praktische voordelen aan het vliegen met een privé jet of vliegtuig. Je bent namelijk veel minder tijd kwijt om te boarden en ook na de landing zit je zo in de auto naar je eindbestemming. Je hoeft immers niet in de rij aan te sluiten zoals je gewend bent van een lijnvlucht. De tijd die je hiermee bespaart is natuurlijk ook wat waard, zeker als je een druk schema hebt en iedere minuut kostbaar is. Bovendien reis je in alle rust, waardoor je meer tijd en aandacht hebt voor werkzaamheden die je anders niet uit zou kunnen voeren. Een zakelijk overleg voer je bijvoorbeeld niet graag midden in een volle airliner, terwijl dit in een privé jet geen enkel probleem vormt.

Boek nu jouw reis met alle luxe

Benieuwd of jouw droom ook uit kan komen? Er is meer mogelijk dan je denkt. Ontdek de vele voordelen van privé vliegen. Als je eenmaal één keer in een privé jet hebt gevlogen, wil je nooit meer anders.

Leave a Comment