Overweeg je om aluminium deuren en ramen te kopen voor een nieuw huis of om je huidige installatie op te waarderen via https://aluprof.eu/nl? Als dat het geval is, moet je, als het moment daar is om de koop te sluiten, verder kijken dan alleen naar de esthetiek en het cijfer op je factuur. Je uiteindelijke keuze kan namelijk een grote invloed hebben op zowel je comfort als je energierekening.

Je hebt waarschijnlijk aluminium overwogen als materiaal voor je deuren en ramen, dankzij zijn stevigheid, duurzaamheid, en onderhoudsgemak. Maar wist je dat kwaliteits aluminium deuren en -ramen meer bieden dan alleen dat? Lees verder om meer te leren over de voordelen van aluminium als materiaal voor je deuren en ramen.

Wat zijn de voordelen van aluminium deuren en ramen?

De voordelen van aluminium zijn overvloedig. Met dit materiaal kun je zowel prestaties als esthetiek combineren. Voor veel huiseigenaren bieden aluminium deuren en ramen dus verschillende voordelen boven traditioneel hout of pvc.

Kortom, je kunt niet fout gaan met dit materiaal en hier zijn onze top 7 redenen om aluminium deuren en ramen te plaatsen.

1. Aluminium is bestand tegen de elementen en roest niet

worm's eyeview photo of white concrete 3-storey building

Aluminium deuren en ramen staan hoog op het duurzaamheidsquotiënt, want het materiaal is bestand tegen corrosie en roest niet.

Dankzij gecertificeerde oppervlaktebehandelingen behouden aluminium deuren en ramen hun prestaties en esthetiek gedurende hun hele leven. Of je nu langs de kust in Katwijk woont of in de westelijke buitenwijken, het weerbestendige karakter van aluminium blijft je investering renderen. Woon je in een gebied met veel wind, dan is aluminium, omdat het een structureel sterk materiaal is, aan te bevelen boven hout.

Deze eigenschappen maken aluminium de juiste keuze voor je hoofdingangsdeur, binnenramen in keuken of slaapkamer, patiodeur of badkamerramen.

2. Aluminium is een goedkoper alternatief voor hout

Goedkoper dan hout, biedt aluminium de beste waar voor je geld. Dankzij de veel langere levensduur en betere energieprestaties zijn aluminium deuren en ramen op lange termijn ook goedkoper dan pvc, dat een zwakker en iets minder efficiënt materiaal is.

Het is gemakkelijker aluminium ramen of deuren op maat te maken, dus of je nu een hele muur door een deur wilt vervangen of een unieke raamconfiguratie wilt, het bedrag op je offerte voor levering en plaatsing van aluminium zal zeker lager zijn dan dat van hout. Om meer te weten te komen over hoeveel aluminium ramen en deuren kosten, lees je onze uitgebreide gids.

Tenslotte zijn het niet de aanloopkosten waar je je zorgen over moet maken. Hout vergt meer en regelmatiger onderhoud, bij gebreke waarvan de levensduur drastisch kan verminderen. Aluminium, daarentegen, prijst zich gelukkig met probleemloos onderhoud.

Dit wetende zou iets meer uitgeven bij de aankoop van je nieuwe stel deuren en ramen een slimme zet zijn die je op den duur veel geld kan besparen. Maar het is allemaal een kwestie van welk budget je je kunt veroorloven op het moment dat je besluit te investeren.

3. Bespaar tijd en geld op onderhoud

Aluminium deuren en ramen roesten en verkleuren niet. Daarom is het onderhoud ervan zowel snel, gemakkelijk als goedkoop. En het goede nieuws is dat je ze meestal maar twee keer per jaar hoeft schoon te maken.

Om deze taak uit te voeren heb je alleen een sopje nodig. Geef je aluminium deuren en ramen een snelle schoonmaakbeurt en veeg ze daarna af met een zachte doek om ze in topconditie te houden. Dit is meestal alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je aluminium deuren en ramen er stralend uitzien en heel lang soepel blijven werken.

4. Aluminium ramen zien er beter uit

Als het om woninginrichting gaat, is aluminium het symbolische materiaal van de hedendaagse architectuur. Het kan gemakkelijk gepoedercoat worden voor verschillende looks en afwerkingen. Wat ook de vorm of afmeting van je deuren en ramen is, het kan aan de meest uitdagende specificaties aangepast worden.

Dankzij zijn stevigheid is aluminium bij uitstek geschikt voor de constructie van grote deuren en schuiframen. Grote houten panelen daarentegen zijn vatbaar voor kromtrekken en verdraaien als ze aan barre weersomstandigheden worden blootgesteld.

Als je je zorgen maakt over de “industriële” look en feel van aluminium, kun je raam- en deurkozijnen gemakkelijk aanpassen met de gewenste kleur en afwerking. Je kunt zelfs kiezen voor een kleur aan de binnenkant en een andere aan de buitenkant van het kozijn – bespreek deze bijzonderheden gewoon met je leverancier van aluminium ramen en deuren!

5. Goede thermische prestaties met de juiste glasopties

aluminium-ramen

Afhankelijk van de kwaliteit van je deuren en ramen kan je elektriciteitsrekening sterk schommelen en je bankrekening ernstig schaden. Tochtige ramen of slecht passende deuren kunnen een zware wissel trekken op de efficiëntie van je woning. Door warmte te laten ontsnappen via kieren en een ondoeltreffende constructie dwingen ze je verwarmingssysteem voortdurend te werken om bij te blijven.

Wat thermische prestaties betreft, is aluminium de laatste jaren sterk verbeterd en biedt het een uitstekende isolatie. Combineer het met isolerende dubbele beglazing om zowel warmteverlies als het binnendringen van koude tocht in je woning te beperken. Gekoppeld aan de juiste glasopties kunnen je aluminium deur- en raamkozijnen je helpen flink op je energierekeningen te besparen.

6. Aluminium deuren en ramen kunnen worden beoordeeld op bosbrand

Een ander essentieel aspect waarmee je rekening moet houden bij het bekijken van deuren en ramen is hun weerstand tegen vlamschade in geval van brand.

Aluminium deuren en ramen zijn een uitstekende en veilige keuze, omdat ze meestal beter tegen brand bestand zijn.

Maar om te garanderen dat je aluminium deuren en ramen hun volledige BAL-40 rating hebben, moeten ze correct geïnstalleerd worden door een vakman die ervaring heeft met bouwmaterialen met BAL-rating.

7. Eco-vriendelijkheid: Duurzame eigenschappen van aluminium deuren en ramen

Omdat aluminium 100% recycleerbaar is en tot in het oneindige hergebruikt kan worden, is het veel milieuvriendelijker dan pvc. Bovendien helpt het gebruik van aluminium ook hout te besparen. Niet alleen heeft aluminium een lage ecologische voetafdruk, maar als je ooit je aluminium kozijnen moet vervangen, kunnen de oude gerecycleerd worden tot andere nieuwe voorwerpen.

Leave a Comment