Ballustrades worden in veel gebouwen gebruikt omdat interne en externe balustrades de trappen en de balkons kunnen ondersteunen en veiligheid kunnen bieden. Hoewel er verschillende materialen kunnen worden gebruikt om een opvallende en een functionele balustrade mee te ontwerpen, is de glazen balustrade de afgelopen jaren vanwege de talloze voordelen extreem populair geworden.

Glazen balustrades zonder lijsten, zijn vooral in de moderne architectuur en interieurontwerp populair.

In dit artikel bespreken we de voordelen, die een glazen balustrade te bieden heeft.

1. GLAS CREËERT DE ILLUSIE VAN MEER RUIMTE

Eén van de belangrijkste redenen dat glazen elementen tegenwoordig zo populair zijn bij het ontwerpen van huizen, is dat ze helpen om meer ruimte in het gebouw te creëren. Dit geldt vooral als de balustrade van doorzichtig glas is gemaakt. Door de illusie van meer ruimte lijkt het gebied nog groter dan het in werkelijkheid is en dat is iets dat niet kan worden bereikt met behulp van opties zoals metaal, chroom of ijzer.

Met een glazen balustrade voor trappen of voor in verhoogde ruimtes, kun je net als met een glazen douchescherm of een glazen deur genieten van een transparante rand, waardoor er een open, frisse en ruimere sfeer wordt gecreëerd.

2. GLAS HOUDT HET LICHT NIET TEGEN

Glazen balustrades zijn erg populair omdat ze het voordeel hebben dat ze het licht in een gebouw niet tegenhouden. Glazen balustrades zorgen er ook voor dat het licht er doorheen schijnt, waardoor de aanwezigheid van zonlicht wordt benadrukt en een meer open, luchtig gevoel zal creëren terwijl je binnen bent.

Een glazen balustrade, die is geïnstalleerd in lijn met de ramen, creëert een zeer modern, bijna etherisch interieur omdat het natuurlijke licht, in tegenstelling tot de traditionele balustrades en randen die licht juist wel tegenhouden, dan vrij door de ruimte kan stromen .

3. GLAS IS IDEAAL VOOR IN MODERNE INTERIEURS

glazen-muren

Een groot voordeel van het installeren van glazen balustrades is de mogelijkheid om aan elk gebouw waarin het is ingebouwd een vleugje moderne verfijning toe te voegen. Dit is ook handig voor je wanneer je van plan bent om jouw huis te verkopen, want zo zul je namelijk tijdens de wederverkoop winst maken. Dit soort verfraaiing van jouw huis zal ook veel kopers aantrekken.

4. GLAS IS GEMAKKELIJK SCHOON TE HOUDEN

Glazen balustrades zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn ook gemakkelijk schoon te houden. Commerciële producten voor het reinigen van glas, zullen de balustrade in slechts enkele minuten schoon vegen en ook onderhouden. Het is echt een fluitje van een cent om het glas er als nieuw uit te laten zien. Als er toch krassen of andere schade ontstaat, kan polijsten van het glas weer de oorspronkelijke schoonheid terughalen wat, in vergelijking met metalen of houten balustrades, een groot voordeel is.

5. BALUSTRADEs VAN GLAS ZIJN STERK EN DUURZAAM

glazen-balustrade-van-q-railing

Een glazen balustrade ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook buitengewoon robuust. Je nieuwe installatie gaat vele jaren mee en vereist weinig of geen onderhoud.

Veel mensen denken dat glas delicaat is, maar glas is eigenlijk een extreem duurzaam bouwmateriaal. Glas is zelfs duurzamer dan hout, dat na een paar jaar vaak vatbaar is voor ongedierte of rot. Na verloop van tijd blijft glas zijn duurzaamheid en kwaliteit behouden. Glas veroudert langzaam, dus de veranderingen zijn met het blote oog nauwelijks merkbaar. De uitstekende duurzaamheid van glas maakt het de investering meer dan waard, aangezien glazen balustrades tientallen jaren meegaan.

6. EEN PERFECTE AANVULLING OP ANDERE MATERIALEN

Glazen balustrades bieden een grote veelzijdigheid voor het ontwerp en passen bij alle andere materialen, die in je nieuwe installatie zijn opgenomen. Hout, metaal en steen kunnen worden gebruikt voor de lijsten of de leuningen en de toevoeging van flinke vlakken glas zal het algehele uiterlijk aanvullen. Er is ook de optie om ondoorzichtig of patroonglas of veel kleuren, texturen en kaderopties te gebruiken.

7. GLAS IS VEILIG

De technologie die tegenwoordig beschikbaar is, maakt het mogelijk om glas te maken dat sterk en veilig is. Dik gehard glas dat kan worden gebruikt om glazen balustrades mee te maken, want het breekt namelijk zelden. Er is een extreme structurele druk voor nodig om deze sterke balustrades te kunnen breken en ze zijn net zo sterk als staal. Zelfs als het geharde glas is gebroken, zijn de glasscherven niet scherp, wat betekent dat glas een geweldige keuze is voor in elk gebouw en zelfs in huizen waar kinderen aanwezig zijn.

Leave a Comment