Ben jij op zoek naar een goedkope maar echt nuttige toevoeging voor je huis? Het installeren van een hordeur voor de voordeur kan tegen lage initiële kosten de voordelen bieden, die je zoekt.

De meeste hordeuren die voor voordeuren worden geïnstalleerd, zijn eigenlijk stormdeuren. Deze zijn meestal gemaakt van een frame van aluminium, glasvezel of hout met een verwisselbaar schuifscherm en glazen inzetstukken. Hiermee kun je bepalen hoe jouw hordeur dienst doet: als middel om je huis te ventileren met het schermgedeelte open of als extra barrière tegen stormachtig weer met het glaspaneel over het scherm geschoven.

Zolang je investeert in een hordeur op maat en van goede kwaliteit, kun je ervan uitgaan dat deze tientallen jaren meegaat voordat deze moet worden vervangen. Bekijk de volgende redenen eens waarom het installeren van een hordeur jouw huis en jouw gezin ten goede kan komen.

Extra beveiliging

Wanneer je de voordeur wijd openzet om een koel briesje binnen te laten, zorgt een vergrendelde hordeur ervoor dat je huis veiliger aanvoelt. Elke keer dat je het glazen paneel over het scherm schuift en de hordeur vergrendelt, geeft het meer veiligheid door een extra barrière tussen de inbrekers en jouw bezittingen.

Zelfs het scherm zelf kan een beschermende barrière vormen als het is gemaakt van roestvrij staal of aluminium in plaats van het traditionele vinyl. Niet-verwijderbare penscharnieren, die op sommige hordeuren beschikbaar zijn, helpen ook de pogingen van inbrekers om je huis via de voordeur binnen te komen te dwarsbomen.

Geniet van ventilatie zonder insecten

hordeur-groot

Je vermijdt waarschijnlijk het openen van ramen, die geen horren hebben en hetzelfde geldt voor de deuren. Gelukkig kun je met een geïnstalleerde hordeur de voordeur openen en een lekker briesje naar binnen laten zonder die irritante insecten. En als je huisdieren hebt, zorgt de hordeur ervoor dat ze niet naar buiten kunnen rennen.

Verhoog de waarde van het huis

Of je nu hoopt op een kleine waardevermeerdering van je huis wanneer je het verkoopt of gewoon de aantrekkingskracht van je huis wilt vergroten, een hordeur kan je helpen om dit te bereiken. Veel aantrekkelijke versies zijn verkrijgbaar in kleuren en ontwerpen, die bij het exterieur van je huis passen. Vergeet niet om de regels van de woningbouwvereniging of de regels van huurdersorganisaties met betrekking tot de buitenarchitectuur te bekijken, zodat je zeker weet dat je een goedgekeurde hordeur kiest.

Beschermt de voordeur

Raamrolhor

Zelfs met alle grote voordelen, die een hordeur biedt, kost het waarschijnlijk minder dan de voordeur zelf. Of je nu de verf wilt beschermen of wilt voorkomen dat een raam in de deur wordt beschadigd door opwaaiend stof, een hordeur helpt je om die doelen te bereiken.

Het is aanbevolen om geen hordeur te installeren als jouw voordeur ‘s middags meerdere uren direct zonlicht krijgt. Hierdoor kan er overmatige hitte tussen de voordeur en de hordeur ontstaan, wat mogelijk schade kan veroorzaken.

Verhoogt de energie-efficiëntie

Wanneer het glazen schuifpaneel het schermgedeelte van de hordeur bedekt, kan deze extra laag die de voordeur bedekt, het tochten verminderen en de energie-efficiëntie van je huis het hele jaar door verhogen. Dit kan je energierekening verlagen en voorkomen dat die vervelende tocht je een onaangenaam gevoel geeft.

Sommige deuren zijn voorzien van glas met een transparante coating om de warmteoverdracht door de ruit te verminderen. Dit kan de initiële investering met ongeveer 12% verhogen, maar het energieverlies wordt dan wel tot 30% verminderd.

Leave a Comment