Ken je dat gevoel dat je na een leuk feest al die rotzooi op moet gaan ruimen en er dan ook pas achterkomt dat je vloer ook niet ongerept gebleven is. Vaak heb je er na het feest, of de dag erna, geen zin om dit allemaal op te gaan ruimen. In die gevallen wil je gebruik maken van handige en snelle manieren om je vloer weer te reinigen. Want hoe reinig je een vloer die plakt van de alcohol en die bezaaid ligt met etensresten of plastic? Hoe krijg je die plak ooit nog uit je vloer? Daar gaan we in dit artikel op in.

Stap 1: Grof vuil

De beste manier om je vloer op te ruimen en schoon te krijgen is door je plan op te delen in handige stappen. In de eerste stap ga je het grove vuil opruimen. Hierbij zorg je ervoor dat alle grote rotzooi, borden, plastic, glazen, opruimt, zodat je een vrije vloer hebt.

Stap 2: Reiniging van de vloer

woonkamer-groen-hout

Nadat je de vloer vrij hebt van producten en andere viezigheid, stap je over op het schoonmaken van de vloer met schoonmaakmiddelen. Hierbij heb je passend schoonmaakmiddel nodig dat aansluit bij het soort vloer dat je hebt. Daarna kies je voor een passend materiaal, zoals een dweil, om de vloer schoon te gaan maken. Hiermee kun je gemakkelijk en snel de vloer ontdoen van de ergste plak en er voor zorgen dat het ergste vuil in ieder geval weg is. Hierbij kun je merken hoe goed je de vloer schoon krijgt en wanneer nodig, kiezen om door te gaan met stap drie.

Stap 3: Diepe reiniging van de vloer

Wanneer je te maken hebt met een vloer die dusdanig vies is dat hij dieper gereinigd moet worden, bijvoorbeeld na het knoeien van bieren of andere dranken, kun je kiezen voor een stoomreiniger. Deze kunnen heel prijzig zijn en daarnaast hebben ze allemaal hun voordelenen nadelen. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de link hieronder, die je naar een website brengt waar verscheidene goede stoomreinigers met elkaar vergeleken worden. https://10toptest.nl/goedkope-aanbieding/beste-stoomreiniger/

Leave a Comment