Met de populariteit van de digitale Bitcoin gaan steeds meer mensen de wereld van bitcoin trading verkennen. Wat zijn nou precies de voor- en nadelen van het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies? Het maakt niet uit of mensen in Bitcoin of andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin handelen, uiteindelijk zullen mensen ermee beginnen om wat te kunnen verdienen.

Dus, voor elke cryptohandelaar is het misschien het beste om voordat je ermee begint de voor- en nadelen van het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies goed te kennen. Het is tenslotte het beste dat je, voordat je aan iets nieuws begint, dit allemaal weet.

Wil je graag weten hoe je met het handelen in Bitcoin wat kunt verdienen? Dat kan op verschillende manieren. Om niemand af te schrikken, beginnen we met de voordelen!

DE VOORDELEN van het handelen in Bitcoin

bitcoin-munt

Vrijheid om te betalen

De vrijheid om te betalen is een groot voordeel van Bitcoin. Stel dat je je in Nederland bevindt en een vriend in Afrika hebt. Geld naar je vriend sturen is via de Bitcoin-technologie mogelijk omdat Bitcoin een vorm van digitale valuta is, die het mogelijk maakt om overal ter wereld geld te verzenden en te ontvangen. Met Bitcoin hoef je je ook geen zorgen te maken over de beperkingen bij het overboeken van geld, zoals het overschrijden van de grenzen of feestdagen. Omdat Bitcoin geen centrale autoriteit heeft, heeft niemand anders dan jij de controle over jouw geld. Je kunt ook bij een bitcoin exchange de munten meteen inwisselen.

Transparantie van informatie

Wanneer het aankomt op het overmaken van geld, zal de transparantie van informatie altijd een prioriteit zijn. Dat is nog een groot voordeel dat Bitcoin heeft. Met de blockchaintechnologie worden alle definitieve transacties zichtbaar voor het publiek. Hoewel alle transacties voor iedereen zichtbaar zijn, zijn jouw persoonlijke gegevens verborgen. Dit betekent dat jouw walletadres wel zichtbaar is, maar jouw gegevens niet. Dit geeft ook een bepaald soort beveiliging voor het gebruik van Bitcoin, omdat het protocol niet kan worden gemanipuleerd door een persoon, een organisatie of een overheid en dat brengt ons naar het volgende voordeel…

Controle en beveiliging

De controle en de beveiliging van jouw geld moet altijd een prioriteit zijn als het gaat om financiën. Het mooie van Bitcoin is dat het gebruikers in staat stelt om controle te houden over hun eigen transacties, waardoor je Bitcoins veilig blijven en beveiligd opgeborgen zijn in jouw digitale wallet. Bitcoin biedt ook bescherming tegen leveranciers, die extra kosten in rekening willen brengen. Aangezien deze leveranciers niets ongemerkt van de klant in rekening kunnen brengen, moeten ze met de consument contact opnemen voordat ze extra kosten toevoegen. We kunnen een back-up maken van Bitcoin en deze coderen om ervoor te zorgen dat het geld van de gebruikers veilig blijft. Persoonlijke informatie is als het gaat om transacties niet vereist. Dit helpt om gebruikers te beschermen tegen identiteitsdiefstal.

Verkopers lopen minder risico’s

Kijkt er iemand naar de Bitcoin-technologie om wat geld te kunnen verdienen? Jullie hebben geluk. Met Bitcoin lopen verkopers minder risico’s omdat de transacties niet kunnen worden teruggedraaid, geen persoonlijke informatie bevatten en beveiligd zijn. Verkopers zijn beter beschermd tegen verliezen, die kunnen voortvloeien uit fraude. Bitcoin stelt verkopers ook in staat om zaken te doen op gevaarlijke plaatsen, waar de criminaliteitscijfers en de fraudepercentages hoog kunnen zijn. De blockchain beschermt ze door het gebruik van een openbaar grootboek.

Lage kosten

Dit voordeel spreekt voor zich: niemand wil hoge kosten, toch? Nog een mooi voordeel van Bitcoin: lage kosten. Meestal zijn de kosten afhankelijk van de uitwisseling, maar er zijn weinig tot geen kosten voor betalingen met Bitcoin. Hoewel het hebben van lage tarieven de norm is, zullen extra kosten worden opgenomen. Transacties met hogere kosten zijn sneller en krijgen prioriteit in het netwerk.

Na het lezen van die voordelen lijkt het alsof alles koek en ei is en dat Bitcoin-technologie perfect en gemakkelijk te gebruiken is. Maar laat je niet misleiden omdat er naast de vele voordelen van Bitcoin ook verschillende nadelen zijn, waardoor je misschien wilt heroverwegen om hiermee te gaan handelen.

NADELEN

bitcoin-goud

Risico en volatiliteit

Het risico en de volatiliteit van Bitcoin zijn altijd één van de grootste problemen geweest. Sommigen zeggen dat volatiliteit zowel een voordeel als een nadeel is van het handelen in Bitcoin en cryptocurrencies. Dit is meestal wat mensen afschrikt om te gaan investeren in Bitcoin. De volatiliteit komt voort uit het feit dat er een beperkt aanbod van munten is en de toenemende vraag ernaar. Achter dit alles zal de volatiliteit dalen. Meer bedrijven, media en handel die Bitcoin accepteren, kunnen de volatiliteit van de prijs van Bitcoin echter beïnvloeden. Als ze Bitcoin beginnen te accepteren, zal de prijs uiteindelijk dalen. De prijs van Bitcoin fluctueert elke dag vanwege de huidige gebeurtenissen, die verband houden met digitale valuta’s.

Bitcoin is onderontwikkeld

Een andere reden dat mensen vaak twee keer nadenken over het investeren in Bitcoin is dat het nog in de kinderschoenen staat. Er zijn functies, die nog verder moeten worden ontwikkeld. Functies zoals de beveiliging en het toegankelijker maken van de valuta. De ontwikkeling van nieuwe functies, tools en services is tot nu toe nog steeds aan de gang. Bitcoin heeft veel potentieel, maar dat is alles wat het nu is: potentieel. Het moet nog wat groeien voordat het zijn volledige en definitieve vorm heeft bereikt. Het heeft net als elke andere valuta in zijn kinderfase tijd nodig om zijn eigen problemen op te lossen.

Omdat Bitcoin nog steeds in de kinderschoenen staat weten veel mensen nog steeds niet veel over Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Mensen moeten worden voorgelicht over cryptocurrencies om het in hun dagelijks leven te kunnen gebruiken. Hoewel Bitcoin en andere cryptocurrencies veel voordelen kunnen hebben, is de lijst in vergelijking met die van de bestaande valuta nog steeds relatief kort.

De voordelen voor bedrijven

Door alle voordelen accepteren steeds meer bedrijven Bitcoin als betaling, maar nogmaals, Bitcoin moet zich nog verder ontwikkelen en iedereen moet de voordelen kunnen zien, die het kan bieden. Mensen in het bedrijfsleven moeten worden geïnformeerd over hoe Bitcoin werkt. Als ze Bitcoin eenmaal als betaling accepteren, moeten ze ook de klanten leren hoe het werkt. Het voorlichten van zowel werknemers als klanten zal veel tijd en moeite kosten, maar het zal in ons voordeel werken als meer mensen beginnen te leren hoe het werkt.

Concluderend kunnen we zeggen dat het goed is om zowel de voor- als de nadelen van Bitcoin te kennen. Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bitcoin is de toekomst van de valuta. Het kan zoveel voordelen voor ons dagelijks leven opleveren. We kunnen die voordelen toepassen als we goed zijn voorgelicht. Laten we anderen aanmoedigen om zich ook eens te verdiepen in de wereld van Bitcoin, die een onbeperkt potentieel heeft!

Leave a Comment