Houd jij ook zo van reizen en het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld? Dan weet je vast ook dat op reis gaan niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Er kan tijdens een reis uiteraard wel eens iets misgaan of tegenvallen. Een vlucht die vertraagd is, bagage die misplaatst is, een buikgriep of een tegenvallende bestemming: het kan allemaal gebeuren. Gelukkig kun jij je op veel zaken voorbereiden en eventuele ongemakken voorkomen. Wij geven tips om jouw vliegreis zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken.

Online inchecken

Voor een ontspannen ervaring op de luchthaven is het verstandig om al thuis in te checken voor de vlucht. Al een paar dagen voor de vlucht kun je eenvoudig vanuit huis inchecken om de drukte op de luchthaven grotendeels te ontlopen. Dit scheelt op de reisdag zelf heel veel tijd én geeft je de gelegenheid om, eventueel tegen betaling, vooraf een stoel te reserveren.

klm-vliegtuig-gate

Parkeren bij de luchthaven

Het vervoer naar de luchthaven is voor veel mensen vaak een uitdaging. Het openbaar vervoer is niet altijd even betrouwbaar en kan voor extra stress zorgen. Maar vrienden of familieleden zijn ook niet altijd beschikbaar om een rit naar de luchthaven te verzorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden om voordelig te parkeren bij de luchthaven. Zo zijn er mogelijkheden om te parkeren bij kleine luchthavens als Eindhoven en Maastricht, maar kun je ook zeker voordelig parkeren luchthaven Zaventem of Schiphol als je tijdig reserveert.

Een stevige koffer

Op reis krijgt jouw bagage flink wat te verduren. Om ongelukjes met jouw spullen en kapotte koffers te voorkomen, raden wij aan om te investeren in een kwalitatief goede koffer. Hier heb je bij elke reis weer profijt van. Houd bovendien altijd wat kofferruimte vrij als je op vakantie gaat. Zo heb je meer dan genoeg ruimte voor al die leuke souvenirs die je ongetwijfeld mee wilt nemen.

Eet en drink vooraf

vliegtuig-vleugel

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig geen versnaperingen of maaltijden meer aan tijdens korte vluchten. Alhoewel dit al enkele jaren het geval is, komt dit voor veel mensen toch nog als een verrassing. Daarom adviseren wij iedereen om vooraf goed te eten en te drinken. Zo zit je niet met een hongergevoel in het vliegtuig. Op de meeste luchthavens zijn volop eetgelegenheden aanwezig waar je even ontspannen kunt genieten van een hapje en een drankje voor de vlucht vertrekt. Je mag uiteraard ook eten in het vliegtuig, maar houd er wel rekening mee dat dit uitvoerig kan worden gecontroleerd op de luchthaven.

Bereid je goed voor

Voor sommige bestemmingen heb je een flinke vliegreis voor de boeg. We weten allemaal dat een vlucht niet altijd even comfortabel is. Er is weinig beenruimte, weinig gelegenheid om even te bewegen en medereizigers zijn niet altijd even sociaal. Om de vlucht toch zo comfortabel mogelijk te maken, zijn enkele items onmisbaar. Zo is een nekkussen een must voor een prettige reis en voldoende rust tijdens de vlucht. Maar vergeet ook zeker niet om oordopjes in te pakken, een hydraterende crème bij de hand te hebben en kauwgom mee te nemen om de druk op de oren tijdens het dalen en stijgen te verminderen.

Wees ruim op tijd

Het is absoluut niet prettig om je ergens voor te moeten haasten, maar voor een vlucht op de luchthaven is dit helemaal een no go. Luchthavens zijn flink groot en er zijn diverse balies waar je langs zult moeten voor je überhaupt in het vliegtuig zit. Neem dus ruim de tijd en zorg dat je vroeg op de luchthaven bent. Zo begin je ontspannen aan jouw reis.

Leave a Comment