Rolgordijnen kunnen om vele redenen een echte goede keuze zijn. Ze passen niet alleen bij een moderne inrichting als raamdecoratie, maar zijn ook perfect voor een kamer, die een professionele of een minimalistische uitstraling vereist.

Ze vormen een effectieve isolering tegen extreme hitte of kou en bieden in elke kamer totale privacy. Daarnaast zijn ze eenvoudig te openen en te sluiten en zijn ze ook een gemotoriseerde uitvoering leverbaar.

Hieronder volgen vijf voordelen van rolgordijnen voor jouw ramen:

1. Rolgordijnen bieden meer privacy

rolgordijn-wit-print

Credits: woninginrichting-aanhuis.nl

Rolgordijnen blokkeren volledig het interieur van het huis, zodat de mensen binnenin niet zichtbaar zijn. Je kan dan ook het beste kiezen voor een rolgordijn op maat, zodat het prefect afsluit. Ze zijn ook effectief voor het blokkeren van zonlicht, straatverlichting, warmte van buiten of van buiten etc. Als alternatief kunnen ze helemaal naar boven worden gerold om zoveel mogelijk licht in de kamer binnen te laten. Bij rolgordijnen heb je ook de mogelijkheid om ze gedeeltelijk open of dicht te laten.

2. Rolgordijnen zijn voor grote ramen geweldig

Rolgordijnen hebben een systeem voor de verbinding van beugels, waardoor ze perfect voor grote ramen zijn. Dit beugelsysteem is uniek en wordt alleen bij dit type jaloezie gebruikt. Vaak worden er rolgordijnen aan één beugel bevestigd, waardoor de ruimte ertussen wordt verkleind en de privacy in de kamer wordt gemaximaliseerd.

3. Rolgordijnen isoleren tegen geluiden van buitenaf

rolgordijn-wit-slaapkamer

Credits: woninginrichting-aanhuis.nl

Rolgordijnen zijn zeer effectief voor het verminderen van het geluid van buitenaf. Ze zijn de perfecte keuze voor een kantoor, een keuken, een slaapkamer of een kamer waar maximale geluidsreductie de voorkeur heeft.

4. Rolgordijnen zijn eenvoudig te onderhouden

Het schoonmaken van rolgordijnen is vrij eenvoudig door eroverheen te zuigen met het hulpstuk van de stofzuiger, dat je zou gebruiken voor bekleding. Vlekken kunnen met een vochtige spons worden schoongemaakt en ze verzamelen ook niet zo veel stof.

5. Rolgordijnen verminderen die felle zon

groene-rolgordijnen

Credits: woninginrichting-aanhuis.nl

Rolgordijnen zijn geweldig voor een kamer met direct zonlicht. Perfect in jouw eetkamer waar in de zomer de middagzon schijnt als het gezin samenkomt voor het avondeten. Rolgordijnen zijn ook geweldig om de warmte in de winter in huis te houden.

Leave a Comment