Een lease auto, die kennen we inmiddels wel. Maar vooral zakelijk, de bekende ‘auto van de zaak’, zijn we er inmiddels aan gewend. Dat je ook zelf een auto kunt leasen, buiten je werk om, dat is lang niet bij iedereen bekend. En dat terwijl het voor veel mensen toch grote voordelen op kan leveren. Particulier leasen wordt niet voor niets steeds populairder.

Geen hoge aanschafkosten meer

geld-munten

Dat een auto leasen prive ook mogelijk is, dat weten steeds meer mensen. Maar wat nu precies het voordeel is ten opzichte van kopen, dat is niet altijd duidelijk. Terwijl dat er zeker wel is. Bij het kopen van een auto moet je bij aanschaf tenslotte in één keer een aardig bedrag aftikken. Bij een private lease is dat niet het geval. Je gaat een contract aan met de leasemaatschappij, waarin duidelijk wordt afgesproken hoe lang de lease loopt en wat de maandelijkse kosten zijn. Deze maandelijkse kosten zijn inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen, dus daar heb je geen omkijken meer naar. Alleen de brandstof of de elektriciteit, bij een elektrische auto, die betaal je zelf.

Doordat je de kosten per maand betaalt, is het vaak een stuk gemakkelijker om in een wat duurdere auto te kunnen rondrijden dan wanneer je de aanschafkosten in één keer moet betalen. Houd er echter wel rekening mee dat je deze maandelijkse kosten ook echt iedere maand moet kunnen betalen, ook op de wat langere termijn, en lease dus geen auto die eigenlijk te duur voor je is.

Een stuk minder zorgen

audi-auto-rijden

Veel mensen vinden het fijn om niet al te veel zorgen te hoeven hebben om hun auto. Gaat de auto die je helemaal zelf hebt betaald in vlammen op of heb je schade, dan is dat flink slikken. Bij een lease auto hoef je je minder zorgen te maken, de auto is tenslotte niet je eigendom. Neemt natuurlijk niet weg dat er wel van je verwacht wordt dat je zuinig met de auto omspringt.

Dat je zelf geen verzekering meer hoeft af te sluiten en betalen en ook geen omkijken hebt naar wegenbelasting wordt ook vaak prettig gevonden: een vast bedrag per maand voor alles, wel zo overzichtelijk.

Regelmatig een nieuwe auto

licht-blauwe-bmw-auto

Zeker mensen die het fijn vinden om regelmatig een nieuwe auto uit te kunnen zoeken zijn dol op leaseauto’s. Deze lease je namelijk altijd voor een vooraf afgesproken duur, meestal een paar jaar. Zit deze periode erop dan hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele inruilwaarde. Nee, je zoekt gewoon weer een nieuwe auto uit en gaat daar een nieuwe regeling voor aan. Ideaal als je graag iedere paar jaar een nieuwe auto uit wilt zoeken!

Leave a Comment