Over vapen zijn de meningen flink verdeeld. Je bent misschien al wel een artikel tegengekomen dat de gezondheidsvoordelen van elektronische sigaretten aankaart, terwijl je dan de volgende dag een nieuwsbericht ziet dat je zegt dat vapen gevaarlijk is. Als je overweegt om de overstap naar een e sigaret te maken, kan dit een verwarrende keuze zijn. In dit artikel behandelen we de voor- en nadelen van vapen, zodat jij een duidelijk referentiekader hebt en een beslissing kunt nemen, die goed bij je past.

Voordelen van vapen

Het is veiliger dan roken

Vraag het maar aan het Royal College of Physicians. Ze zijn een prestigieuze organisatie, die wereldwijd meer dan 35.000 artsen vertegenwoordigt. Ze hebben op basis van uitgebreid onderzoek verklaard dat vapen ten minste 95% veiliger is dan roken. Aangezien er geen verbranding, teer of as komt kijken bij vapen, kan de gebruiker voordelen voor de gezondheid ervaren wat bij het gebruik van normale sigaretten wel anders is. Het ontbreken van rook betekent ook een betere mondhygiëne, huidgezondheid, bloedsomloop, longcapaciteit en een verbeterd reuk- en smaakgevoel.

Geen schadelijke geuren

Een van de grootste voordelen van vapen is dat jij en de mensen in je omgeving niet naar rook ruiken. Vapen kan een aroma van de gebruikte smaken uitslaan, maar het is niet de rook van dode tabaksbladeren! Voor sommige mensen is de geur van damp nauwelijks merkbaar. Zelfs als je tabaksmaken verdampt, ruikt het niet naar de sterk geurende dampen, die afkomstig zijn van brandende tabaksbladeren.

Controle over de inname van nicotine

vapen geeft je de volledige controle over de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt. De vloeistof voor de cartridges is verkrijgbaar in verschillende sterktes, variërend van nicotinevrij tot een hoog percentage nicotine. Je kunt precies kiezen hoeveel nicotine er in je e-sigaret zit en je kunt er dus ook voor kiezen om te vapen zonder nicotine. De meeste mensen die vapen beginnen meestal met een hoog nicotinegehalte en werken geleidelijk naar een lager niveau totdat ze volledig zijn gestopt met de nicotine.

Je hebt de controle over de dampafgifte

person in black hoodie smoking

Een groot voordeel van vapen is dat je de controle hebt over de hoeveelheid damp die je uitademt. Kleinere apparaten zoals pod-vapes zijn ontworpen voor gemak en produceren nauwelijks dampen terwijl de krachtige vapes wel een damp achterlaten. Door het vermogen, de luchtstroom en het type vloeistof aan te passen, kun je ook het dampvolume fijn afstellen. Je kunt zo op alle plekken roken.

Verschillende smaken

Als het gaat om smaken, zijn er eindeloze opties om uit te kiezen bij het kopen van de vloeistof. Er worden ook steeds nieuwe smaken gecreëerd, dus je zult altijd nieuwe smaken hebben om uit te proberen. Enkele van de meest populaire smaken zijn fruit, desserts, dranken, voedingsmiddelen, menthol en tabak.

Onmiddellijke tevredenheid

Vanwege de snelheid waarmee je het hunkeren kunt dempen, zul je je tijdens het vapen ook sneller voldaan voelen. Hoewel het in het begin lastig kan zijn om uit te vinden hoe je de cartridge zelf moet vullen, zijn er ook voorgevulde varianten te koop, die onmiddellijk klaar zijn voor gebruik. Hoe dan ook, zodra de vape klaar is, is het zo eenvoudig als het indrukken van een knop of het instellen van het apparaat (sommige werken automatisch). Hoewel alle soorten e-sigaretten een opgeladen batterij en vloeistof nodig hebben om te blijven werken, kan de gemiddelde vape je de hele dag door een voldaan gevoel geven zonder dat je het bij hoeft te vullen. Het is klaar wanneer jij dat ook bent.

Past bij ieder budget

Er is ongeacht jouw budget een vaper te vinden. De markt voor vapen is de afgelopen jaren gegroeid en er is veel concurrentie. Er is een breed scala aan producten in elke prijsklasse – van wegwerp e-sigaretten tot geavanceerde vape apparaten en hoogwaardige vloeistoffen. Als je minder dan tien euro te besteden hebt, kun je nog steeds een vape vinden die klaar is voor onmiddellijk gebruik.

Geen ervaring nodig

Ja, er zijn wat natuurlijk ook meer geavanceerde producten te koop, maar er zijn ook genoeg e-sigaretten voor beginners te vinden. Er zijn talloze opties die geen voorafgaande ervaring vereisen. Apparaten zoals pod-vapes en starterkits zijn perfecte voorbeelden. Sommigen van hen zijn al helemaal geïnstalleerd dus het enige dat je hoeft te doen is te blazen en dan ze worden automatisch ingeschakeld.

Bijna overal verkrijgbaar

Vapen is veel gemakkelijker geworden dan toen het voor het eerst uitkwam. Tegenwoordig kun je de producten die je nodig hebt ook vinden bij supermarkten, benzinestations, rookwinkels en natuurlijk de vape-winkels bij jou in de buurt. Er zijn ook veel geweldige online vape-winkels die alles wat je nodig hebt, direct bij je thuisbezorgen. Bijna op iedere plek waar je tabak kunt kopen kun je ook je vape producten aanschaffen.

Leave a Comment