Ondanks de populariteit en de aanwezigheid in het nieuws, is de aandelenmarkt slechts één van de vele potentiële plaatsen, waar jij jouw geld kunt investeren. Investeren in aandelen is vaak riskant en dat zie je aan de enorme winsten en verliezen van sommige investeerders. Maar als je rekening houdt met de risico’s, kun je profiteren van de voordelen van de aandelenmarkt om zo jouw financiële positie veilig te stellen en geld te verdienen.

Winsten door een investering

aandelen

Eén van de belangrijkste voordelen van het beleggen op de aandelenmarkt, is de kans om je geld te laten groeien. Na verloop van tijd neigt de aandelenmarkt in waarde te stijgen, hoewel de prijzen van de individuele aandelen wel dagelijks kunnen stijgen en dalen. Investeringen in stabiele bedrijven, die kunnen groeien, leveren doorgaans voor de investeerders winst op. Ook zal het beleggen in veel verschillende aandelen, door gebruik te maken van de groei in de verschillende sectoren van de economie, helpen om vermogen op te bouwen. Dat resulteert, zelfs als sommige van de individuele aandelen hun waarde verliezen toch in winst.

Inkomsten in de vorm van dividend

Sommige aandelen leveren inkomsten op in de vorm van dividend. Hoewel niet alle aandelen dividenden bieden, leveren de aandelen die dat wel doen jaarlijkse betalingen voor de beleggers op. Deze betalingen komen zelfs binnen als het aandeel waarde heeft verloren en zorgt bovenop eventuele winsten, die voortkomen uit de uiteindelijke verkoop van het aandeel, dus voor een inkomen. Inkomsten in de vorm van dividend kunnen helpen bij het financieren van een pensioen of het kan, naarmate de beleggingsportefeuille in de loop van de tijd groeit, worden gebruikt om nog meer geld te beleggen.

Diversificatie

beleggen

Voor beleggers, die geld in verschillende soorten beleggingsproducten stoppen, biedt een belegging op de aandelenmarkt het voordeel van diversificatie. Beleggingen op de aandelenmarkt veranderen onafhankelijk van andere soorten beleggingen, zoals bijvoorbeeld obligaties en onroerend goed. Het aanhouden van aandelen kan je helpen om de verliezen op andere beleggingsproducten te compenseren. Aandelen voegen ook risico’s toe aan een portefeuille, evenals het potentieel voor grote, snelle winsten, waardoor beleggers risico’s of overdreven conservatieve beleggingsstrategieën kunnen vermijden.

Eigendom

Aandelen kopen betekent dat je een eigendomsbelang krijgt in het bedrijf waarin je aandelen van koopt. Dit betekent dat investeren op de aandelenmarkt ook voordelen oplevert, die horen bij het feit dat jij één van de eigenaren van het bedrijf bent. Aandeelhouders stemmen over de leden van de raad van bestuur en bepaalde zakelijke beslissingen. Ze ontvangen ook jaarverslagen om meer over het bedrijf te weten te komen. Het bezit van aandelen in het bedrijf waarvoor je werkt, kan een manier zijn om loyaliteit te tonen en je persoonlijke financiën aan het succes van het bedrijf als geheel te koppelen.

Investeren met de IBAN Wallet

iban-wallet

Iban vergemakkelijkt de toegang tot een internationale markt voor kredietrechten. Houders van kredietrechten en investeerders zijn naadloos verbonden om op een probleemloze manier te investeren met potentiële winstgevendheid, waardoor de verkoop- en aankoopintenties op elkaar afgestemd worden. In tegenstelling tot andere platforms is je investering, in plaats van je te belasten met de keuze van een of meer specifieke kredietrechten, gebonden aan de prestaties van jouw persoonlijke gediversifieerde bundel. Dit is voor jou beschikbaar gesteld door Iban en dat maakt het veel gemakkelijker om het bedrag dat je wilt investeren te beheren. Maak hier een account aan en begin meteen met investeren!

Leave a Comment