Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor ca. € 400,- aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Naar schatting is dat 10% van de voeding die we jaarlijks kopen. Straks gaan we met z’n allen op vakantie en wij verwachten dat er daardoor ook heel wat goed voedsel in de afvalbak terecht komt. Doodzonde, want voedsel hoor je niet weg te gooien. En wat is er trouwens tegen een echte oud-Hollandse kliekjesdag? Eigenlijk is het best bizar. Als we naar een slager gaan, levert deze vaak het vlees in vacuümverpakking, zodat u het langer kunt bewaren. Maar in onze huishouders denken wij er simpelweg niet aan dat vacumeren daar al helemaal een uitkomst is. De importeur van FoodSaver wees ons daar eens fijntjes op. Dat merk is dé nummer 1 van Amerika op het gebied van vacumeren. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Maar het grootste voordeel is uiteraard dat het de houdbaarheid verlengd. Met een Foodsaver haal je een multifunctioneel apparaat in huis dat gemakkelijk te bedienen is. Het heeft functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan er allemaal mee!>>

Foodsaver1

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor ca. € 400,- aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Behoorlijk wat geld dus. Naar schatting is dat 10% van de voeding die we jaarlijks kopen. Straks gaan we met z’n allen op vakantie en wij verwachten dat er daardoor ook heel wat goed voedsel in de afvalbak terecht komt. Doodzonde, want voedsel hoor je niet weg te gooien. En wat is er trouwens tegen een echte oud-Hollandse kliekjesdag?

Eigenlijk is het best bizar. Als we naar een slager gaan, levert deze vaak het vlees in vacuümverpakking, zodat u het langer kunt bewaren. Maar in onze huishouders denken wij er simpelweg niet aan dat vacumeren daar al helemaal een uitkomst is. De importeur van FoodSaver wees ons daar eens fijntjes op. Dat merk is dé nummer 1 van Amerika op het gebied van vacumeren. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Maar het grootste voordeel is uiteraard dat het de houdbaarheid verlengd. Met een Foodsaver haal je een multifunctioneel apparaat in huis dat gemakkelijk te bedienen is. Het heeft functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan er allemaal mee.

Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Behalve de houdbaarheid ermee verlengen kun je met een FoodSaver ook supersnel marineren, porties vacumeren, sous-vide garen en stomen. Vis of vlees wordt er in enkele minuten heerlijk mee gemarineerd. De marinade omsluit de ingrediënten volledig en door het vacuüm trekt deze razendsnel in. Vlees en vis worden zo nog malser en smaakvoller. Sous-vide koken vereist dat het ingrediënt vacuüm is verpakt. De folies van FoodSaver zijn geschikt voor het garen op deze wijze. Bij deze populaire techniek worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en gegaard in warm water of (langzaam) bereid in de stoomoven. Door de lagere temperaturen en langere bereidingstijd creëer je een perfect gegaard gerecht, waarvan de smaak, kleur en voedingsstoffen veel beter bewaard blijven dan met traditionele kooktechnieken.

Foodsaver2

Bewaren & besparen
Denk bij het vacuüm bewaren niet alleen aan vlees, vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Etenswaren blijven lang vers en drogen niet uit. Ook voorkom je hiermee dat bijvoorbeeld kaas gaat ruiken. Eenmaal gevacumeerd blijft kaas vers en geurvrij bewaard. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer. Vlees in de vriezer heeft ook geen vriesbrand. Eten bewaar je eenvoudig en hygiënisch per portie. Zo heb je altijd een verse maaltijd in huis. Het assortiment bestaat uit zeven modellen (van € 89 tot € 239). De vacuümsystemen worden geleverd inclusief startset, dus je kunt direct aan de slag. De toebehoren, zoals vacuümzakken en -rollen, voorraadbussen en -dozen, de marinadebox en flessenstops, zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders. In een goed geoutilleerd huishouden struikel je natuurlijk al over alle elektrische apparaten. Maar dit is er één waarvoor wij wel ruimte zouden vrijmaken. Meer informatie vindt u bij: www.itmonline.nl

Leave a Comment