Leer is een materiaal dat, voordat het in de mode-industrie populair werd, al werd gebruikt door mensen om er kleding en accessoires van te maken. Je komt het gebruik van leer in alle tijdperken en in vrijwel alle culturen tegen en dit is niet voor niets. Leer is een geweldig materiaal dat het menselijk lichaam of goederen kan beschermen, het is comfortabel en het gaat erg lang mee.

Er zijn veel soorten leer, die kunnen worden gebruikt om verschillende producten van te maken en veel mensen houden zich bezig met het produceren van lederen goederen omdat er niets boven een met de hand gemaakt leren item gaat. Sommige mensen gebruiken hun vakmanschap om er iets heel bijzonders te maken en er zijn zelfs merken die groot zijn geworden door het gebruik van leer.

Het gebruik van lederen artikelen heeft heel veel voordelen en in dit artikel zullen we alle voordelen voor je op je een rijtje zetten.

1. Duurzaamheid

Leer is, vooral als het van hoge kwaliteit is, een extreem duurzaam materiaal. Over het algemeen proberen leerfabrikanten het beste uit hun leer te halen en te behandelen op een manier die het resistenter en duurzamer maakt. Hoewel hoogwaardige lederwaren misschien duurder zijn, kun je er bijna altijd zeker van zijn dat ze jarenlang meegaan en er geweldig blijven uitzien. Een leren laptoptas zou daarom een goede investering zijn.

2. Tijdloos

Nu we het toch over duurzaamheid hebben, moeten we het ook eens hebben over hoe tijdloos leer is. Lederwaren zijn altijd in de mode en zijn het kenmerk van een persoon die kwaliteit waardeert. Daarom kun je niet zeggen “Het heeft geen zin dat leer extreem duurzaam is omdat het niet zo lang in de mode zal zijn” omdat leer zichzelf heeft bewezen als een tijdloos materiaal.

3. Stijl

leren tas

Credits: Chesterfieldbags

Leer is een zeer elegant materiaal. In zijn natuurlijke kleur of geverfd, zal leer altijd aan elk ontwerp een bepaalde kwaliteit toevoegen, net als de Chesterfieldbags. Alles ziet er stoerder en steviger uit als het van leer is. lederen portefeuilles zien er veel mooier uit dan portefeuilles van kunststof, leren broeken zien er veel stoerder uit dan katoenen broeken. En als je bij een vechtpartij betrokken raakt, kun je maar beter zorgen dat je een leren jas draagt. Maar nu even zonder grapjes, leer ziet er altijd mooi uit en is een indicator voor kwaliteit, waardering voor elegantie, kracht en natuurlijkheid. Het is eigenlijk best verbazingwekkend hoeveel je kunt aflezen aan de stoffen van de kleding en accessoires die iemand draagt.

Echt leer zal niet gaan afschilferen of gaan barsten en daarom zijn lederwaren altijd klaar voor gebruik. We moeten alleen wel vermelden dat echte lederen producten, of het nu accessoires zijn of kleding, kleine krasjes of teken van gebruik hebben. Maak je geen zorgen want dat is juist een indicatie dat het leer van hoge kwaliteit is en niet door de mens is gemaakt, maar echt natuurlijk is en dat moet worden gewaardeerd.

4. Natuurlijk product

Leer is een natuurlijke materiaal en we accepteren geen enkele vorm van synthetisch leer (op een paar uitzonderingen na natuurlijk). Het is altijd belangrijk om dingen te hebben, die zijn gemaakt van natuurlijke stoffen omdat we in het geval van kleding beter natuurlijke materialen kunnen dragen. Synthetische vezels kunnen je huiduitslag geven, je huid laten jeuken of je laten zweten. Het dragen van natuurlijke materialen zal je huid laten ademen en zal je in tegenstelling tot de onnatuurlijke materialen een fijn en comfortabel gevoel geven.

5. Sterk materiaal

leer-hoesje

Naast het feit dat het lang meegaat, behoudt echt leer ook meestal zijn kwaliteit. Leer is bestand tegen droogte en zwaar gebruik, kan bestand zijn tegen vuur (indien het daarvoor behandeld is) en het is gedeeltelijk waterdicht. In tegenstelling tot andere materialen is leer ook bestand tegen huisstofmijt en schimmel. Leer is ook pluis- en stofvrij, wat betekent dat het er net zo geweldig zal uitzien als dat het aanvoelt, zelfs als je het niet op een speciale manier behandelt. Wij raden je aan om ook lederen reistassen te kopen omdat je tijdens het reizen stevige tassen moet hebben waarin je je spullen kunt vervoeren. Het laatste wat je wilt, is dat je weekendtas scheurt wanneer je rent om een bus te halen.

6. Leer ademt

leren rugzak

Credits: Chesterfieldbags

Dit klinkt misschien wat vaag, maar leer is een materiaal dat goed ademt. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je een kamer dichtmaakt en het een jaar lang zo laat. Je zou uiteindelijk een kamer vol met schimmel en vieze muffe lucht hebben en de spullen in de kamer kunnen vochtig zijn geworden en beschimmeld zijn geraakt. Als je de kamer echter lucht of als je houten kozijnen hebt, is alles een jaar later nog gewoon in orde. Hetzelfde gebeurt er met leer. Als je je goederen in lederen tassen en portefeuilles bewaart of als je het met leer bekleedt, is alles door deze factor in evenwicht en juist. Dit is een geweldige unieke functie die leer heeft en daar moet je gebruik van maken!

7. Flexibiliteit

Met alle verhalen over dat leer zo taai en onbreekbaar is, zou je kunnen denken dat leer vergelijkbaar is met steen of hout. Maar dat is duidelijk niet het geval. Na verloop van tijd wordt leer juist steeds flexibeler, terwijl het toch zijn vorm en sterkte behoudt. Dit is de reden waarom je je geen zorgen hoeft te maken als het leer, dat je hebt gekocht, in het begin een beetje houtachtig lijkt en vervolgens begint te verzachten, want dat hoort juist. Als het stug blijft, is dat een slechte zaak. Leer vormt zich naar de levensstijl, de pasvorm en de manier van gebruik van de eigenaar.

8. Leer is een goede investering

leren tas

Credits: Chesterfieldbags

Als we mensen vertellen dat leer goedkoop is, zeggen ze meestal met een gekke toon in hun stem ‘ja hoor, dat zal wel’. Maar leer is echt niet duur. Het is waar dat lederen producten meer kosten dan producten die zijn gemaakt van synthetisch leer of andere stoffen, maar ze gaan zo veel langer mee dat je veel meer waarde voor je geld krijgt. Als je bijvoorbeeld een lederen tas voor € 900 koopt, maar deze10 jaar kunt gebruiken, betekent dit dat het je slechts € 90/per jaar kost. Als je de tas dan 150 keer per jaar gebruikt, zijn de kosten per gebruik € 0,60. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat sommige lederen rugzakken of andere soorten tassen echt wel langer dan 10 jaar meegaan.

9. Het is milieuvriendelijk

Niet alleen is leer natuurlijk, er zijn ook geen chemicaliën gebruikt om het te produceren waardoor de lucht, de rivieren en het milieu in het algemeen vervuilen, maar in tegenstelling tot andere stoffen is leer ook biologisch afbreekbaar. Hoewel leer wel chemisch wordt behandeld, is het niet vergelijkbaar met de hoeveelheid chemicaliën die wordt gebruikt voor de productie van synthetische goederen. In een wereld waar de mode-industrie er vaak van wordt beschuldigd niet milieuvriendelijk te zijn, is het bezitten van lederwaren slechts een manier om zowel milieuvriendelijk als stijlvol te zijn.

10. Leer ruikt lekker

Hoe raar dit ook klinkt, leer heeft een bepaalde geur die je misschien wel kent. De reden dat dit belangrijk is, is niet alleen omdat iemand het fijn kan vinden om te ruiken aan zijn lederen portemonnee, maar ook nog om een andere reden. Als je een synthetische portemonnee of sleutelhanger hebt en deze in je tas of koffer stopt, kan de onaangename geur, die een synthetisch product kan hebben, zich overal verspreiden, waardoor jij en de mensen om je heen de geur kunnen opmerken als je je tas of koffer opent. Aangezien de geur van leer natuurlijk is, zal het niet onaangenaam gaan ruiken en zich mengen met andere geuren waardoor je parfum bijvoorbeeld niet van geur zal kunnen veranderen.

Na het lezen van al deze voordelen, kunnen we dus wel stellen dat leer één van onze favoriete materialen is. Het sterk is, past binnen je levensstijl, het is goedkoop, natuurlijk, het ziet er geweldig uit en is extreem duurzaam.

Leave a Comment