Het vieren van de mensen die er voor ons het meest toe doen komt op één ding neer: aandacht aan hen besteden. Er is online geen ultieme tip te vinden om te bepalen wat elke vriendin wil, laat staan wat jouw specifieke vriendin wil. De zoektocht naar het perfecte cadeau of gepland feest kan echter stressvol zijn. Dus als het tijd wordt om een onvergetelijke verjaardag voor je partner te plannen, kunnen deze ideeën hopelijk een kickstart zijn voor je inspanningen.

Vergeet haar verjaardag niet!

feest-dakterras

Je kunt je vriendin geen onvergetelijke verjaardag geven als je haar verjaardag vergeet. Als je het niet weet, vraag het haar dan.
Een goede verjaardagsplanning gebeurt niet de avond tevoren, en je zult zelfs nooit weten dat het de avond tevoren is als je het niet vraagt. Je wilt vooraf gewaarschuwd worden voor de voorbereidingen die je moet treffen.

Let op als ze in de buurt van haar vrienden is

vrienden

Zelfs als het maar een paar van jullie zijn die tijdens de lunch rondhangen, is ze eerder geneigd vrijuit te praten over interesses van haar waarvan ze denkt dat jij er niet in geïnteresseerd bent er iets over te horen. Laat deze vrijelijk gegeven cadeau-ideeën (of meningen die je kunnen waarschuwen voor slechte cadeau-ideeën) niet verloren gaan!

Luister aandachtig naar haar

koppel-intiem

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn als het gaat om een gezonde relatie en een functionele gesprekspartner voor je partner te zijn, maar verdubbel je aandacht als haar verjaardag nadert. De meest voor de hand liggende hints zul je zonder moeite missen.
Terwijl je samen aan het winkelen bent, raad je het al! Ze zal het hebben over dingen die ze leuk vindt, zoals die nieuwe bikini voor de zomer. Begin een lijstje met de notitiefunctie op je smartphone, of bewaar een klein notitieboekje in je boekentas (wees wel discreet als je erin schrijft).
Hints kunnen komen terwijl je allebei op de bank zit te vegeteren terwijl je lui op het web surft of half Netflix kijkt. Als ze haar iPad of telefoon open heeft, hou dan je oor open voor verdwaalde opmerkingen met geschenkpotentie.
Dit geldt ook buiten het gebied van cadeaus. Alleen door actief te luisteren kun je bijvoorbeeld weten dat je vriendin een hekel heeft aan verrassingsfeestjes omdat ze in de tiende klas door haar beste vriendinnen op eentje wreed belachelijk gemaakt werd over de opdruk van haar pyjama en dat het een vreselijk idee zou zijn om vandaag zoiets voor haar te plannen. Ga er niet van uit dat ze iets leuk zal vinden omdat jij iets leuk vindt.

Snuffel rond op haar Pinterest

macbook pro displaying facebook page

Dit sociale media platform bestaat om afbeeldingen vast te pinnen van dingen die gebruikers leuk vinden. Simpel gezegd, als je vriendin er een heeft en je worstelt met cadeau-ideeën, kijk dan op haar Pinterest.
Hoewel een beetje online verkenning leuke ideeën kan opleveren, gebruik dit nooit als een excuus om de privacy van je vriendin binnen te dringen. Grenzen respecteren is altijd belangrijk.

Vraag wat ze wil

winter-cadeau

Ze is natuurlijk niet verplicht je rechtstreeks te vertellen wat ze wil, maar gewoon vragen is een eenvoudige oplossing die beide partijen gelukkiger kan maken.
Als ze zegt dat ze niets wil, betekent dat niet “letterlijk niets”. Kleine gebaren zoals eten koken, of knutselen die jullie tijd samen herdenken kunnen gewaardeerd worden, zelfs als ze geen groot cadeau wil. Als ze geen evenement wil, wat dacht je er dan van een rustige avond met z’n tweeën door te brengen?
Het is niet aan te raden uitgesproken wensen te negeren die beperken hoeveel te besteden, zeker niet nadat je haar om input gevraagd hebt. Denken dat meer uitgeven aan een cadeau een beter cadeau maakt is een veelgemaakte fout bij het geven van cadeaus, vooral in het beginstadium van een relatie.
Hoewel het uitspreken van een wens iemand openstelt voor teleurstelling als hij of zij het gewenste cadeau niet krijgt, laat je dan niet ontmoedigen als je niet aan de eerste keuze van je partner kunt voldoen. Als hij of zij echter iets wil dat voor jou op dit moment onbereikbaar is, streef dan geheel andere geschenkwegen na in plaats van genoegen te nemen met een minder ideale versie van een parfum of sneakers.

Ga in op de toestand van jullie verbintenis

Wat gepast is voor de dame dat je twee dagen geleden in de huiskamer mee uit vroeg, zal niet gepast zijn voor je vriendin van vier jaar met wie je een studentenhuis deelt, en omgekeerd. Houd rekening met de lengte van de relatie en de mate van intimiteit als je met de verjaardag van je partner omgaat.
Te sterk overkomen is ook zo’n veelgemaakte fout voor een nieuwe relatie. Een hele avond vol feestelijkheden inplannen is misschien niet de beste zet voor een nieuwe vriendin, maar wees communicatief, en laat haar weten dat je aan haar denkt tijdens haar dag. Sms’jes of een paar ouderwetse, handgeschreven briefjes die over en weer gaan kunnen dit doel bereiken.

Leave a Comment