Heel veel mensen nemen tegenwoordig kunstgras als oplossing voor hun problemen met het gazon. Vaak wegen de voordelen duidelijk op tegen de initiële kosten, want het bespaart je veel tijd en geld bij het onderhoud van het gazon. Het kan ook door het waterverbruik en de chemisch bestrijdingsmiddelen te verminderen helpen om de eigen levensstijl en de impact op het milieu in het algemeen te verbeteren. Dus wil je kunstgras laten aanleggen? Check dan eerst de 9 voordelen hieronder!

1. Geen behoefte aan water

Normaal gesproken heeft een echt gazon in de vroege ochtend en laat in de middag regelmatig water nodig, maar kunstgras heeft nooit water nodig. De enige keer dat kunstgras water nodig heeft, is wanneer het tijd is om het schoon te maken en dat is slechts af en toe. Bij het reinigen moet je de grassprieten met een korte waterstraal afspuiten om het vuil te verwijderen. Hierdoor zie je het voordeel van een verlaging van jouw waterrekening.

2. Veilig voor kinderen

kunstgras

Omdat kunstgras geen onkruidverdelgers, kunstmest, pesticiden of vele andere chemicaliën nodig heeft, is het volkomen veilig voor elk kind om op te spelen. Veel steden kiezen om deze reden in de openbare ruimte voor kunstgras in plaats van natuurgras.

3. Nooit meer grasmaaien

Zoveel mensen haten dit specifieke karwei, maar het is een noodzakelijke klus als je een natuurlijk gazon hebt. Met een kunstgrasveld heb je nooit een maaier nodig. Plastic gras zal nooit groeien, dus besteed al je extra tijd aan het spelen met vrienden, familie en huisdieren op je gazon.

4. Weinig onderhoud

Hoewel je nooit hoeft te maaien, moet je je kunstgras natuurlijk wel onderhouden, maar dat is een makkie. Grote organische materialen kun je met een bladblazer verwijderen, terwijl een bezem met natuurhaar plekken, die veel verkeer krijgen, kan herstellen. De enige keer dat het water nodig heeft, is wanneer er hardnekkig vuil moet worden opgeruimd. Als je geen hond hebt, hoef je dit misschien niet eens vaak te doen.

5. Honden zijn er gek op

Het lijdt geen twijfel dat honden graag buiten op het gazon spelen, maar soms worden ze een beetje overijverig en eten ze het op. Honden negeren over het algemeen kunstgras en alle rommel die achterblijft, kan met slechts wat water en een mild schoonmaakmiddel worden verwijderd. Een bonus voor de mensen die honden bezitten, is dat de viervoetige vrienden niet in staat zullen zijn om lelijke gaten te graven en vuil en modder in het huis te brengen.

6. Het ziet er altijd fantastisch uit

kunstgras-donker

Kunstgrasvelden zijn bestand tegen bijna alle weersomstandigheden, warm of koud. Het blijft groen en het lijkt sterk op een echt gazon. Zelfs de delen van het gazon die het meeste verkeer krijgen, zullen slechts een minimale inspanning vergen om het er weer als nieuw uit te laten zien.

7. Geen meststoffen of bestrijdingsmiddelen

In tegenstelling tot echt gras blijven kunstgrasvelden er groen en weelderig uitzien zonder enige chemische hulp. En omdat het materiaal geen voedsel of woonruimte voor insecten biedt, zijn ongedierteproblemen vrijwel uitgesloten. Het gebrek aan pesticiden en meststoffen is ook goed voor het milieu. Plus, het bespaart je meer geld.

8. Duurzaamheid

Zodra je kunstgrasveld met succes is gelegd, kun je het vermoeiende onderhoud vergeten. Het zal een aantal jaren bestand zijn tegen slijtage. De materialen, die gebruikt worden bij de productie, zijn bestand tegen het gebruik, alle soorten klimaten en weersveranderingen. Het zal door de blootstelling aan ultraviolette straling niet eens zijn kleur verliezen want de vezels zijn hiertegen bestand.

9. Nooit meer onkruid wieden

Dit is één van de grootste problemen met een natuurlijk gazon. Er zijn zoveel soorten onkruid, die in een natuurlijk gazon kruipen, dat onkruidbestrijding op zich echt een hele klus is. Het kost zoveel tijd en geld, maar met een kunstgrasveld is onkruidbestrijding geen probleem. Misschien moet je ze nog steeds af en toe uittrekken, maar ze komen veel minder vaak voor als je een kunstgrasveld hebt.

Leave a Comment