Wanneer je ramen met enkel glas in je huis hebt, zul je merken dat de kamers tijdens de zomermaanden warmer aanvoelen en tijdens de winter kouder. Ook kan geluid gemakkelijker binnendringen en kan het glas gemakkelijk worden gebroken. Vanwege deze problemen kiezen steeds meer mensen voor dubbelglas voor hun ramen en deuren. Maar is dit echt zo voordelig? Bekijk in dit artikel de voor- en nadelen om te kunnen beslissen of je in dubbel glas – GlasGigant.nl moet investeren.

dakraam-winter


Voordelen van dubbelglas


1. Dubbelglas helpt je te besparen op je energierekening

Dubbelglas of geïsoleerde beglazing maakt gebruik van twee glasplaten, waardoor de hoeveelheid warmte, die je huis binnenkomt of verlaat, aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor is je huis in de zomer koeler en in de winter warmer. In feite hoef je je airconditioner of verwarming dus niet hoger te zetten om een comfortabele temperatuur te bereiken, waardoor je uiteindelijk minder elektriciteit verbruikt.

2. Betere geluidsisolatie

Omdat je ramen dikker zijn, zijn ze ook effectiever voor het verminderen van het geluid dat je huis kan binnendringen. Dit is vooral handig voor mensen, die in de buurt van luchthavens wonen, buren hebben met luidruchtige huisdieren of in de drukste gebieden van de stad wonen.

3. Dubbelglas is veiliger

Ramen met dubbelglas zijn moeilijker te breken en moeilijker van buitenaf met geweld te openen. Dit verhoogt het veiligheidsniveau van je huis en inbrekers worden ontmoedigd om in te breken. Wil je de veiligheid naar een volgend niveau brengen? Bekijk dan eens triple glas van GlasGigant.

4. Beter voor het interieur

Wanneer meubels en decoraties aan te veel hitte worden blootgesteld, zullen ze sneller slijten en beschadigen. Doordat er minder warmte in je huis binnenkomt, worden meubels en decoraties dus beter beschermd. 

5. Dubbelglas verhoogt de waarde van je woning

Door alle voordelen, opgesomd in de bovenstaande punten, stijgt de verkoopprijs of de waarde van je woning. Dus als je van plan bent om je woning te gaan verkopen, kun je doorgaans een betere prijs vragen als je ramen en deuren dubbelglas hebben.


raam-kozijn

Nadelen van dubbelglas

1. Dubbelglas kan niet worden gerepareerd

Als de afdichting van je dubbelglas niet meer luchtdicht is, kan er condensatie tussen de ruiten ontstaan. En aangezien je de ruiten al verzegeld hebt, kun je ze niet uit elkaar halen om het probleem op te lossen. In plaats daarvan moet je het hele raam vervangen en uiteindelijk dus meer betalen. 

2. Past misschien niet goed bij het karakter van oudere bouwstijlen

Ook in oude woningen kan er tegenwoordig zonder ‘gezichtsverlies’ dubbelglas worden geplaatst. Maar er zijn enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van dubbelglas voor oudere huizen of het aanpassen van bestaande ramen, dus dit is misschien niet zo’n groot probleem.

Leave a Comment