Waarom kiezen zoveel bezitters van een eigen woning en ondernemers tegenwoordig voor het gebruik van zonne-energie? Zonder een heel lang verhaal te houden, bespreken we in dit artikel de 7 grootste voordelen van het gebruik van zonne-energie.

1. Bespaar duizenden euro’s

Het laten installeren van zonnepanelen op het dak van je huis of je bedrijf kan ervoor zorgen dat je maandelijks behoorlijk wat kunt besparen op je energierekening. Zakelijke zonnepanelen financieren zou ook een goede investering kunnen zijn op zakelijk gebied.

2. Je begint vanaf de eerste dag met besparen

Veel eigenaren van een eigen woning kiezen ervoor om hun zonnepanelen te financieren met één van de financieringsopties, die er voor dit doel beschikbaar zijn. Dit betekent dat een derde partij – de aanbieder – eigenaar blijft van de panelen en dus ook zorgt voor de installatie, het onderhoud, de monitoring en de reparaties.

3. Het verhoogt de waarde van je huis

zonnepanelen-huis

Als je een huis met zonnepanelen koopt, vertaalt zich dat in lagere kosten voor energie. Zonnepanelen zullen de aantrekkelijkheid van een huis op de markt vergroten. Je kunt het vergelijken met huizen met een lage onroerendgoedbelasting, huizen die in de buurt van scholen of winkelcentra liggen en huizen met een EPA-label.

4. Zonne-energie is een veilige investering

De energieleveranciers zijn berucht om hun fluctuerende en onbetrouwbare prijzen voor elektriciteit. Er is duidelijk een stijgende lijn en alles wordt steeds duurder. Met zonnepanelen en een eenvoudig rekensommetje kunnen we berekenen hoeveel elektriciteit er wordt gegenereerd en vooral, tegen welke prijs, deze gedurende ten minste de komende 20 jaar (vaste energiekosten) wordt geleverd.

5. Gegarandeerde prestaties

Fabrikanten van zonnepanelen geven een garantie van 20 tot 25 jaar (ook wel bekend als een prestatiegarantie) op hun zonnepanelen. De industrie garandeert 80% prestatie na 25 jaar.

De echte levensduur van zonnepanelen is echter veel langer. De zonnepanelen zullen waarschijnlijk 30 tot 40 jaar meegaan en een goede hoeveelheid elektriciteit genereren.

6. Spaart het milieu

trees covered with fog

We weten dat de meerderheid van de eigenaren van een eigen woning ervoor kiest om op zonne-energie over te stappen omdat dit vanuit financieel oogpunt zeer verstandig is. Dat gezegd hebbende, zijn de voordelen voor het milieu ook zeker het vermelden waard.

7. Overstappen op zonne-energie is eenvoudig

Het overstappen op het gebruik van panelen voor het opwekken van zonne-energie was lang een gecompliceerd proces. Alleen al in Nederland zijn er nu meer dan honderden bedrijven die dit aanbieden. Het zou weken kunnen duren om de beste aanbieding te kunnen vinden. Overstappen op zonne-energie was nog nooit zo eenvoudig aangezien Zonnestroom Nederland jou hierbij helpt.

Leave a Comment