Winkelen voor een gloednieuwe auto is een spannende gelegenheid, maar het debat tussen winkelen voor een gebruikte of nieuwe auto roept een aantal terechte zorgen op. Als je een auto wilt kopen, zijn hier 10 goede redenen waarom een gloednieuw model de juiste keuze is.

Garantie

Nieuwe auto’s zijn dus betrouwbaarder, maar wat doe je als je gloednieuwe auto toch stuk gaat? Niemand wil grote reparaties moeten betalen vlak nadat hij zijn handtekening onder een dealer heeft gezet. Gelukkig heb je bij een nieuwe auto een vrij lange garantie, dus maak je geen zorgen! Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede autoverzekering afsluit.

Efficiëntie

man-rijdt-auto-zon-zonnebril

De gasprijs zal altijd stijgen en dalen, en de vraag naar zuinige voertuigen volgt vaak die trend. Maar terwijl het meest uitgesproken voordeel van een benzineslurper misschien de potentiële besparingen aan de pomp zijn, bieden zeer efficiënte auto’s nog een andere mate van aantrekkingskracht: Ze zijn beter voor het milieu. Of je nu een hybride, een plug-in of een volledig elektrische EV wilt, de markt voor nieuwe auto’s biedt de rijkste keuze. Zelfs als alternatieve brandstof niet je eerste keuze is, zijn standaard auto’s op gas steeds minder gaan uitstoten, zodat een gloednieuw model de milieuvriendelijkheid kan bieden die je wenst.

Financiering

Je kunt niet alleen aantrekkelijke incentives vinden voor nieuwe auto’s, maar vaak zijn de beste financieringsopties ook alleen beschikbaar voor nieuwe voorraad. Het is aan te raden om de financieringsmogelijkheden bij je eigen bank te onderzoeken voordat je met een dealer gaat praten, maar zelfs de beste kredietvereniging zal niet in staat zijn om sommige financieringsaanbiedingen voor nieuwe auto’s te evenaren. Hoewel je voor een nieuwe auto over het algemeen meer betaalt dan voor een gebruikte, als een goede financieringsoptie belangrijk voor je is, moet je voor een nieuwe kiezen.

Betrouwbaarheid

Na het huis is een auto vaak de duurste aankoop. Als je zuurverdiende euro’s uitgeeft aan een nieuwe auto, wil je er zeker van zijn dat je er vakmanschap van hoge kwaliteit voor terugkrijgt. Gelukkig hebben auto’s van de laatste jaren de reputatie betrouwbaarder te zijn dan ooit, en niets zegt meer “betrouwbaarheid” dan een glimmende, gloednieuwe auto. We kennen allemaal wel iemand die zich beklaagt over de tragedie dat “ze ze niet meer maken zoals vroeger”, en zeker, terugroepacties kunnen de krantenkoppen halen, maar de overgrote meerderheid van de kopers van nieuwe auto’s geniet van betrouwbaarheidsniveaus die je gewoonweg niet aantreft in oudere voertuigen.

Technologie

Volvo XC60 auto rood

Herinner je je eerste auto nog? Misschien kon je je iPod aansluiten, of hield je een map vol cd’s op de passagiersstoel. Sommige bestuurders maakten optimaal gebruik van een cassettedeck in hun eerste auto, terwijl anderen gedwongen waren een goede radiozender te vinden om zich te vermaken. Wat we bedoelen is dat de technologie een lange weg heeft afgelegd. Van Apple CarPlay tot satellietradio, nieuwe auto’s bevatten technologie die je misschien moeilijk kunt vinden in een gebruikte auto. Dit gaat ook verder dan je muziek. Head-up displays, touchscreens en spraakherkenningssoftware maken je auto niet alleen leuker om in te rijden, het zijn technische ontwikkelingen die hem ook veiliger maken.

Beoordelingen

Stel, je weet dat je een auto wilt kopen, maar je weet niet zeker wat voor soort. Model, afwerking, zelfs kleur – in dit stadium van het spel zijn het allemaal mysteries. Je kunt naar een dealer gaan en kijken wat ze hebben, of je kunt een beetje onderzoek doen. We zeiden al dat auto’s de op één na grootste aankoop zijn die de meeste mensen doen. Het onderzoeken van reviews en het doen van je huiswerk kan je helpen om de juiste nieuwe auto voor jou te kopen.

Stijl

Voor sommige mensen zijn auto’s een statussymbool, en alleen al het hebben van de nieuwste en beste versie op de weg is reden genoeg om een nieuwe te kopen. Het is gemakkelijk om de draak te steken met deze mentaliteit, maar er is echt niets mis mee; mooie, nieuwe dingen hebben is…nou ja, mooi. Als je gezien wilt worden in de nieuwste en beste auto, of zelfs als je gewoon de stijl van een nieuwe generatie mooi vindt, dan is nieuw kopen vaak de enige manier om dat te bereiken.

Factuurprijzen

blauwe-sport-auto

Een gebied waar kopers van nieuwe auto’s een enorm voordeel hebben ten opzichte van kopers van tweedehands auto’s kan echter worden samengevat in twee woorden: factuur prijs. Dit is het bedrag dat een dealer waarschijnlijk aan de autofabrikant heeft betaald voor een auto (sommige dealers vinden manieren om iets minder te betalen), en het vertegenwoordigt theoretisch de laagste prijs waarvoor een auto kan worden verkocht. De meeste voorraad gebruikte auto’s wordt gekocht op veilingen van dealers, dus tenzij je toegang hebt tot die prijzen, kun je niet zeker weten hoe weinig een dealer werkelijk bereid is te betalen. Bij nieuwe auto’s heb je vanaf het begin een goed idee.

Veiligheid

Veiligheidsgordels, airbags, misschien zelfs een achteruitrijcamera: Dit zijn voorzieningen die je kunt verwachten als je een tweedehands auto koopt. Maar als je lijst van veiligheidsbehoeften de nieuwste technologie bevat, kun je het beste een nieuwe auto kopen. Vooral ouders beschouwen veiligheid als primaire criteria bij het kiezen van een auto, en fabrikanten voegen elk jaar meer en meer geavanceerde veiligheidstechnologie toe. Als je wilt dat je volgende auto toeters en bellen bevat, zoals automatische noodremmen, dan heb je meer opties door een nieuwe auto te kopen.

Wil je jezelf goed beschermen tegen schade tijdens het autorijden? Denk dan aan een beperkt casco autoverzekering. Met de beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus genoemd, ben je verzekerd voor de meest voorkomende schade.

Leave a Comment